Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam, mam pytanie.

Czy wystarczy posiadać usb 64 GB przy założeniu że jest to auto z roku 2014? Po ściągnięciu, rozpakowaniu i przesłaniu na usb wystarczy włożyć pendrive do auta, posiadać kod FSC, reszta robi się praktycznie sama? Czy trzeba coś kombinować? O otwartych drzwiach i wyłączonym silniku wiem. Z góry dziękuję i przepraszam za zaśmiecanie wątku, jestem nowy w tym temacie :)

Wystarczy :)

Ale ja nic nie wiem o otwartych drzwiach i wyłączonym silniku. Nie aktualizowałem 2 lata. Czy coś się zmieniło?

Poza tym na początku wątku widziałem coś o For#All#Of#You. O co chodzi coś trzeba zmieniać w pobranych z torrenta plikach?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nic nie trzeba zmieniać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest hasło. BTW u mnie pomimo uchylonych drzwi kierowcy auto i tak poszło spać.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To znaczy, że akumulator był słaby.
Opublikowano

@Kruk niby aku ma wytrzymać ok 5 lat więc to ciekawe, że w aucie @saab już jest słabe. Wiesz jak to sprawdzić, tylko multimetrem, ukryte menu...?

To znaczy, że akumulator był słaby.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Słaby znaczy, niedoładowany. Mi nigdy nie usypia się w czasie instalacji przy otwartych drzwiach. Można też spokojnie robić aktualizację w czasie jazdy.
Opublikowano

czy dodana jest obwodnica Radomia i kolejne odcinki dalej z 7 które już oddali do użytku, bo nie wiem czy się bawić w aktualizację przed feriami :)

apropo aktualizacji, ja ostatnio włożyłem pena (SanDisk Dual 64GB USB 3.0) jak jechałem na miasto i po ok. 30 min. jazdy (z wyłączeniem silnika i wyjściem z samochodu na 2h i pozostawieniu pena włożonego) zaktualizował. czyli marka pena ma znaczenie dla szybkości, a samo wznawianie robi się w tle po odpaleniu, nawigacja cały czas działała podczas aktualizacji, dopiero na koniec pyta o restart). generalnie sposób aktualizacji zrobili w miarę po ludzku wg mnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy do BMW F30 z 2012, nawigacja business będą pasowały te mapy?

nie...do business to musza być mapy move lub motion

icon4.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy miał ktoś z was problem z instalacją? Przed weekendem próbowałem na pendrivie kingstona, nie uruchamiała się instalacja, dzisiaj specjalnie kupiłem pendrive samsunga z usb 3.0 i to samo. Na obu nośnikach próbowalem z formatami exFat jak i Fat, formatowane pod MacOS. 2018-2 też nie mogłem zainstalować, ale olałem temat, bo wcześniej aktualizowałem do 2018-1 więc mapy były całkiem świeże... właśnie ściągam 2019-2, może te się uda zainstalować...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Formatuj domyślnie pod windows.
Opublikowano
Czy miał ktoś z was problem z instalacją? Przed weekendem próbowałem na pendrivie kingstona, nie uruchamiała się instalacja, dzisiaj specjalnie kupiłem pendrive samsunga z usb 3.0 i to samo. Na obu nośnikach próbowalem z formatami exFat jak i Fat, formatowane pod MacOS. 2018-2 też nie mogłem zainstalować, ale olałem temat, bo wcześniej aktualizowałem do 2018-1 więc mapy były całkiem świeże... właśnie ściągam 2019-2, może te się uda zainstalować...

Najlepiej sformatuj i skopiuj pliki pod windows. OSX tworzy niewidoczne pliki i katalogi, które uniemożliwiają instalację mapy w samochodzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja jestem burak bo nawet nie wiem jaką mam navi :) w F30. Już widzę chyba potrzebuję do F30 mapy Move a nie te wrrrr. :duh:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin,
Opublikowano

Widzisz przeca mozna to sprawdzić mi wychodzi

S609A Navigation system Professional (NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL) mam np z lewej radio a z prawej miasta w 3D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Super ;) Masz mapy Next lub premium, odczytaj w opcjach nawigacji.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po rozpakowaniu otrzymuję folder "Road Map EUROPE Next 2019-1".

Mam ten folder wrzucić na pendrive czy pliki znajdujące się w środku w folderze?

Opublikowano

Czesc moge prosic o pomoc.

Zainstalowałem wspomniane mapy. Zaraz po instalacji działało a na drugi dzień pyta ponownie o kod FSC....

Samochód F10 z 2013.

Instalacja:

1. USB

2. Pytanie o kod FSC (miałem kod kiedy kupowałem samochód od dealera)

3. Kod wprowadzony

4. start instalacji - do 100 % i ok.

5. Sprawdzenie - mapy są - samochód twierdzi ze w wersji NEXT 2019-2

6 Dzień następny - komunikat "Nawigacja nie działa do czasu wprowadzenia kodu....."

7. Jeszcze raz wprowadzam kod od dealera - błędny kod

Wyraźnie gdzieś dałem ciała.... tylko gdzie ??? :-(

Opublikowano

Dziwne że w aucie ci pokazuje że masz mapy NEXT 2019-2 skoro instalowałeś z danych z tego wątku czyli NEXT 2019-1.

Coś jest ewidentnie nie tak.

Opublikowano
Dziwne że w aucie ci pokazuje że masz mapy NEXT 2019-2 skoro instalowałeś z danych z tego wątku czyli NEXT 2019-1.

Coś jest ewidentnie nie tak.

Zaraz po instalacji sprawdziłem i też byłem zdziwiony.

Teraz nie mogę już sprawdzić bo ciągle.... podaj kod...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Bo to nieaktualny kod.