Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukam kogoś do aktywacji świateł dziennych w e91 2009 po lifcie zwykłe lampy, najlepiej lubelskie lub małopolskie. Dzięki
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 580
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witajcie koledzy

Od niedawna jestem właścicielem e91 silnik 2.0d 11kw rok 2007, lecz nie mam aktywowanej funkcji świateł dziennych, proszę o pomoc was, kto z okolić Płocka, Wyszogrodu czy Włocławka potrafi lub wie kto się tym zajmuje proszę o kontakt

Z góry wam dziękuje za pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, jestem nowy na foorum

Posiadam E87 po lifcie, bez ksenonów. Pytanie mam, czy mogę założyć do nich ringi?

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie. W mojej e90 mam sensor swiatel. Lampy Bi xenon skretny (Dyamic...). Cos mi z lampami nie pasuje. Jak wlacznik jest na 0 to nic nie swieci. W pozycji 1 postoje ringi. W pozycji 2 xenony. A jak dam automatic to wlancza ringi i xenon tak jak w pozycji 2 tyle ze automatycznie po wlaczeniu zaplonu. Ale jak wyjade z garazu to dalej swieca ringi i xenony....to gdzie te swiatla do jazdy dziennej no i swieci sie ta zielona dioda obok wlacznika swiatel w poz.3. Znajomy ma tak jak ma na auto jak wjezdza w tunel zapala sie xenon wyjezdza sam sie wylancza.....u mnie tak nie ma tak czy tak swieci caly czas. Pomoze ktos bo nie ogarniam tego powoli. Jak jest u Was koledzy? Albo ktos u mnie cos przekodowal...Dodam ze mam w ustawieniach zaznaczone swiatla dzienne ..... :(
W...x jest... x razy lepiej...
Opublikowano
Tak to wlasnie dziala w autach w których swiatla dzienne nie są aktywowane komputerem zewnętrznym. Po aktywacj drl na dlugich, automat bedzie przelaczal ci miedzy dziennymi a mijania. A funkcja day running light w idrivie wtedy wlacza lub wyłącza dzienne.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jestem chetny na aktywacje swiatel dziennych I jeszcze kilku innych funkcji w moim e 90, kto mi pomoze Krakow albo Katowice?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej

Szukam kogoś kto mógłby aktywować mi światła do dziennej jazdy z okolic Katowic. Byłbym wdzięczny za pomoc :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej

Szukam kogoś kto mógłby aktywować mi światła do dziennej jazdy z okolic Katowic. Byłbym wdzięczny za pomoc :wink:

Wpisz na FB kodowanie bmw katowice,kolo nazywa sie krzysiek,powiedz ze od Jacka :D

Opublikowano

Witam.

Jestem chętny do aktywacji świateł do jazdy dziennej: Józefów, Otwock i okolice.

Jak ktoś może pomóc zapraszam na PW.

Podziękował.

Opublikowano
Hej

Wpisz na FB kodowanie bmw katowice,kolo nazywa sie krzysiek,powiedz ze od Jacka :D

Bóg zapłać dobry człowieku :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, szukam kogoś kto aktywuje światła do jazdy dziennej w e46 we Wrocławiu lub z Ząbkowicach Śląskich.

Proszę o kontakt na priv.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jestem swieżo upieczonym właścicielem e90. 2009r. Ze zwykłymi lampami, funkcją auto i ringami. Mam pytanie czy w tym modelu można zkodować :

1. Drl w ringach

2. Doświetlanie zakrętów

Z góry dziękuję.

Okolice trójmiasta

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie da się, chyba ze zakodujesz na długich i przełączysz włącznik swiateł na postojowe.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

czy ktoś koduje światła z Lublina i okolic?? bardzo proszę o info. Byłem w firmie auto perfekt (podobno najbardziej ogarnięci), ale niestety najpierw powiedzieli, że muszą sprawdzić czy można i pytać ponownie za 3 dni lipa straszna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No widzisz ja wpadłem ;)

A robi to się w module KOMBI , komenda :

TAG_LICHT_AN na aktiv

TAG_LICHT_AUS na aktiv

a jak nie mam takich wpisów i nie mam w bc jak załączyć drl

jak stary soft w module kombi jak to aktualizawać , żeby sie pojawiły te wpisy

e87 2005

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
BMW E91 2007r. Bixenon skretny. Jak u mnie miala byc wyglądać jazda na swiatlach do jazdy dziennej? Ringi mam biale swieca bardzo mocno. Moge jezdzic na automacie z włączonym czujnikiem zmierzchu?
Opublikowano
BMW E91 2007r. Bixenon skretny. Jak u mnie miala byc wyglądać jazda na swiatlach do jazdy dziennej? Ringi mam biale swieca bardzo mocno. Moge jezdzic na automacie z włączonym czujnikiem zmierzchu?

Jakiekolwiek żarówki wsadziłbyś do ringów w pre-LCI nie będą świecić na tyle mocno aby nadawały się do jazdy dziennej. Pozostaje ci aktywacja DRL na światłach drogowych. Mam tak w swoim aucie i daje radę, choć wiadomo że dużo bardziej rasowo byłoby na ringach, ale do tego musiałbym wymienić lampy.

Jak masz czujnik zmierzchu to przy aktywowanych DRL będzie włączał DRL w dzień a w nocy przełączy się automatycznie na światła mijania. Wygodne. Ja już właściwie zapomniałem, gdzie się włącza światła w samochodzie ;)