Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gratuluje M4-ki :twisted: i czekam z niecierpliwością co z tego wyjdzie :cool2:

Lepszy ananas od froga..... :mrgreen:

Ta wersja dłuższa i oryginalna bardziej do mnie przemawia, szczególnie 6:38 jak ściąga koło z samochodu po nocce :mrgreen:

• Odpowiedzi 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ile razy oglądaliśmy ten film ze znajomymi po %%% to już nie policzę :lol:
Opublikowano
Gratuluje M4-ki :twisted: i czekam z niecierpliwością co z tego wyjdzie :cool2:

Lepszy ananas od froga..... :mrgreen:

Ta wersja dłuższa i oryginalna bardziej do mnie przemawia, szczególnie 6:38 jak ściąga koło z samochodu po nocce :mrgreen:

Dziękuje bardzo, sam jestem zniecierpliwiony ale trzeba być cierpliwym w końcu nadejdzie ten dzień :)

Ile razy oglądaliśmy ten film ze znajomymi po %%% to już nie policzę :lol:

Ja pierwszy raz to oglądałem :)

czerwony330d moze trzeba nagrać taki w PL :twisted: :D

Chętnie ale niestety brak takich umiejętności, trzeba najpierw potrenować by komuś nie zrobić krzywdy.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
No proszę, tego się nie spodziewałem :D. Ładny konfig, a w takim stanie pewnie wyszła bardzo okazyjnie. Nie rozumiem natomiast tego wylewu żalu kilku osób w tym temacie, sam sprowadzam od kilku lat samochody czy z Europy czy stanów i jak dla siebie czy na handel takie auta bym nie ściągnął, to widziałem auta w gorszym stanie i poskładane lepiej niż większość szrotów które jeżdżą po polskich drogach. Bez kilogramów szpachla i części z ali express. Także bardzo fajnie że temat jest, może niektóre osoby się czegoś więcej nauczą w tym temacie :lol:
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
No proszę, tego się nie spodziewałem :D. Ładny konfig, a w takim stanie pewnie wyszła bardzo okazyjnie. Nie rozumiem natomiast tego wylewu żalu kilku osób w tym temacie, sam sprowadzam od kilku lat samochody czy z Europy czy stanów i jak dla siebie czy na handel takie auta bym nie ściągnął, to widziałem auta w gorszym stanie i poskładane lepiej niż większość szrotów które jeżdżą po polskich drogach. Bez kilogramów szpachla i części z ali express. Także bardzo fajnie że temat jest, może niektóre osoby się czegoś więcej nauczą w tym temacie :lol:

Konfiguracja dość fajna ale zamiast ledów xenony to słabo, już rozeznałem temat oświetlenia to da się to zmienić na ledy ale zastanawiam się czy brać adaptacyjne czy zwykle ledy bo u Siebie mam zwykłe xenony nie adaptacyjne i musiałbym dorzucić kafas, sterownik, wiązkę i sterowanie w kierownicy i nie wiem czy gra warta świeczki, może ktoś podpowie czy warto to dokładać?

Co do osób którzy wypisują głupoty to szkoda się rozpisywać, temat będzie kontynuowany dla potomności :)

Bo grono ludzi nie jest świadome co posiada ale lubią pisać (ludzka krytyka) :wink:.

Także czekamy na kolejne zdjęcia bo nie ukrywam, że codziennie śledzę wątek i czekam na zdjęcia :reading2:

Zgadzam się, zdjęcia niebawem bo jestem teraz lekko przeziębiony i muszę się wykurować ale proszę o cierpliwość już wkrótce będą :wink:

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Gra niewarta świeczki, ja u siebie mam LEDy "zwykłe" i koszt kompletnie nie tłumaczy efektu finalnego. Chyba że jeździsz po krajówkach 80%
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano (edytowane)
Ja bym doposażył w adaptacyjne.....w M-ce nie przystoi jeździć na zwykłych.....albo grubo albo wcale... :8) Edytowane przez marko0424
Opublikowano

Skuteczność to jedno ale jest jeszcze efekt wizualny i adaptacyjne ledy w M4 LCI to jest kosmos :twisted:

W poprzednim 430i LCI dorzuciłem do konfigu adaptacyjne ledy w zasadzie dla samego wyglądu ,a po krajówkach dużo nie jeżdże. Wyglądają rewelacyjne :norty:

Opublikowano
I mamy 5 str. Bez postępu... co do lamp to jeśli będziesz używał auta cały rok włóż najlepsze jakie się da xenony. Mnie w zimę w f30 ledy zamarzaja I doprowadza mnie to do kierrrwicy.. ggg widac w śnieżyce w nocy lampy zawalone lodem.. jeśli to showcar to wkladaj adpative led. Sama lampa jakaś taka niby bardziej nowoczesna.
Opublikowano
Ci co krytykują to mają ból dupy i tyle. Samochód ma uszkodzone wszystkie elementy co producent przewidział jako wymienne, także nie przejmuj się rób swoje:) No ja jestem za adaptacyjnymi i czekam z niecierpliwością na foty z postępu prac:)
Opublikowano
Ci co krytykują to mają ból dupy i tyle. Samochód ma uszkodzone wszystkie elementy co producent przewidział jako wymienne, także nie przejmuj się rób swoje:) No ja jestem za adaptacyjnymi i czekam z niecierpliwością na foty z postępu prac:)

A jakie są elementy których producent nie przewidział do wymiany? Pytam z ciekawości. W katalogu bmw jest każdy element auta do kupienia.

Opublikowano

Dopiero teraz trafilem na Twoja galerie Mario, gratuluje zakupu :cool2: Naprawiaj spokojnie i nie przejmuj sie komentami ludzi co im zal dupe sciska. Twoja kasa, a widac ze na naprawe nie zalujesz siana tylko wszystko ma byc jak fabryka a znajac Ciebie to auto zostanie na dlugo i nie ma opcji na jakakolwiek lipe czy kompromisy.

Czym Ty teraz jezdzisz jak 335d sprzedane, toyota ?

Wytrwalosci chlopie ,ja byłem miesiac bez bmw i juz mnie wku..w ogarnial.

Jak ze zdrowiem blacharza, wiadomo kiedy zacznie dzialac ? Podrzuc jakies foty wnetrza

Jak juz naprawisz to bedzie satysfakcja ogromna ze ogarnales nielatwy temat

Opublikowano
Gra niewarta świeczki, ja u siebie mam LEDy "zwykłe" i koszt kompletnie nie tłumaczy efektu finalnego. Chyba że jeździsz po krajówkach 80%

Dziękuje za sugestię :cool2:

Ja bym doposażył w adaptacyjne.....w M-ce nie przystoi jeździć na zwykłych.....albo grubo albo wcale... :8)

Marek po Tobie innej odpowiedzi nie oczekiwałem :wink:

Skuteczność to jedno ale jest jeszcze efekt wizualny i adaptacyjne ledy w M4 LCI to jest kosmos :twisted:

W poprzednim 430i LCI dorzuciłem do konfigu adaptacyjne ledy w zasadzie dla samego wyglądu ,a po krajówkach dużo nie jeżdże. Wyglądają rewelacyjne :norty:

No wygląd jest bardzo ładny :cool2:

I mamy 5 str. Bez postępu... co do lamp to jeśli będziesz używał auta cały rok włóż najlepsze jakie się da xenony. Mnie w zimę w f30 ledy zamarzaja I doprowadza mnie to do kierrrwicy.. ggg widac w śnieżyce w nocy lampy zawalone lodem.. jeśli to showcar to wkladaj adpative led. Sama lampa jakaś taka niby bardziej nowoczesna.

Dziękuje Bartku to konkretna sugestia, autem najprawdopodobniej w zimę nie będę jeździł więc o zamarzanie lamp się nie boję a brak postępu to chwilowa niedyspozycja blacharza ale myślę że niedługo to się zmieni :wink:

Chyba mają :lol: i nie ma co sobie tym zawracać głowy, postęp prac wkrótce.

A jakie są elementy których producent nie przewidział do wymiany? Pytam z ciekawości. W katalogu bmw jest każdy element auta do kupienia.

Dokładnie podłoga i tunel środkowy to elementy niewymienne więc auto wygnie się jak banan to już kasacja.

Dopiero teraz trafilem na Twoja galerie Mario, gratuluje zakupu :cool2: Naprawiaj spokojnie i nie przejmuj sie komentami ludzi co im zal dupe sciska. Twoja kasa, a widac ze na naprawe nie zalujesz siana tylko wszystko ma byc jak fabryka a znajac Ciebie to auto zostanie na dlugo i nie ma opcji na jakakolwiek lipe czy kompromisy.

Czym Ty teraz jezdzisz jak 335d sprzedane, toyota ?

Wytrwalosci chlopie ,ja byłem miesiac bez bmw i juz mnie wku..w ogarnial.

Jak ze zdrowiem blacharza, wiadomo kiedy zacznie dzialac ? Podrzuc jakies foty wnetrza

Jak juz naprawisz to bedzie satysfakcja ogromna ze ogarnales nielatwy temat

Dziękuje bardzo Jacku, auto na 1000% zostanie ze mną na dłużej i lipy na pewno nie będzie i nie przejmuję się dziwnymi komentami na naprawę idzie wszystko nowe oprócz maski, błotników, drzwi i zderzaków ze zdrowiem blacharza nieciekawie na szczęście wcześnie zdiagnozowano zapalenie płuc i nie wylądował w szpitalu ale leży w domu i jest bardzo osłabiony i powoli dochodzi do Siebie no i lekarz zalecił uważać na Siebie bo nawrót choroby to już pewny szpital, nie wiem ile czasu jeszcze potrwa leczenie i nie naciskam zbytnio na Niego bo zdrowie jest najważniejsze. Jeżeli do miesiąca się nie wykuruje to będę musiał szukać innego blacharza :x

Już nawet nie myślę jak mnie to denerwuje że prace stoją w miejscu choć i tak gdybym nawet naprawił to autem nie będę jeździł do póki zima się nie skończy, foty wnętrza wrzucę, jak naprawię to będzie satysfakcja gwarantowana :)

Opublikowano

Skompletowałam wszystkie części do wymiany które zostały uszkodzone bądź połamane, popękane, skrzywione lub porysowane na zdjęciu wszystko co zostanie wymienione oprócz lamp przednich a konkretnie prawej która jest uszkodzona a dalej myślę czy kupić jedną prawą lampę xenon bo lewa jest w idealnym stanie czy kupić dwie lampy ledowe nadal mam dylemat, nie ma zderzaka przedniego który uległ niewielkim deformacjom ale nie jest połamany i oddałem do fachowców którzy naprawiają takie elementy ale jeśli naprawa nie będzie satysfakcjonująca mnie to zamierzam kupić nowy lub używany zderzak z wersji USA bo te odblaski boczne chciałbym zachować bo mnie się podobają, także pozostaje wszystko montować co uczynię w sobotę i przedstawię wszystkie uszkodzone elementy na zdjęciu być może zrobię małą sesję montaży tych elementów bo według mnie wymiana przodu jest banalna i każdy powinien sobie poradzić czy stłuczkach parkingowych by to zrobić samemu, wszystkie połączenia śrubowe były dkręcane na kleju niebieskim średniozrywalnym i ja także wszystko montuje na kleju Loctite 243 który według mnie jest z jednym z lepszych producentów tych specyfików.

INCHKXK_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Ki9TkGm_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Na drugim zdjęciu klej który będę używał do połączeń gwintowych oraz parę gadżetów mojej 15-sto miesięcznej córeczki także to jest powód dlaczego nie jestem w stanie zająć się naprawą bo wiele czasu poświęcam mojej córeczce no i poza tym pracuję ale powolutku do wszystkiego dojdę.

Opublikowano
Mariusz lampy wymień obie bo nie masz homologacji na europe. Sprawna z usa sprzedaj. Lampy muszą być europejskie bo inaczej zły policjant w przyszłości może zabrać dowód. Fajnie zbieraj części :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a to nie jest tak,że każdy zderzak ma zaznaczone miejsce na odblaski typu USA (np. tak jak miejsca na parktronic bądź spryskiwacze :?: ) i że jak kupisz sobie nowy w PL to możesz sobie fachowo wyciąć otwory na te odblaski?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kurczę przemyśl to jeszcze Mario bo te pomarańczowe obrysy nie są zbyt fajne :( w USA wszyscy nam zazdroszczą że ich nie mamy :) tym bardziej taki czarny szatan będzie niespójny przez te świecidełka..
Opublikowano
Przeanalizuj jeszcze temat stref zgniotu bo zderzak z usa pasuje pod strefy zgniotu usa. A zderzak eu wymaga belki i stref eu.
Opublikowano

Obrysówki ze zderzaka do wywalenia bo szpecą bardzo

Co do lamp to mam znajomego w ASO który w dobrej cenie może załatwić nowe LEDY jak byś chciał- taniej niż używki na allegro :)

Części masz ogarnięte, nic tylko składać

Opublikowano
Tylko po co to wszystko składać, jak na końcu auto pójdzie do lakieru i będzie trzeba to znowu demontować? Jasne, że przód możesz wstępnie spasować/ustawić, ale nie montuj nadkoli i innych plastików. Jeśli auto będzie wstawiane na ramę naprawczą u blacharza to listwy progowe i osłony podłogi też zostaw zdemontowane.