Skocz do zawartości

E36 Coupe - jak zamontować listwy boczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawa wydawała mi się banalnie prosta, ale poległem. Potrzebuję zamontować listwę boczną na drzwi. Jak technologicznie powinno się to wykonać? Najpierw zamontować spinki w listwie i potem wcisnąć w zamontowane w drzwiach tulejki gumowe, czy zamocować spinki w drzwiach i na to wcisnąć listwę? W pierwszym przypadku spinki wchodzą za płytko w tulejki i nie łapią na drugi ząbek zatrzasku. Listwa oczywiście się nie trzyma. W drugim przypadku same spinki siedzą mocno w tulejkach, ale nie mogę zamontować na nich listwy. Próbowałem grzać, pryskałem smarem silikonowym i lipa. Sam nie wiem co robię źle, może to wina spinek Romixa?
Opublikowano
Listwy masz orgi czy podróby???
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Znając życie to zamienniki. Te z allegro są właśnie problematyczne.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
Sprawa rozwiązana. Listwa oczywiście oryginalna. Problem leżał po stronie spinek Romixa. Zamówiłem oryginalne spinki, są 5 razy droższe, ale pasują idealnie. Z oryginalnymi spinkami oba wymienione przeze mnie sposoby montażu są poprawne, ale lepiej najpierw zamontować spinki w otwory, a potem wcisnąć na nie listwę. Nie trzeba wtedy mierzyć w którym miejscu zamontować każdą ze spinek.