Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim BMW F48 mam antenę zamontowaną (przyklejona na taśmie dwustronnej) zaraz pod ekranem, między wlotami powietrza . Jak na razie wszystko śmiga dobrze. Nie zauważyłem, aby coś działo się w czasie korzystania z map: Google lub Janosika.
Opublikowano
Panowie , czy do e60 posiadacie juz w ofercie stacje z 12 Androidem i 8gb ram'u , jak to cenowo wygląda ? Czy w obecnych stacja jest również "dsp" ?

eSKa

Opublikowano

Nie chcę zawracać dzisiaj głowy chłopakom z firmy ale mam pytanie. Czy posiada ktoś jakiś manual stacji Android 11 ? Od wczoraj jestem posiadaczem tej wersji :D Powiecie po co mi przecież to proste :D Tak tak wiem ale po doświadczeniach z poprzednią stacją (nie comfortmedia ale z wyglądu identyczną i również drogą czego teraz bardzo żałuję że nie wiedziałem o comfortmedia) chcę mieć pewność czy wszystko dobrze ustawiam. Wcześniejsza stacja działa dobrze dopóki nie włożyłem pendriva i niechcący dotknąłem przycisk żeby pendrive był pamięcią współdzieloną. Pliki systemowe przekopiowały się na pendrive bez możliwości powrotu co spowodowało wolniejszą pracę urządzenia i resetowanie się. Sprzedawca powiedział że jedyna rada to wysłanie do producenta na minimum miesiąc jak nie dłużej ale raczej nie w ramach gwarancji (kupiona w tym roku ma kilka miesięcy) tylko na mój koszt BO TO MOJA WINA. Może i moja bo faktycznie android jest mi bardzo obcy od zawsze jabłko ale moim zdaniem sprzedawca powinien mieć jakieś pliki wsadowe i ogólną wiedzę tak jak COMFORTMEDIA. Dlatego proszę Was jeśli ktoś ma manual byle nie po chińsku to bardzo proszę będę wdzięczny.

Dodam że wszystkim jeszcze niezdecydowanym polecam, bardzo polecam COMFORTMEDIA i poleconą przez nich Firmę do montażu. Bardzo perfekcyjny montaż a wcześniej mozolny demontaż poprzedniej jednostki. Wszystko idealnie spasowane bez użycia kropelki co było najgorsze w demontażu tak jak w poprzedniej firmie. Niepodłączone kabelki owinięte w pianki żeby nie stukały podczas jazdy. wszystko perfekcyjnie ułożone, idealnie odkurzony tunel i deska w środku, Nawet wypędzelkowane wszystko na tip top a do tego nasmarowane mechanismy kratek. Jestem w szoku :D Tak więc jestem mega zadowolony. Teraz mam dwie stacje jedną w desce super dobrze działającą a drugą zbędną założę w tylnym podszybiu dla szpanu :lol: :lol: :lol:

• Partnerzy klubu
Opublikowano

@iZzI

Android 12 na stanie, wersja z 6gb to 250zł więcej, 8 gb kolejne 250zł wiecej. Wersja 8gb i 4gb działa jota w jotę tak samo.

Od całości 250zł rabatu.

@krisch

Dzięki za miłe słowa, instrukcja wysłana. :cool2:

Łukasz

Opublikowano
Dzięki instrukcja doszła :-) Jednostka fruwa aż miło :D Jeszcze pytanie czy po zainstalowaniu jest jeszcze możliwość dołożenia RAMu czy trzeba wszystko wyciągać ? Jak ustawić żeby od razu startowała nawigacja lub inna aplikacja ?
  • Partnerzy klubu
Opublikowano

@krisch

Wszystko sie da, ale ram jest scalony z płytą główną, zbyt duży koszt zmiany samej kości. Wersja 4/6/8gb działa tak samo.

@kubagoller

Jest już update do wersji 12, ale w części stacji może powodować to problem, więc się z tym jeszcze chwile wstrzymamy.

Ł.

Opublikowano

Witam,

Czy jest dostępny android do Mini R56 ?

• Partnerzy klubu
Opublikowano

@krido

Do mini nie montujemy ekranów, brak jakościowych rozwiązań. Mamy tylko carplay/android auto do tych modeli.

Ł.

Opublikowano
Witam. Jest możliwość instalacji Android Auto do F20 bez wymiany wyświetlacza? Jaki jest ewentualnie koszt. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Partnerzy klubu
Opublikowano

@marekvegas

Koszt modułu to 1750zł, podpina się go pod fabryczny ekran. Koszt montażu to 350zł, czas 2 godziny. Montaż na terenie całej PL

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

Dzień dobry,

W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej zamawiam stację multimedialną do X1 E84. Auto posiada oryginalną nawigację. Proszę o montaż w Lubinie lub ewentualnie Gorzowie Wlkp.

Opublikowano
Chciałem zapytać:

1. Ile kosztuje u Was porządna kamera?

2. Czy jest jakaś zniżka dla forumowiczów?

3. Czy instalacja kamery wymaga dużej ingerencji w środku samochodu?

4. Czy po instalacji kamery mamy tylko jedno oświetlenie tablicy rejestracyjnej?

Cześć,

1. Porządna kamera z dobrą widocznością w nocy i dobrym kątem widzenia to 350zł.

2. Rabat dla bmw klubu na kamerę to 50zł.

3/4 Kamera jest montowana w uchwyt klapy, nie w lampę oświetlenia tablicy rejestracyjnej - tak jak we wszystkich nowszych bmk-ach.

3/4. Po poprawnym montażu nie ma śladu, ani żadnej ingerencji !

Łukasz

Jak kupić kamerkę w cenie dla osób z forum?

Niestety w prywatnych wiadomościach nie mogę się doprosić linka

Opublikowano

Podziękowanie dla Comfortmedia za montaż Carplaya - zakład d się trochę bawił, musiałem jechać dwa razy, ale wsparcie ze strony CM i cierpliwość w rozwiązaniu potem kwestii ustawień - szacun, mało firm dzisiaj tak działa.

Jedno jest pewne - na lodzie nie zostaniecie po mointażu :)

Od razu uwaga do osób, co mają starsze telefony - może być problem z połączeniem bezprzewodowym, ale na szczęście, o czym nie wiedziałem, jest kabelek, więc śmiga - jak wymienię Samsunga S8 na nowszy model, wrócę do bezprzewodowego połączenia.

I druga kwestia - jak nie będziecie mogli połączyć się po kablu, zobaczcie, czy auto jednak nie korzysta z Wifi - np. w Androidzie przy włączonej opcji, gdzie telefon decyduje sam, z czym się łączyć (zapamiętane sieci), Wifi powoduje problem z połączeniem po kablu. U mnie tak było i to blokowało połączenie. Ale jak to zdeaktywujecie, to śmiga.

Czekam teraz na aktualizację Androidauto - ma się pojawić dzielony widok ekranu :)

Opublikowano

Czy można używać czytnika OBD II i jednocześnie internetu?

Bo u mnie jeżeli OBD połączone jest przez WiFi no to logiczne, że nie ma intenertu i wtedy, ani Yanosik ani muzyka z YouTube Music nie działa

• Partnerzy klubu
Opublikowano

Dzień Dobry,

Wszystkie zamówienia i montaże są realizowane na bieżąco.

W razie pytań najlepiej dzwonić .

Pozdrawiam

Łukasz / Michał

884883037

@Paniczos

Linka do kamery wysłaliśmy.

Co do wifi, można podłączyć tylko jedno urządzenie, więc jeżeli masz wersje ze slote sim to polecam zaopatrzyć sie w karte.

Pozdrawiam

Łukasz

• Partnerzy klubu
Opublikowano
Czy jest jakaś możliwość kupna w UK?

Stacje możemy jak najbardziej wysłać do UK.

Koszt wysyłki około 99 zł.

Michał

@QBjaro

Do e70 znajdą sie urzadzenia powystawowe, jak masz ochotę to skontaktuj się z nami.

Łukasz

Opublikowano

Dzień dobry,

Próbowałem dziś wysłać do Państwa zapytanie przez czat na stronie www ale wyskakuje jakiś błąd i podobnie było z wysłaniem wiadomości przez www. Więc zapytam tutaj :)

1. Czy model opisany jako dedykowany do BMW 1 E81 E82 E87 2006-2012 będzie pasować do 118i z 2011 cabrio (to jest chyba E88)? Jeśli ma to znaczenie, to jest to wersja z radiem professional, ze schowkiem na środku deski rozdzielczej.

2. Czy po montażu urządzenia nadal w pełni funkcjonuje oryginalne radio (łącznie z wyświetlaczem), sterowanie audio kierownicy, sterowanie komputerem z kierownicy, tempomat?

3. Czy da się w tym modelu zamontować kamerę cofania?

4. Czy da się w tym modelu zamontować "emulator" joysticka idrive - czyli "smart kubek"? :wink:

pozdrawiam

Piotr

Opublikowano
Mam pytanko, czy do f10 z małą navi po zakupie Waszego sprzętu oryginalne BMW menu będzie na całym ekranie czy na połowie?
  • Partnerzy klubu
Opublikowano

@Rezo

Sorry za późną odpowiedź,

1. Auto i wersja jak najbardziej kompatybilna.

2. Wszystko działa, w wersji ze schowkiem, jest to autonomiczne urządzenie z systemem android.

3. Oczywiście da się zamontować kamere cofania.

4. Kontroler idrive jest w zestawie.

Najlepiej dzwon na infolinie, dowiesz sie dokładnie co i jak, 884883037.

@iSlav

Jak masz mały ekran to po zmianie oryginalne menu jest na połowie, na drugiej kilka wskazan z auta - spalanie, dystans itd - zachowana jest oczywiscie pełna estetyka.

Mozesz rozciagnać menu co jest akceptowalne dla częsci osób, bądź w prosty sposob przekodować auto z informacją ze w aucie jest oryginalny duży ekran i wtedy menu będzie na całym ekranie

Łukasz

Opublikowano
Czy w E90 (stacja Android 11) też tak macie że sterowanie z kierownicy działa odwrotnie ? Volume normalnie a przełączanie utworów górny przycisk, utwór w tył a dolny następny utwór ? Sprawdzane na różnych aplikacjach do odtwarzania. Da się to przestawić ? Druga sprawa Jako odtwarzacz muzyki wybieram Spotify w ustawieniach. Jeśli nacisnę iDrive w aplikacji muzyka otwiera mi się podstawowy (systemowy) odtwarzacz z muzyką z pendriva a jak dotykowo na panelu wtedy z ustawionego Spotify. Chciałbym żeby dotykowo jak i z iDrive włączał się ten sam odtwarzacz który ustawię.