Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przecież to felgi z f30 :lol:

225/40 przód i 255/35 tył było w serii.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przecież to felgi z f30 :lol:

225/40 przód i 255/35 tył było w serii.

No wiem, że z F30. Myślisz, że nie ma co dawać ich do x4 ? Jeszcze nie kupiłem tak więc kwestia podjęcia decyzji. Generalnie spokojnie wejdą tylko hak będą wyglądały?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przód masz węższe pól cala od serii. Tył aż cal.

Felgi wejdą, ale opony musisz dać 245/45 oraz 275/40.

Opublikowano
Tył aż cal.

Felgi wejdą, ale opony musisz dać 245/45 oraz 275/40.

Tył nie aż cal tylko aż 1,5 cala. W oryginale z tyłu na 20stkach jest 10j

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Co ty mówisz.

403 mają na tyle 8,5 a ty seryjnie masz 9,5x19.

Po co mowa o 20" jak zakładasz styling 403 a to są 19".

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Polecam kupić koła dedykowane do x3/x4 ;)
Opublikowano
Co ty mówisz.

403 mają na tyle 8,5 a ty seryjnie masz 9,5x19.

Po co mowa o 20" jak zakładasz styling 403 a to są 19".

Nie zrozumieliśmy się. Ja mam seryjnie z tabliczki 8,5x20 i 10x20. 19stki o których piszemy wz403 fakrycznie tył mają 8,5 czyli różnica 1,5 cala z moimi oryginalnymi.

Już cały głupi jestem co nam zrobić ?

Randall do x4 są dedykowane i 20stki i 19stki i mi właśnie chodzi o to jeżeli 19stki to jakie 8j i 8,5j czy 8,5 i 9 ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

8,5JX19 ET:38 przód

9,5JX19 ET:48 Tył

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po długich poszukiwaniach felg do x4 znalazłem 20stki dedykowane do tego modelu. Felgi z oponami jednak na każdej z osi innej marki, przód Pirelli 6mm DOT 0717 i tył Continental 6mm DOT 1219. Czy opony różnych firm na osiach pomimo takiej samej wysokości bieżnika i różny DOT może być problemem dla xdrive?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oczywiście.

Rozwalisz xdrive.

Milion razy wałkowane na forum.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Pawi nie kombinuj załóż nowe opony i będziesz miał spokój, aż wstyd tak rzeźbić :p

Tylko pytam A to chyba nie wstyd? Kto pyta nie błądzi.

Opublikowano

To, że nowe sprawa już oczywista. Które polecacie ?

Dunlop Sp Sport Maxx GT, Bridgestone Potenza 5001, Michelin Primacy 3 lub Pirelli P Zero. Wszystkie runflaty i wszystkie z * homologacja bmw

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

:mad2:

Nie weźmie rft a potem za 3 dni post dlaczego auto pływa.

A co do homologacji to temat xDrive ma 50 stron i tam ładnie widać na przykładzie użytkowników :D

Opublikowano
:mad2:

Nie weźmie rft a potem za 3 dni post dlaczego auto pływa.

pływa? a to jak się założy opony "nie runflat" to auto zamienia się w amfibię? Panamer'y, macan'y, cayenne też pływają? Przecież porsche nie zakłada runflat'ów.

Co do homologacji to nawet nie chce mi się czytać co spece internetowi mają na ten temat do powiedzenia :)

Wiem, że do X3 i M550d założyłem opony "nie runflat" bez homologacji, zrobiłem bezproblemowo sporo km i byłem bardzo zadowolony. Może poza jednym przypadkiem kiedy na mega dziurze rozciąłem oponę i skończyło się na lawecie. Runflaty są twarde, ciężkie, głośne i drogie.

Opublikowano
Przy braku koła zapasowego raczej Runflat jest nieodzowny. Co do gwiazdki homologacyjnej sam już nie wiem czy to tylko zabieg marketingowy. Chyba, że ktoś logicznie wytłumaczy sprawę tej gwiazdki?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Przy ogumienie mieszanym i xDrive muszą być bezwzględnie opony homologowane z runflat. To nie jest żaden wymysł. Na niemieckich forach także o tym piszą.
Opublikowano
Przy ogumienie mieszanym i xDrive muszą być bezwzględnie opony homologowane z runflat. To nie jest żaden wymysł. Na niemieckich forach także o tym piszą.

Kurcze to w BMW nie czytają niemieckich for (forów?) bo np. X3 m40i można zamówić z ogumieniem mieszanym bez runflat'ów.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Auto mogło wyjść na xDrive bez rft z fabryki.

Jest pełno opon homologowanych i bez rft :cool2:

Opublikowano
Pełno to nie, ale się zdążają. Do X3 F25 przy rozmiarze mieszanym 245x45 r19 i 275x40 r19 nie ma homologowanych bez run flat (ten sam producent i model).
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dunlop nie do kupienia obecnie w komplecie.

Pirelli pomieszałeś modele. Spójrz na bieżniki. Po mimo tej samej serii Pzero to są różne modele z różnymi bieżnikami (PZ4 i PZ3). Napisałem maila do sklepopon i dostałem odpowiedź, że po kontakcie z Pirelli Polska ustalili, że Pirelli nie ma kompatybilnego kompletu opon bez runflat z homologacją BMW w tym rozmiarze. Można skorzystać z ich konfiguratora:

https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car/products

Przesyłam poniżej odpowiedź od przedstawiciela z Pirelli:

xdive.png