Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ups..napisałbym coś, ale jak żona czyta to lepiej nie, bo one z reguły nie znają się na takich żartach :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem podobny dylemat od 2-3 miesięcy i w sumie nadal miewam.

Również mam 1 miejsce w garażu. Decyzji nie muszę z nikim konsultować.

Postanowiłem zostawić e46 do pracy i miasta a e60 po pracy a przede wszystkim poza miasto.

Tak jak zdecydowania lepiej porusza się po centrum miasta e46 tak bez porównania e60 jest 300x lepsze na trasę niż e46 - praktycznie pod każdym względem.

Opublikowano

No to zmienia postać rzeczy, skoro pracujesz w domu.

Jeden z ostatnich argumentów to dorastające dzieci, które w bliższej lub dalszej przyszłości miałyby pewnego youngtimera, choć to oczywiście ekonomicznie nieuzasadnione trzymać, płacić etc

Opublikowano
Panowie, ważna kwestia. Jednym z pięciu zainteresowanych moim samochodem jest Fin (ogłoszenie dałem na mobile.de). Czy on może po kupnie wracać do kraju z moimi tablicami rejestracyjnymi, bo takie pytanie mi zadał?

Nie ma przeszkód. Sprzedajesz normalnie, tak jak obywatelowi Polski. Zgłoszenie do wydziału komunikacji i do ubezpieczyciela od OC.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw zamień miejscami żarniki, później jak nie będzie zmiany to zapłonniki, jak dalej bez zmian to zostaje tylko przetwornica.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Podobno bezpieczniej w dniu sprzedaży przyjść do WK z kupującym, oni wydają wyjazdowe i wrazie szkody komunikacyjnej już nie jestem ostatnim właścicielem. Przesada czy racjonalna konieczność?

A od kiedy są w Polsce tablice wyjazdowe ?

Sprzedajesz, idziesz z umową do WK i nic Cię nie interesuje.

Opublikowano
Ten dekiel od ksenonu jest blisko nadkola i zbiornika spryskiwaczy. Nie wiem czy nie trzeba zdemontować lampę. Nigdy tego nie robiłem.

Same żarniki powinno się dać wymienić bez demontażu, choć faktycznie z prawej strony może być ciężko. Co do demontażu lamp, jest sporo DIY na youtube, tu przykładowe: https://www.youtube.com/watch?v=23q5ISP_sj0.

Opublikowano

Co nowsze to niestety może być bardziej problematyczne :wink: , księgowi swoje wyliczyli :mrgreen: .

Gratuluję sprzedaży.

Opublikowano

Księgowi popsuli, uuu Panie takich aut to już dziś nie robią etc....

Niekoniecznie. Mam trochę nowych aut w otoczeniu i problemów brak.

Opublikowano
w zwiazku z moją inklinacją do nadmiernego opiekowania się pojazdami mechanicznymi, poważnie rozważam wynajem niż kupno na własność. Będzie to korzystne dla mojego portfela jak i psyche.

"Najgorsze" jest to, że z wynajętym nie będziesz się obchodził inaczej. Wiem bo mam to samo co Ty :)

Opublikowano
Póki co za namową żony odbyłem jazdę testową X3 i Audi Q3 2.0d. Jestem zdruzgotany całokształtem tych samochodów. Nie jedzie, nie prowadzi się i do tego wygląda jak kiosk Ruchu. Alfa ujdzie w tłumie. Nie lubię SUVów. Mimo że bliżej mi w latach do pięćdziesiątki, to wolę siedzieć bliżej asfaltu. Perswaduje małżące że ten rodzaj transportu to pomyłka. Zobaczymy co będzie.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie daj się, suvy to zło :D
Opublikowano

SUV ...więcej palą, przewracają się w zakrętach (nie mogę znaleźć testy w Automaniaku gdzie porównywali X3 do 3 ), wsiada się wysoko więc niszczy się boczek siedzenia, nie czuć w nich przyspieszenia z uwagi na większy kąt spoglądania na drogę, więcej kosztuje myjnia, więcej musisz kupić wosku i szmatek z mikrofibry :). To aspekty indywidualne.

Aspekty społeczne: Zajmują więcej miejsca. To miejsce można by przeznaczyć na trawniki, które obniżają temperaturę powietrza i wchłaniają wodę opadową. SUVy są wysokie przez co zasłaniają widocznośc autom włączającym się do ruchu (stojącym prostopadle do chodnika) i analogicznie trudniej SUVa wyprzedzić bo nic przez niego nie widać.

Jeśli to nie przekona małżonki to nie wiem....

A przy okazji, przez cały weekend biwakowałem obok F31 z Mpakietem, srebrna z czarnymi kołami. Wiem już jakie BMW chcę :) Nic nie sugeruję....