Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak w tytule Dynamic przestał skręcać i wywala bład.Sprawdziłem LM i mam 3 błędy

9CBC

9CBD

9CBE

Podobno problemem jest uszkodzony sterownik w lampie.Tylko jak sprawdzić w której?

d777f457697a0562med.png

Opublikowano
Muszę ściągnąć angielska inpe bo mam po niemiecku i [BAD].Ogólnie mogę wejsc w moduł ahl i tam jest masa opcji.Dodatkowo przestał świecić prawy xenon(zarowki nowe) to ten moduł jest też przetwornicą czy jak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dawno nie sprawdzałem e60 przez inpa, więc nie dam głowy, ale sprawdź moją (jest też spolszczenie) z chomika - maniek98hl

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem winny moduł :duh:

9c26242c91363fdbmed.jpg

38aa8b4100ef1cf1med.jpg

Wyczyscilem,poprawiłem wszystkie luty,ale nie żyje.. :mad2:

Czy jak kupie drugi to jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak go zakodować?Oczywiście zapłacę za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Hej.Po ostatnich ulewach znowu wywaliło mi takie same błędy. Xenony nie skręcaja i nie działa prawy ring.Lampy wyciągnięte,moduły wyczyszczone.Niestety dalej nie świeci prawy ring mimo zamiany modułu stronami.Błędów od cornering light nie ma,ale światła są w pozycji startowej.Czy ktoś wie jak ruszyć moduły i usunąć błąd zwarcia?
Opublikowano

Witam.Chyba masz problem z odprowadzeniem wody przy reflektorach.Wygląda na to ,że w czasie dzeszczu woda leje się bezpośrednio pod lampy i stąd problemy.Masz oryginalne błotniki w aucie?Jeśli tak to sprawdz jak woda spływa z rynienek

błotników.Jak moduły dostały wody,to chyba tylko wymiana.

Opublikowano
Znalazłem opcje.Zrobilem reset.Niestety ring nie swieci.Muszę zobaczyć czy to nie wina przetwornicy od e ringow. Tylko dziwne,że błąd 9cbf mimo zamiany modułu ang miejscami,nadal pokazuje błąd prawej lampy.
Opublikowano

Poszukaj jak skasować błędy zwarcia za pomocą tool32. Są takie poradniki do e90 i modułu frm. Wpisz shirt circiut lm e60. Pierwszy lepszy filmik z yt

Sam tego nie robiłem (jeszcze) i też mam problem z ahl

Opublikowano

Właśnie to zrobiłem i nic nie zmieniło.Padł moduł na 100% bo jak w inpie robię test świateł to lampy szaleją góra/dół i wywala błąd "cornering Lights..."

Kupie moduł i zobaczę co i jak.

Opublikowano
Możesz opisać jakie masz objawy? Też mam problem i też podejrzewam lm_ahl (bo taki mam) ale jeszcze nie zaglądałem pod lampy do smc. Nawet nie da się przekodowac smc bo wywala błąd. Ostatnio trochę bawiłem się ncs'em i nagle jeden żarnik zaczął świecić na różowo...