Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Zwracam się do Was z prośbą rozwiązanie mojego problemu a mianowicie od dłuższego czasu podczas słuchania z płyt CD na tzw ful po ok 1 minucie przerywał głos ale ogólnie wszystko działało. Dzisiaj gdy uruchomiłem samochód iDrive zaczął przymulać trzeba było czekać kilka sekund aby przełączyć pokrętłem ponadto przerywała muzyka cały czas. Czytałem na forach i z tego co się dowiedziałem problem może leżeć po stronie tzw MULF. Odpiąłem duża wtyczkę od niego i wszystko wróciło do normy jeżeli chodzi o działanie iDrive, działa płynnie głos nie przerywa tyle że nie wykrywa zmieniarki ogólnie CD nie jest podświetlone. Do tego modułu są podłączone dwie kostki biała i czarna z dołu a z góry chyba antena. Co można zrobić aby czytało CD czy może być z wypiętą kostką, czy jest możliwość naprawy że tak powiem w warunkach garażowych? Z góry dzięki za porady.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz założyć pętlę na wtykę światłowodu wypiętego z mulfa.

Mulf napraw lub szukaj innego.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Wszystko fajnie tylko mój mulf już całkowicie zepsuty bo są zimne dni i od samego włączenia auta iDrive się zawiesza i przycina muzyka. Odlaczylem go całkowicie połączyłam te światłowody i jak narazie wszystko ok. Myślałem że przyczyną słuchania muzyki z płyty CD na maxa przerwywalo był ten mulf ale po odłączeniu to nadal jest problem ze sluchaniem głośnej muzyki. Ktoś coś wie jak rozkmninac problem. I czy może być odlaczony mulf?
Opublikowano

Jeśli potrzebny ci bluetooth to tylko wymiana mulf.

Zapewne masz mulf1. Decydując się na mulf2 high zyskasz możliwość zamontowania portu USB z którego będziesz mógł słychać muzyki.

Pozdr.

Opublikowano
Mam mulf1. Co prawda w chwili obecnej nie jest mi potrzebny bluetooth. Jedynie co jest irytujące to nie można słuchać głośno muzyki bo po ok 1 minucie słychać trzaski i następuje przerwanie głosu i tak w kółko.
Opublikowano
Pewnie niestety tak co do końcówki. Szukałem na forach i nic nie znalazłem na temat radia, myślałem że to przyczyna mulfa. A dzięki za link do złączki światłowodu. Narazie zlaczylem te dwa kable i zaizolowalem taśma tak żeby stykaly się końcówkami.