Skocz do zawartości

zakup X3 z silnikiem 2.0 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Większość 35i to import z USA, dlatego poproś o vin albo o fotki z aukcji.Cena faktycznie jakby trochę niska za ten rocznik.
  • Odpowiedzi 55
  • Wyświetleń 13,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
auto jest z usa?

Tutaj widać bez problemu, że z USA, bo licznik w milach. Taniutka.Ciekawie, jak rozbita :D

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x3-2-0-245km-xdrive-bogate-wyposazenie-ID6BSahR.html

jeszcze coś takiego mam na oku

https://poctra.com/2013-BMW-X3-XDRIVE28I/id-AW7z3OBe0D6SeDna/HARTFORD-CT

co sądzicie? chyba ma nawet bogate wyposażenie i za bardzo nie był bity, wiem, że drzwi był uszkodzone i wymienione

Opublikowano

Mam silnik 20i w X4 z Boxem z Vtechu, polecam.

Natomiast trzeba być świadomym w stosunku do diesla spalania (i akurat tutaj box zmniejszył o 0,5l) Miasto to 12,2 , autostrada/ekspresówka przy +140 to nawet nie podaje

Wątpię, żeby przy takim rzeczywistym spalaniu było to ekologniczejsze auto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem x3 f25 35i n55 spalanie miasto 13l max 14 /100 bardzo delikatna jazda . Autostrada do 140km/h na tempomacie trasa A4 z 1200km tak 9.7l/100

Dojazdy do pracy , zakupy itp.tak średnio od10- 11.5l/100

Ogólnie świetne autko ale ten silnik n55 może już ten przebieg dał mu w kość bo miał 245.000 km i juz się sypał

Auto z 2011r uszczelki podstawa filtra caly silnik w oliwie itp to były malutkie problemy najgorsze było to że żadnych błędów nie miał , kolektor dolotowy szczelny zawory czyszczone z nagarów (wcale zle nie bylo troszke okopcone ) a ciągle miał wypadanie zaplonu na biegu jałowym i takie delikatne prawie nie wyczuwalne czykawki słyszalne dobrze po dzwieku z wydechu ale potrafił nie kiedy same mu obroty podskoczyc do 1.5 tys obr prawdopodobne velvetronik wtryski i rozciągnięty rozrząd było widać zaostrzone zęby zębatki a po długiej trasie z De do Pl silnik dziwnie wył , jęczał itp masakra .

A nikt tym autem nie szalał 1 wlascicie rodzina z psiakami i ja

Dal mnie Bmw z silnikami na Bp to poraszka i tyle wieksze koszty utrzymana niż diesla w porównaniu do n57 3.0d z f10 zero problemów a miałem 290.000tys nalatane można powiedzieć ze silnik dopiero sie docierał :D

Przez te 4 miesiące i 10.000km męczarni z tym silnikiem wydałem więcej na naprawy i serwis niż w jakim kolwiek dieslu w bmw po przebiegu "200.000" i nie wspomnę o kosztach Bp

Obecne mam stara dobra e61lci 3.0d z przebiegiem 328.000km i chodzi jak Swiss zegarek

Edytowane przez aramiel123

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nic dodac nic ujac. Potwierdza sie to o czym od dawna pisze ale ludzie nadal slepo szukaja trupa w benzynie.