Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kawał dobrych zmian.

To, co było na początku, a co teraz, bez porównania!

Dekory i felgi bardzo fajnie wyszły.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Seria 3 zawsze mnie zadziwiała swoja odmiennością ...potrafi być wizualnie zgredowozem z płaskimi fotelami z 35i pod maską a potrafi być 16d które wizualnie świeżo co zjechało z toru wyścigowego :mrgreen: .

Przemiana na wielki plus.

Jakie masz zawieszenie gwintowane ?

Halogeny jednak bym dał ;).

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Wizualnie samochód jak z katalogów reklamowych się prezentuje aktualnie (chociaż kompletny m-pak do środa by się również przydał) :cool2: .

Ten rodzaj zacisków hamulcowych powinien w standardzie wraz z s313 z fabryki wyjeżdżać ......... :D .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dekory super!

Sprawdź jak możesz jaka cena i gdzie je robiłeś :8)

Dekory oklejałem w 4ohmy.pl we Wrocławiu, temat wysyłkowo ogarnęliśmy w dosłownie 4 czy 5 dni :) Co do ceny, pisz do niech bezpośrednio :)

Jak ma się oklejenie lamp folią do ich homologacji? W razie jakiś zdarzeń mogą się do tego przyczepić, policja/ubezpieczyciel?

Jak ktoś wspomniał, nie jest to legalne.

Kawał dobrych zmian.

To, co było na początku, a co teraz, bez porównania!

Dekory i felgi bardzo fajnie wyszły.

Dzięki, staram się :D :D

Jedna z lepszych przemian w dziale E9x! Sztos :cool2:

Huhu, nie szalałbym aż tak - zwykły, szary Turas - toż to zwykłe daily jest :D :roll: :wink:

Seria 3 zawsze mnie zadziwiała swoja odmiennością ...potrafi być wizualnie zgredowozem z płaskimi fotelami z 35i pod maską a potrafi być 16d które wizualnie świeżo co zjechało z toru wyścigowego :mrgreen: .

Przemiana na wielki plus.

Jakie masz zawieszenie gwintowane ?

Halogeny jednak bym dał ;).

Dzięki, tak jak wyżej - staram się. Jakby nie patrzeć, uzależniłem się od zmian i ciągle czegoś szukam do zrobienia :lol: :lol:

Zawias - KW V2, mega polecam. Naprawdę warto zapłacić.

Co masz na myśli z halogenami? Przecież są, nic z nimi nie robiłem :D

Wizualnie samochód jak z katalogów reklamowych się prezentuje aktualnie (chociaż kompletny m-pak do środa by się również przydał) :cool2: .

Ten rodzaj zacisków hamulcowych powinien w standardzie wraz z s313 z fabryki wyjeżdżać ......... :D .

Kompletny M-Pak? Alcantara nie wjedzie na pewno - jedynie fotele w rudej bądź czarnej skórze. OFC sporty, bo takie mam teraz i zwykłego taboretu na bank nie chcę. A czarny sufit wjechał w ostatnim czasie, foto wpadnie niedługo :D

Zbiorczo - dzięki wszystkim za miłe słowa. Obiecuję, że to nie koniec zmian i na bieżąco będę dorzucał foty. Aktualnie auto od kilkunastu dni stoi w garażu, sytuacja nie zachęca do wychodzenia czy wyjeżdżania a od dzisiaj to nawet na kiwkę pojechać nie wolno :mad2: OFC stosuje się, siedzę na dupie i w wolnych chwilach coś tam dłubię przy aucie.

Także stay tuned, coś tam się jeszcze podzieje :)

#mmg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mały up:

W jakoś pod koniec marca wleciał na miejsce czarny sufit:

1bd48f5bb13355bc2c7bf04ca33a7f82.jpg

Na zdjęciu świeżo po założeniu, brudny i z brakującym panelem od szyberdachu. Owy panel po mało skutecznych poszukiwaniach został ostatecznie polakierowany przez lakiernika w czarny mat:

87dcc6b0130ead4a66ab16b06f731d07.jpg

Następnie udało się skompletować plastiki tylnej klapy w kolorze czarnym:

fa4b671ac5773ea94bdc982065c6cb86.jpg

Jakoś na początku kwietnia rozebrałem front i wyciągnąłem reflektory do przepolerowania, żeby odzyskały dawną świeżość. Następnie zostały oklejone folią PPF od Xpel, najjaśniejszą z oferty (choć na zdjęciach wychodzi ciemniejsza niż w rzeczywistości :P )

6e96420c06f8ee53b0325c45849e6b3d.jpg

Parę dni później, całkowicie spontanicznie kupiłem kompletne wnętrze w czarnej skórze z preLCi. Cena baaardzo okazyjna, stan bardzo dobry i blisko domu - długo się nie zastanawiałem. Skórki wymagały czyszczenia, co też poczyniłem i następnie wzuciłem do auta:

7950313ff2e17ee6f1340615b04be098.jpg

49877943423_884fb1d8e1_z.jpg

49877943443_a1cd26b3bc_z.jpg

Na ostatnim foto brakowało jeszcze boczków drzwi, które oczywiście także wleciały do kompletu :)

I to na chwilę obecną tyle, raczej nic spektakularnego w najbliższym czasie się nie wydarzy :) Najbliższe plany to typowa eksploatacja - zbliża się czas wymiany oleju + filtrów, dodatkowo zaczęła popiskiwać któraś rolka bądź pasek osprzętu - muszę obadać temat i powymieniać co należy :)

Pozdrawiam!

#mmg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od razu inne wnętrze :cool2:

Widzisz jakąś różnicę w świeceniu po oklejeniu lamp przednich? To jest ta folia regenerująca się? Jaki koszt, jeżeli to nie tajemnica?

Pytam się, bo myślę też nad oklejeniem przednich lamp przednich w mojej X3.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Różnica jest minimalna, na tyle, ze nie odczuwam pogorszenia jakości świecenia, które utrudnialoby poruszanie się w nocy. Tak jak pisałem, folia to PPF od XPEL, wersja najjaśniejsza z przyciemniajacych - Slate Smoke 50. Koszt jeśli mnie pamięć nie myli okolice 500 pln. Ale nie pamietam dokładnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#mmg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za info. Tylne mam przyciemnione, łącznie z trzecim stopem i odblaskami i chyba na przód też się skuszę, bo świetnie to u Ciebie wygląda.A przy okazji ochrona lamp przed piaskowaniem.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mały up.

W zasadzie nic spektakularnego w ostatnim czasie nie miało miejsca. Bieżąca eksploatacja i drobne pierdoły:

- wymieniona chłodniczka EGR

- wymienione koło pasowe na OEM BMW

- czyszczenie kolektora i EGR'u

- świeży olej (Motul 5W30 xClean) + filtr oleju

- świeży filtr kabinowy i filtr powietrza

- uszczelnione zostało połączenie między turbo a DPF - w końcu nie wali spalinami po odpaleniu xD

- wspawano nowe złącze elastyczne.

Po tym wszystkim wpadł lekki program na 212KM/430Nm.

Wymieniłem licznik na HIGH, tym razem w OEM wyglądzie i taki zostanie:

50150953927_b0b2e93bce_z.jpg

A tak...

Auto dzielnie wozi mnie po kraju i daję nadal masę frajdy z jazdy, nie sprawiając żadnych problemów. Porcja aktualnych zdjęć:

Jakieś aktualne foto:

50150953632_5d2f0180e1_z.jpg

50150171598_6bf483f487_z.jpg

50150953882_62f7368eb9_z.jpg

50150171743_aa9c1366a7_z.jpg

Chwilowo tylne lampy znów są jasne, miałem dość walki z wstającą folią i kolejnymi - NIEUDOLNYMI - poprawkami...

W weekend muszę się w końcu zebrać i wrzucić LED w ringi. Wymiany domaga się także tylny emblemat BMW - nowy leży w domu, więc pewnie też w weekend. Jak zwykle, wszystko w weekend a koniec końców nic nie zrobię xD

#mmg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pięknie to wszystko wyglada, brakuje jeszcze jakiejś podwójnie końcówki wydechu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mówisz masz:

94f6abc45f9f17ca79d4a8781a697d3b.jpg

Termin na spawanko mam na początek października, aktualnie dokładka jest u lakiernika, który przelakieruje ją na czarny połysk.

:)

#mmg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dyfuzor przelakierowany w czarny połysk, czeka na termin u magika od wydechów...

50388746987_451cab443d_z.jpg

Udało się też wyrwać tylne zaciski od F30, będzie komplet z już zamontowanym przodem:

b6e37a78474e7348ac8a3e247a8ab659.jpg

Tarcze i klocki jako dodatek, montaż odbędzie się z użyciem nowych elementów. :twisted: :D

W międzyczasie auto dostało nowy zawór EGR i drugi raz w przeciągu dwóch miesięcy wspawane zostało nowe złącze elastyczne, bo wcześniejsze rozerwałem... :mad2: :mad2:

I kilka lepszych zdjęć:

50368679127_1fdd447935_z.jpg

50367813878_5ccb66d831_z.jpg

50367805058_0b47fcb619_z.jpg

50368670572_a14a83ed02_z.jpg

Pozdrawiam! :)

#mmg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Konkretnie się zapowiada. Hamulce z F30 zarówno mod wizualny, jak i praktyczny.

Czekamy na zdjęcia :)

Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupić musisz ekran i jednostkę, bez pokrętła jeśli masz małego CIC'a. Kable zostały te co były. Sama wymiana to chwila moment. Później kodowanie i tyle.

Koszty - cena klamotów + kodowanie, montaż można ogarnąć samemu. Konkretnych kwot Ci nie podam, bo są różne ceny sprzętu jak i usług kodowania. :)

#mmg