Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jest to już mój drugi wątek w dziale 4er.

Od czerwca 2018 do połowy grudnia jeździłem BMW 430i xDrive z dodatkami M Performance. Autko było rewelacyjne jako daily z pazurem (miałem głośny wydech z 40i), komfortowe i praktyczne z rozsądnym spalaniem :).

Jednak M4 podobało mi się bardzo odkąd pojawiło się na rynku, a po przejściu faceliftingu uważam , że to jedno z najpiękniejszych BMW jakie kiedykolwiek wyszło. Tak więc 430i długo nie pojeździłem ale swoje przejechało , nabiłem ponad 22 tys km, a potem trafiła się dobra oferta na M4 z salonu z pakietem Competition i w zasadzie ze wszystkim oprócz podgrzewania kierownicy :) Taka sytuacja :norty:

Swojej GC pozbyłem się w ... tydzień. Teraz niech się nią cieszy nowy właściciel :-)

Tak więc szybka weryfikacja , decyzja i 3 godziny przed wigilią byłem odebrać swoją M'ke :twisted:

Samochód jest biały co nie do końca mi pasuję ale na to mam już pewne plany :norty:

Z wyposażenia to wystarczyłby sam pakiet Competition ale fajnie, że jest jeszcze kilka bajerów i pełna czarna skóra merino:

f2fce50e659f4dc1med.png

Tutaj jeszcze przed odbiorem:

42be22be51240815med.jpg

No i pierwsze odpalenie :D

b5de510345422e54med.jpg

7788d384ed7e416emed.jpg

Samochodem od 24 grudnia przejechałem zaledwie 700 km także jest jeszcze nie dotarty i ma "kaganiec" :D

Jak się jeździ? Coś w tym jest, że ponoć //M to choroba nie uleczalna :wink: Miałem okazje się przejechać w 2017 roku na M Grand Tour wtedy wszystkimi M 'kami i M4 najbardziej mi się podobało i wizualnie i właściwości jezdne były świetne.

Zawsze jak go odpalam to mam banana na twarzy :D Nie rozumiem komentarzy , że M4 Competition brzmi słabo , chyba te osoby za dużo na YouTube siedzą :D

Auto jest dość głośne i wydaje przyjemne dźwięki, szczególnie na Sport+ , strzela,charka i jest głoooośny bulgot przy odpuszczeniu gazu :norty: A będzie jeszcze lepiej gdy wydech się przepali.

Z bajerów których nie miałem w poprzedniej 4er to na pewno HUD, przyjemna sprawa szczególnie w połączeniu z czytaniem ograniczeń prędkości .

Adaptacyjne zawieszenie - mimo, że w standardzie są felgi 666M o rozmiarze 20" to nie jest źle z komfortem, nie jest to kanapa i nigdy nią nie będzie, tu chodzi o coś innego :) , auta jest bardzo zwarte i sztywne, niesamowite uczucie podczas jazdy.

Zanim posypało w Krakowie to jeszcze zdążyłem zrobić małą amatorską sesję:

bbf9944f089dda8cmed.jpg

fea1754e9deca956med.jpg

d9ac1a6c50c64794med.jpg

473dd238c122eb56med.jpg

a290c11cb9e5e273med.jpg

73436cd4db619104med.jpg

Na wiosne/lato planuję wprowadzić kilka modów:

- lotka carbon

- drążek DKG w carbonie

- dyfuzor carbon

- carbonowy nakładki obok wlotów powietrza (nie pełny splitter)

- ... folia w kolorze "Lime Rock Grey" - troszke go wtedy upodobnie do wersji CS :)

Na razie nie planuję modyfikacji mechanicznych, szczególnie, że od razu przedłużyłem gwarancje do 4 lat.

Coś dużo tych emek ostatnio w dziale 4er :twisted:

Opublikowano

Gratuluję pięknego nabytku... :cool2: auto bajka, ale galeria kiepska, ani jednego porządnego zdjęcia w dzień zero zdjęć środka, tylko jakieś biedne nocne....popraw to

Że autko białe to moim zdaniem akurat duży plus, nie oklejal bym go, ale to twoje autko i ma Ciebie cieszyć :wink: ,poza tym ponoć o gustach się nie dyskutuje...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co ///M to ///M.

Piękna i dodatki z włókna węglowego jeszcze ten wygląd poprawią.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Gratulacje , jedyny słuszny kolor :cool2: :D :D :D
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gratulacje, marzenia trzeba spełniać !!
Opublikowano

Dziękuję.

Na dniach może się uda zrobić mini sesje w ciągu dnia :-)

W jakimś teście przeczytałem, że jak się jedzie M4 to niby jest cywilizowane, przyjazne, ale jednak z tyłu za Tobą siedzi gość z piątku 13'stego i tylko szepta "WDEPNIJ, WDEPNIJ" ... caały czas kusi :norty:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Kolejne M na forum :cool2:

- ... folia w kolorze "Lime Rock Grey" - troszke go wtedy upodobnie do wersji CS :)

Kolor biały jest ok, ale mocno popularny, więc dobry ruch z folią.

Opublikowano

No na razie mam nabite oszołamiające 800 km :roll:

Staram się go nie cisnąć powyżej 4,5 - 5 tys obrotów ale ciężko ... Kusi strasznie :mrgreen:

Aż się boje momentu wyjechania z serwisu po zdjęciu kagańca :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Opcje na razie są dwie:

1) Folia w kolorze aktualnego M5 czyli Niebieski Marina Bay

2) Folia w kolorze M4 CS czyli Lime Rock Grey

Ewentualnie folia w kolorze z palety individual - Grigio Telesto czyli dość ciemny grafit.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lime Rock Grey.

Wygląda obłędnie.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Wydaje mi się że może warto by było rozważyć także San Marino Blue Metallic :P
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Austin Yellow jest genialny , szczególnie z czarnymi akcentami pakietu Competition :norty:

We czwartek byłem w serwisie na pierwszym przeglądzie po dotarciu i stała demówka właśnie w tym zółtym kolorze, mega.

Przy okazji też stało M4 w niebieskim San Marino, w zasadzie obok niebieskiego M5. Ciężki wybór :twisted:

Co do auta, już jest dotarte. Przebieg zaledwie 2100 km także nie wiele jeździłem ale jazda tym autem jest uzależniająca. Przez 90% czasu jeżdże ze wszystkim na Sport Plus oprócz wspomagania kierownicy które zostawiam na komfort.

Auto cieszy za każdym razem jak je odpalam, szczególnie jak się wydech troszkę przepalił i już jest dość głośny jak na stockowy. Może kiedyś coś będę zmieniał w wydechu ale jak sprawdziłem cenę zestawu wydech M- Perf, 4x końcówki carbon i dyfuzor carbon wyszło ... 34k bez robocizny :mad2: Jeszcze nie sprawdzałem konkurencji.