Skocz do zawartości

zamiana lamp normalnych na xenon

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czekolade dziecku kupic a nie na zbedneb smieci kasa wydawac

Są lepsze rzeczy do kupienia dziecku :roll: wczoraj na placu zabaw był taki miły tatuś z dwoma synami 2 i 4 lata, jak przyszli to młodszy dostał cheetos'y a starszy mars'a, popili oczywiście pysznym soczkiem..

Mam nadzieję, że trafisz na rzetelnego diagnostę na przeglądzie a wcześniej będzie porządna kontrola drogówki :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze, że odpowiadasz za projektowanie samochodów. Koniec kropka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Najgorzej, że ten człowiek nie zdaje sobie sprawy ze swojej ignorancji. To jest zagrożenie na drodze.
Opublikowano
Miszcz kierownicy. Wyjazd z forum

Bo ty tak muwisz haha oburzyłes sie bo ci prawde powiedziałem a prawda w oczy kole jak cie to oslepia to wyazd z auta i na emeryture jak se nie radIsz z prowadzeniem pojazdu

Opublikowano

Po pierwsze widać po pisowni, że ze szkołą nie masz wiele wspólnego. Piszesz jak jakiś półgłówek który szkole omijał szerokim łukiem.

Po drugie nikt nie ma problemów z jazdą. Problemy są z takimi idiotami jak Ty którzy oslepiaja innych ludzi.

Opublikowano
Oslepia takie auto i tyle. Ja też piszę z telefonu. Źle działające lampy oślepiaja. Wg ciebie odpowiednio ustawione lampy w czasie podjazdu w jaki sposób auto je skoryguje?
Opublikowano
Cały czas pisze i tłumacze ze nie działa a Daniel nie chce zrozumiec bo uważa że ma byc bo inzynierowie to wymyslili to jest najlepsze co moze byc .A guzik prawda jest to nikomu niepotrzebny gadzet i jescze awaryjny mozna szereg minusów tu wymienic ja uwarzam ze tylko i wyłacznie manualna regulacja automat to morze byc skrzynia a nie poziomowanie
  • Moderatorzy
Opublikowano

Pewnie, że to jest potrzebne, wystarczy jak zobaczysz ile Paseratti i Kangurów na halogenach załadowanych jeździ, światła (mimo, że mają pokrętła manualane) przez obciązenie prosto w oczy jadących z naprzeciwka.

Ale to tego samego pokroju wynalazek co czujnik ciśnienia w oponach, 90% ludzi ma to gdzieś, raz do roku przy zmianie opon wulkanizator im załaduje wszędzie 2,5 bara i heja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest potrzebne, ponieważ ryzyko oślepienia halogenami w światłach mijania jest o wiele mniejsze niż przy ksenonach, stąd ta obowiązkowa regulacja. Po co w ogóle ta dyskusja? Temat powinien być zamknięty za niezgodność z regulaminem, pomijając brednie wypisywane w nim. Jak komuś nie pasuje to niech wyprowadza się do usa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Widzę że niektórym to faktycznie potrzeba zimnej kąpieli. Jeżeli ileś mądrych głów siedziało przy tym żeby było bezpieczniej i widoczniej na drodze to nie po to żeby później robić rzeźbę. Czujniki i spryskiwacze są po to żeby właśnie takie półgłówki nie musieli myśleć o regulacji ręcznej, a żeby robiło się automatycznie. No chyba że ot taki miszcz kierownicy zna się na wszystkim, wie kiedy obniżyć, wie kiedy podnieść jaki jest ciężar w pojeździe. Wtedy nawet na telefonie nie potrzeba słownika, żeby napisać poprawnie :D

Panowie przypomnijmy sobie jeszcze raz, ksenon ma inna geometrie świecenia niż halogenowe, inne temperatury wytrzymuję inny prąd itp.

Nie wrzucajcie kierowców, policjantów i diagnostów do jednego worka. Każdy człowiek jest inny i ma swój rozum. Jak będzie chciał rzeźbę to tak zrobi jak ktoś to podbije to tak będzie, jak ktoś skontroluje i to puści to będzie puszczony :D

Ot cały temat

Pozdro dla myślących

Opublikowano
Cwaniakom którzy oślepiają innych życzę, żeby dojechała ich policja. Dostaną kilka mandatów to od razu przestaną wypisywać głupoty. A przede wszystkim przestaną oślepiać, czyli stwarzać zagrożenie na drodze. Egoiści.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak masz wypadek to nie dzwonisz na policję, bo konfident będziesz rozumiem?

Jak ci furę ukradną to samo i mam nadzieję, że nie dzwonisz wtedy na psy, bo będziesz konfiturą.

Opublikowano
Cwaniakom którzy oślepiają innych życzę, żeby dojechała ich policja. Dostaną kilka mandatów to od razu przestaną wypisywać głupoty. A przede wszystkim przestaną oślepiać, czyli stwarzać zagrożenie na drodze. Egoiści.

Kazdy ma prawo do własnego zdania zrobi co chce ale ty napisałes jak konfident a nie człowiek to ciebie powinni dojechac konfidencie

Ja pierwszy bym zadzwonił na policję. Nawet tutaj na forum poprosiłem o usunięcie twojego starego tematu a teraz nowego żeby nikt tych durnot nie czytał o ile się polapie w twoim połamanym języku. "morze zrozómiesz błont"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

reflektory (xenon0 zalozone.

jak to mowia anglicy: wsio rabotaet.

Trzeba bylo tylko wypiac z oryginalnych wtyczek kierukowskazow i pozycyjnych krotkiee kabelki z wtyczkami idace do reflektorow.

Roznica jest tez w gniezdzie zarowki kierunkowskazu; w xenonach jest inne mocowanie oprawki do reflektora i trzeba jak pisalem wyzej- wypiac krotki przedluzacz. Jest inne wejscie do gniazda.

I jeszcze jedno - zwykly reflektor mocowany jest do karoserii w 4 miejscach - 2 u gory i 2 na dole.

Xenon, jedno mocowanie (to kolo zarowki kierunkowskazu) nie uzywa