Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam rozbiłem gwiazde i musze coś zakupić obecnie latam f31 i czy może ktoś napisać czy 4 jest większa od trójki w sedanie bo środki mają chyba takie same?
Opublikowano
Tez kiedys rozwazalem zakup 4GC ale po jezdzie probnej odpuscilem. Z tylu jest malo miejsca nad glowa co dla mnie dyskwalifikowalo ten samochod. Mam 180cm i dotykalem glowa sufitu. Oczywiscie nie dla kazdego musi byc to wada. Co do miejsca na nogi nie jestem w stanie powiedziec gdzie bylo go wiecej czy w 4gc czy w f31, a tym bardziej w sedanie.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mając F30, wkurzało mnie pakowanie bagażnika i pomału przymierzałem się do serii 4 Gran Coupe, ponieważ mam dwóch małych synów.

Bagażnik, pakowanie dużo lepsze, na przestrzeńi nad głową mi nie zależało, bo z tyłu tylko dzieci miały jeździć. Jednakże na nogi sprawdzałem "organoleptycznie" i moim zdaniem jest taka sama przestrzeń w czwórce, jak i trójce. Wielkość wnętrza jest moim zdaniem taka sama w serii 3 F30, jak i serii 4 Gran Coupe.

Aby mieć więcej miejsca we wnętrzu i bagażniku, to tylko seria 3 GT.

Jeśli chodzi o aspekt wizualny, 4 bije na głowę 3, ale to kwestia gustu.

Ja ostatecznie sprzedałem F30 i kupiłem kolejną X3, F25 LCI, bo dostałem świetny rabat z racji wejścia na rynek nowszego modelu, a przed F30 miałem już X3 pierwszej generacji - E83.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Ja 4 odpuscilem ze wzgledu na drzwi bez ramek ktore nie sa tak bezpieczne podczas wypadku jak w 3.

Oprocz tego beda generowac swisty i przedmuchy podczas duzej predkosci :mrgreen:

Wielokrotnie myslem na ten temat i odpowiedz na to pytanie jest jedna :

bmw 5 jesli potrzebujesz wiekszego auta niz 3 :8)

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja 4 odpuscilem ze wzgledu na drzwi bez ramek ktore nie sa tak bezpieczne podczas wypadku jak w 3.

Oprocz tego beda generowac swisty i przedmuchy podczas duzej predkosci :mrgreen:

Wielokrotnie myslem na ten temat i odpowiedz na to pytanie jest jedna :

bmw 5 jesli potrzebujesz wiekszego auta niz 3 :8)

W serii 4 nic nie świszczy nawet przy 250km/h mam zarówno coupe jak i GC i jest super cicho. W e92 była tragedia miałem 5 sztuk i we wszystkich poprawiałem uszczelki żeby było jako tako.

Co do wypadku taka ramka drzwi nic nie pomoże wg mnie za to w 4er środkowy słubek B jest bardzo szeroki.

Dużo osób mówi że 4er jest lepiej wyciszona i lepiej zrobiona ale to by było dziwne bo co w przypadku M3 vs M4?

Kiedyś jak tylko weszły jeździłem f30 316 golasem z początku produkcji to było głośno, tandetnie i trzeszczało ale tamto auto nie mialo nic flotówka. Nawet jest temat o wyciszeniu f30 ale tu się nie wypowiem bo nie jeździłem nowszym i lepiej skonfigurowanym egzemplarzem F30. Za to z F32 i F36 jestem bardzo zadowolony jest cicho nic nie trzeszczy itd a jestem na to wyczulony ale może to kwestia rocznika i na przestrzeni lat coś poprawiali bo ja mam 2016/2017.

Opublikowano
Posiadam 2015 435i GC i potwierdzam, ze nie ma absolutnie żadnych świstów, nawet powyżej 200km/h.
Opublikowano

Jak nie świszcze to bedzie świstać a ma to pewnie związek z temperatura powietrza i rocznikiem egzemplarza.

Ja mieszkam na wschodzie kraju gdzie zimny wiatr wdziera sie do środka.

Sprawdźcie czy zima 4 jest wygłuszona :wink:

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie świszcze to bedzie świstać a ma to pewnie związek z temperatura powietrza i rocznikiem egzemplarza.

Ja mieszkam na wschodzie kraju gdzie zimny wiatr wdziera sie do środka.

Sprawdźcie czy zima 4 jest wygłuszona :wink:

Nie świszczy ani w zime ani w lato. F32 i F36 mają całkowicie przeprojektowane względem poprzedników uszczelki i otwory drzwiowe profilowane na kilka przełamań i kilka miejsc styku dlatego jest cicho.