Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jakiś czas temu pytałem co może być przyczyną drgań w czasie jazdy na wprost przy większych prędkościach, gdy wymieniono:

- przednie zawieszenie

- amortyzatory

- opony (komplet)

- tarcze

- klocki

Do tego zrobiono zbieżność, wyważono koła oczywiście.

Okazało się, że przyczyną są opony...nówki sztuki firmy KLEBER - jedna opona nie trzyma pełnego obrysu koła, co widać podczas wyważenia, chodzi leciutko "góra - dół".

Przestroga dla innych kupujących opony KLEBER - uważąjcie, bo zdarzają się wadliwie wykonane!

Ja już swoich nie wymienie, bo nikt mi po 2 miesiącach opony nie przyjmie (pewnie wcisną mi, że źle jeździłem, że sam uszkodziłem itp.).

pzdr. i uważajcie na KLEBER - to dobre opony/cena, ale widać potrafią być wadliwe.

Edytowane przez PappaIce
radocha z jazdy!
Opublikowano

Dzięki Modek - nawet nie zwróciłem uwagi na tą opcję. Nie jestem zaznajomiony z tego typu forum.

a z ciekawości - to robi jakąś konkretną różnicę?

pzdr.

radocha z jazdy!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

a z ciekawości - to robi jakąś konkretną różnicę?

pzdr.

PappaIcek - robi - coś takiego co się porządek nazywa :mrgreen: i łatwiej jest coś wyszukać :idea:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Opony najlepiej jest kupować i zakładać w tym samym zakładzie bo wtedy się nie wykręcą i nie będa zwalać winy jeden na drugiego, że opony były dobre, tylko źle założyli.
Opublikowano
nie musi to być wina producenta, lecz hurtowni lub sklepu w ktorych te opony mogly byc zle przechowywyane i 1 ulegla odksztalceniu