Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

chciałbym wszystkich przywitać :D Autko kupione jako "drugie w rodzinie", ale szybko wyprzedziło 4 lata młodsze Volvo i stało się "tym pierwszym" :oops: Wydaje mi się, że auto mimo przebiegu, jest bardzo zadbane.

BMW F31 325D 2014r. Na samochodzik mam szczytne plany, które powoli realizuje. Jak narazie:

- odmalowane zderzaki i listwy progowe,

- kupione nowe felgi, które niestety nie wytrzymały zimy, ale już zostały odnowione (Profil Ryki),

- wymieniony cupholder na LCI,

- wymieniony panel klimatyzacji na LCI,

- wymienione zegary na 6WB,

- wymienione stelaże foteli przednich na sterowane elektrycznie,

- o takich rzeczach jak serwisy, hamulce itp nie piszę bo o to oczywiste, auto serwisowane na bieżąco w BMW Best Auto Lublin.

Dalsze moje plany to:

- reflektory przód Adaptive LED (jest bixenon adaptacyjny),

- co do tylnych świateł LCI to muszę się zastanowić,

- kamera tył.

Pozdrawiam wszystkich! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

47ab29749a422241med.jpg

830e41938563519dmed.jpg

1d34232ede7f6160med.jpg

7e5b8e2e757d2913med.jpg

81f1c8ee84adc932med.jpg

cfcf6e883d96db47med.jpg

cfe980f3ed54829fmed.jpg

5fcaa22ee1cd2e7bmed.jpg

a951824d969c2c6amed.jpg

Edytowane przez Piotrek_A
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajnie, że indyvidual.

Skórki fenomenalne!

Benzyna zamiast krwi...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Kupiłem cały kompletny środek z 4GC Individual z modułami itp w nadziei, że to taki kolor jak mój. Jednak wyszło jak zawsze :lol: i przełożyłem same stelaże przednich foteli. Znaczy nie ja tylko gość, który mi to kodował licznik itp. Czekam jeszcze na nowe poszycie przedniego fotela bo z małej ryski zrobił się cały fotel do naprawy (mieli podmalować a zj!@# cały fotel) :mad2: Niestety na części Individual czeka się w tak zwany ch%%%.

Te sterowane elektrycznie mają zdecydowanie więcej płaszczyzn regulacji.

Opublikowano
Minimum co musisz kupić to stelaże foteli przednich sterowane elektrycznie z modułami, które są zamocowane pod fotelem. Pod fotelem kierowcy jest większy, pod fotelem pasażera mniejszy. Ja za cały kompletny środek z 4GC Individual zapłaciłem 3k i myślę, że za tyle sprzedam ją na stelażach manualnych. Idzie kupić same stelaże za 1500zł. Przełożenie tapicerki i podłączenie zapłaciłem 800zł brutto.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Myślałem nad 4GC właśnie z takim środkiem ;) ale finalnie wyszło F34.

Ten fotel jest takim sam jak M Pakiet, tylko obicie inne?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Tak, przednie fotele sportowe są dokładnie takie same w F30, F31, F34, F36GC. Ja kupiłem druki komplet skóry z individuala z F36GC ale wyszło jak zawsze :mad2: nie mój odcień. Więc przełożyłem same wózki. A i tak zamówiłem kompletne poszycie fotela nowe. Siedzisko już przyszło. Czekam jeszcze na plecy. Zmieniam poszycia bo kiedyś gość miał mi naprawić małą ryskę a spie!@# cały fotel. Nikt tego nie widzi, ale mnie drażni i tak 8k poszło się #@ :twisted:

W przyszłym tygodniu wlecą też światła przód tył i halogeny z LCI i kamera na tył. W planie mam jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia zanim go zostawię w rozliczeniu za nowszy :mrgreen:

730ecbce1749e.jpg

Opublikowano

Mam ori wyświetlacz i będę zmieniał na ori dotykowy z NBT EVO.

Nie da się chyba zmieścić taniej niż 2k pln bo sama klamka moduł, wiązka i uchwyt do modułu to już 2k. A ile poszło dokładnie to Ci powiem jak zrobię :mrgreen:

Opublikowano

W kwestii kamery proponuję co jakiś czas przeglądać cenniki. Do F10 zestaw doposażenia w kamere bez modułu też zawsze kosztował ok. 2500pln. Jednak od około roku cena jest o wiele niższa. W chwili obecnej u nas jest za ok. 1000pln.

Ale proponuje sprawdzać po niemieckich sklepach. Pół roku temu jak u nas jeszcze zestawy były po 2 tys. to kupiłem ori w ASO w Niemczech (poprzez neta) za 800pln. Do tego moduł używany - tu ceny są różne. Ale mi generalnie udało się kupić części za 1100pln. Przy czym tylko moduł był używany. Reszta to ori zestaw doposażenia z ASO.

Mówię o takim zestawie: https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/03_1542-doposazenie-w-kamere-jazdy-wstecz/vK490202

Brakuje w nim tylko modułu, a poza tym jest kompletnie wszystko, łącznie ze śrubkami, opasakami itp.

Opublikowano
Przede wszystkim wiązki pomiędzy sterownikiem a HU oraz skrzynką bezpieczników. Poza tym masz ucięty światłowód, który jest pomiędzy kamerą a sterownikiem.
Opublikowano

Ale z Ciebie wariat...

Mam prośbę. Skup się na kamerze cofania :D na wszystkich informacjach o niej :P o numerach, cenach i czy łatwo Ci to wszystko poszło bo będę na pewno pytał jak skończysz :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Grube fanty. :cool2:

Te lampy są świetne. Montuj i wklejaj zdjęcia.

Benzyna zamiast krwi...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
dowaliłeś... :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wow, konkretne mody się szykują :cool2:
Opublikowano

Te skóry chyba są najładniejsze ze wszystkich...Wszystkie fotele z f3x pasują do F30 ? Miałeś jakieś problemy?

Mody ciekawe, jeszcze szyby przyciemnij i ciemny kolor felg :twisted:

Opublikowano

Kupiłem tylko nowe poszycie fotela przedniego. Bo ten 1 fotel mi kiedyś gość spie×lił. Z 1 małej ryski na boczku zrobił się fotel do wymiany... Przednie fotele są takie same na pewno w f30 f31 i f36gc. Kupilem używane wnętrze individual z f36gc i przełożyłem tylko stelaże elektryczne bo kolor w f36gc to gold braun a mój to criollo braun. Te z f36gc są na sprzedaż :) w swoim kolorze szukałem ponad pół roku na allegro, ebay itp i w końcu się złamałem.

https://allegro.pl/oferta/fotele-skora-bmw-f36-4-gran-coupe-individual-9175434838

Dla forumowiczów oddam za 50% ceny jak ktoś sobie po to przyjedzie i zabierze. Poszycie fotela przedniego siedzisko + plecy (bez podparcia ud) w aso +/- 7.5k brutto.