Skocz do zawartości

witam szumi w moscie co poradzicie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
a moze tylko lozyska sie sypia?

kolega ma racje, moze to lozyska u mnie w e36 tez cos wyje :)

pozdrawiam devro

Edytowane przez devro
Opublikowano
Jeśli most tylko szumi (a nie wyje) to napewno łożyska. Są tam 4 sztuki. Hałasują te, które mają coś w rodzaju wżerów na bieżniach. Wymienić most byłoby najłatwiej, ale kup taki, żeby był w idealnym stanie - to jest sztuka.
Opublikowano

hmm a powiedzcie jak sprawdzic czy to wyje most czy łozysko albo lozyska. kolega mi mowi ze to chyba moze byc łozysko ale do konca pewny nie jest, wiec niewiem co mam do wymiany.

W sklepie pytalem to lozysko jakiejs lepszej firmy to koszt 100zl. wiec to nie jest problem, jednak zle bedzie jak wymienie lozysko a tu bedzie dalej wyc.

jest jakis pomysl jak to sprawdzic ?? :)

Opublikowano
W moście "wyje" przekładnia główna (wtydy gdy ma zużyte zęby albo niewłaściwie ustawiony luz międzyzębny). Słychać to z reguły tylko w pewnych momentach np. podczas jazdy ze stałą prędkością lub podczas przyspieszania. Natomiast odgłos hałasującego łożyska (szum albo buczenie) narasta równomiernie wraz z prędkością jazdy.
Opublikowano
wlasnie niewiem jak to jest dokladnie ale u mnie caly czas cos wyje obojetnie czy przyspieszam czy jade na luzie, czy ze stala predkoscia.Kiedys bylo to bardzo slabo slychac, a teraz nieda sie wytrzymac w aucie. :(
Opublikowano

dzisiaj to dokladnie sprawdzilem i jak jade powolutku to nic nie slychac dopiero jak jade szybciej to zaczyna wyc, tzn czym szybciej tym glosniej wyje tzn. ze to lozysko jak myslicie. aha i powiedzcie mi w jednym kole jest jedno lozysko bo obilo mi sie o uszy ze sa dwa i teraz niewiem sam??

pozdrawiam devro