Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy post na forum . Chciałem się was poradzić w sprawie bmw.

To będzie moje pierwsze bmw.

Podoba mi sie model e90 po lifcie rocznik 2010

Oraz f30 rocznik 2012 328 i

Moj budżet to 60 tysięcy.

Czy w tej kwocie mogę kupić warte uwagi f30 w benzynie?

Nie ukrywam że f30 podoba mi się bardziej

Moje pytanie brzmi czy w tej kwocie mogę kupić warte uwagi f30? Czy wybrać e90 z 2010 r?

Jakie są mniej więcej koszty ubezpieczenia I serwisu

?

Proszę o poradę gdyż sam nie potrafię podjąć decyzji i dokonać dobrego wyboru

Opublikowano
Te 60 tys. na dobre F30 może być mało, a może i nie. To trochę wróżenie z fusów. Tak naprawdę jest tyle aut na rynku, każde ma jakieś wady i zalety i trzeba podejść do tego indywidualnie. Ja bym chyba szukał równolegle E90 i F30 i porównywał konkretne auta.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Właśnie kupi z problemem, bo bezwypadkowe egzemplarze w benzynie z automatem zaczynają się od 62 tys. na otomoto. Kupi MOŻE biedaka 318d, któe nie jedzie.

Szukaj zadbanej e90 LCI z fajną jednostką napędową, to auto w tej kasie będzie zadbane. Wydasz do 50 tys. reszta w kieszeni.

Opublikowano

Wyglądowo F30 jest moim marzeniem . I dalej nie wiem co zrobić. Czy możecie jeszcze napisać mi ile mniej więcej kosztuje ubezpieczenie takiego samochodu i czy jest się czego bać jeśli chodzi o serwis

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ubezpieczenie to indywidualna sprawa, zależy od wielu rzeczy i nikt ci tu tego nie powie.
Opublikowano

Ubezpiecznie sprawdzisz na dowolnym serwisie porownujacym oferty ubezpieczycieli, wpisujesz swoja dane, wpisujesza dane auta i widzisz, jakie wyjda wartosci.

Co do serwisu F30... mysle, ze w razie czego 3 kola w kieszeni trzeba miec, jakby miala sie jakas wieksza naprawa przydazyc.

Natomiast co do E90 (A mialem E90 LCI, mam F30) - jest to tez calkiem fajne auto, czesci na pewno beda do niego tansze. W moim odczuciu, lepiej wykonane, niz F30.

Niemniej, jedna z drozszych napraw w dieslu N47 (bo takie mialem) - wymiana rozrzadu - tez wychodzi w okolicach 3-4 tys PLN.

Tak wiec ceny serwisu F30 i E90 chyba powoli zaczynaja sie wyrownywac...

Kazdy ma tez swoje zalety i wady (zalety - E90 - wykonanie, F30 skrzynia ZF8; wady - w obu - takie sobie rozrzady).

Opublikowano
wlasnie sie okazalo ze moj wujek ma na sprzesarz bmw e90 po lifcie z 2010 roku silnik 2.0 disel 184km przebieg 90 tys full opcja z nawigacja skora jasna kolor czarny . I bie wiem co robic czy brac czy kupic f30 . nie wiem normalnie.
Opublikowano (edytowane)

Jak okazja to kupić tanio E90 za pół roku sprzedać z zyskiem i kupić f30 :D

Jeszcze pół roku temu za 60tyś ciężko było cokolwiek sensownego znaleźć nawet ze stanów, 70tyś to najmniej za polsku salon w bieda wersji, teraz za 70 dych spokojnie znajdziesz pierwsze roczniki f30 z salonu PL, za pół roku powinno być jeszcze taniej i jeszcze większy wybór

Edytowane przez coolmen77
Opublikowano
wlasnie sie okazalo ze moj wujek ma na sprzesarz bmw e90 po lifcie z 2010 roku silnik 2.0 disel 184km przebieg 90 tys full opcja z nawigacja skora jasna kolor czarny . I bie wiem co robic czy brac czy kupic f30 . nie wiem normalnie.

Bardzo fajny silnik, oszczędny, dynamiczny, chipem podnosisz do około 220 jeśli będzie Ci mało. Na pewno tańsze oc i ac (jeśli będzie możliwe) niż w Fce

Przejedź się nim, sprawdź czy Ci odpowiada, Przebieg znikomy jeśli faktycznie prawdziwy.

Ale jeśli Twoim samochodem marzeń jest Fka no to sam musisz podjąć decyzję, ty nim będziesz jeździł :)

Sam stałem przed podobnym wyborem, jakaś świeższaa e90 albo Fka, padło na Fke z małą pomocą banku :)

Opublikowano
no mysle ze okazja za 35tys zl cena. przebueg udokumentowany jeszcze dodatkowo z roczna gwarancja. ale zastanawiam sie dalej
Opublikowano

Powiem Ci, ze E90 LCI 2.0D xDrive z 2010 roku z przebiegiem 150k km, z premium selection sprzedalem 2 lata temu za okolo 50k PLN.

Gdyby to auto za 35kPLN bylo sprawdzone i z rodzina wychodzisz dobrze nie tylko na zdjeciach, to bym sie nie zastanawial i bral.

Opublikowano
a co mi powiecie o silniku 2.0 245km e benzynie.Czy sa z nim jakies problemy czy trzeba wymieniac panewki zappbiegawczo co ile tys km?
Opublikowano
Bem1988 nawet się nie zastanawiaj i zacznij szukać f30, budżet masz prawie ok. Dołożysz 8-10k i już możesz przebierać i wybrzydzać. Dzisiaj e90 to nic szczególnego i prawie każdego na nie stać, dodatkowo zaraz fala zużytych diesli e90 nas zaleje i będzie to kolejny dresowóz. Odpicowanego szrota e90, biednego, ze słabym silnikiem już poniżej 20 tyś zł kupisz :shock: .
Opublikowano
czyli lepiej skupic sie na 245 konnym? a czy to prawda ze trzeba zapobiegawczo w tym silniku wtnieniac panewki ?
Opublikowano
Bierz e90 lci od wujka chociaż będziesz miał ledowe kierunki:D za 35k bym się nawet nie zastanawiał bo nie stracisz na niej pojeździsz rok i za tyle samo sprzedaż