Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... Piesza tym za kilka lat takie będzie zapotrzebowanie na pierwiastki jak lit, lantan itp że jego cena podskoczy niebotycznie, a już dziś są deficytowym materiałem...

Prędzej właśnie tych pierwiastków braknie, niż ropy naftowej.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Dla mnie cała ta herezja z CO2 to jakaś bujda. Mustang 5.0 czy lexus GSF maja silniki V8 jeszcze na wtrysku pośrednim, gdzie rozwiązanie jest mniej eko oraz mniej wydajne od wtrysku bezpośredniego a jakoś produkcja samochodów nie jest wycofana
Opublikowano
Bo to margines sprzedazy aut... wyliczanie jest ze sredniej dla calej gamy razy sprzedaz sztuk w europie i jak sprzedajesz fiesty i focusy tk sie nke martwisz ale jak sprzedajesz glownie 30i jako bemzyne to musisz o to zadbac. Od filozofia...
Opublikowano

no tak ale nie ma sie co kopać z koniem - normy są jakie są, ktoś je uchwalił, a my musimy czekać...

czy ktoś wie, kiedy bedzi emożna zamówić 30i???

Opublikowano
Bo to margines sprzedazy aut... wyliczanie jest ze sredniej dla calej gamy razy sprzedaz sztuk w europie i jak sprzedajesz fiesty i focusy tk sie nke martwisz ale jak sprzedajesz glownie 30i jako bemzyne to musisz o to zadbac. Od filozofia...

Mercedes i jego 4.0 AMG przeczy tej teorii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem o co chodzi, ale w czesci salonow mozna normalnie zamiawiac produkcje na lipiec, sierpien a w czesci nie...
Opublikowano
Ja mam wrazenie ze czesc nie ma pojecia ze nie mozna... ja sie dowiedzialem tydzien przed zakonczeniem zbierania zamowien na 40i... w 2 salomach od razu powiedzieli ze noe zamowie bo nie maja juz mozliwosci... ale zaden tliczek nie wiedzial ze produkcja staje zanim ich nie poinformowalem...
Opublikowano

częsci chodzi tez o to, żebyś podpisał zamówienie, wpłacił zaliczkę, a potem to się pomysli co zrobimy....

Czy ktoś wie jak jest w rzeczywistości?

Czy ktoś wie czy od lipca wejdzie jakieś nowe wyposażenie?

Opublikowano

Ja Ci mogę dac 100% info ze 40i nie sa produkowane do konca sierpina bo moj staly sprzedawca powiedzial ze nie ma szans na auto do wrzesnia/pazdziernika bo nie ogarneli ze benzyn nie bedzie w produkcji(mowil wtedy glownie o 40i bo 30i mieli jeszcze kilka demowek do produkcji) i mowil to szczerze bo tracil klienta mimo ze chciale praktycznie podpisywac umowe. Ja slyszalem ze ma byc znowu podwyzka po tej marcowej i tyle...

http://releasedatesautos.com/2019-bmw-5-series/

Tutaj pisza cos o polowie 2019.. zadnych dobrych ifno nie znalazlem ale tak na moj rozum i nadzieje (odbieram w czerwcu swoje) skoro wyluscili m5 przedliftowa i de facto dopierk teraz zaczynaja sie dostawy to jaki jest sens duzych zmian?;) taki strzal w kolano dla aut za 700k i wyzej...

6gt tez nowy model i wyposazona jest identycznie oraz fact ze disle sa produmowane bez przerwy chyba wyklicza istotne zmiany:)

Opublikowano

Mnie interesuje 30i, z którym chyba nie powinno być problemu, bo w x3/x4/4er ten silnik już jest dostępny z opf.

Podwyżka będzie jak zawsze od lipca i to bez dwóch zdań.

Ten artykuł jest jakiś dziwny - on jakby mówił o nowej serii 5, tylko źle określał rok....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja 2 tygodnie temu zamówiłem 530i zprodukcja na lipiec i wpisana w umowę datę odbioru do 30 sierpnia. Sprzedawca mówił ze w lipcu tez mógłbym odebrać. Byłem tez ostatnio w Bawaria Motors i 40i już można zamawiać na lipiec lub sierpień. Cena bez zmian.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja Ci mogę dac 100% info ze 40i nie sa produkowane do konca sierpina bo moj staly sprzedawca powiedzial ze nie ma szans na auto do wrzesnia/pazdziernika bo nie ogarneli ze benzyn nie bedzie w produkcji(mowil wtedy glownie o 40i bo 30i mieli jeszcze kilka demowek do produkcji) i mowil to szczerze bo tracil klienta mimo ze chciale praktycznie podpisywac umowe. Ja slyszalem ze ma byc znowu podwyzka po tej marcowej i tyle...

http://releasedatesautos.com/2019-bmw-5-series/

Tutaj pisza cos o polowie 2019.. zadnych dobrych ifno nie znalazlem ale tak na moj rozum i nadzieje (odbieram w czerwcu swoje) skoro wyluscili m5 przedliftowa i de facto dopierk teraz zaczynaja sie dostawy to jaki jest sens duzych zmian?;) taki strzal w kolano dla aut za 700k i wyzej...

6gt tez nowy model i wyposazona jest identycznie oraz fact ze disle sa produmowane bez przerwy chyba wyklicza istotne zmiany:)

Kuba ten artykuł wyglada na bardzo stary z błędnymi datami. To są spekulacje na temat nowej 5, jakie się pojawiały na około rok przed debiutem g30

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja chciałem kupić 30i ze sporym doposażeniem i nigdzie nie da rady dostać 2 litrówki. W niemczech jeszcze jest wybór 40i z xdrive albo bez, ale i tak to końcówka. Z info to benzyna będzie dostępna do sierpnia/września ale dokładniej dowiem się za tydzień bezpośrednio od źródeł w centrali BMW o ile ktoś coś sensownego zdradzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam potwierdzona produkcje 530i na lipiec a podobno przerwa ma być w czerwcu. W umówie odbiór do polowy sierpnia. Ciekawe z jakim silnikiem samochód do mnie przyjedzie i czy będzie miał gpf. może po prostu jest jakiś update parametrów silnika na stronach.
Opublikowano
530i wylecial z konfiguratora.. grubo biorac pod uwage ze to jedna z najpopularniejszych wersji. Mam nadzieje ze wroci w wersji z 630i, tj. 258KM i prawie 50nm więcej, niestety pewnie tez z GPF..
Opublikowano
można już zamawiać 530i - parametry bez zmain

Ale gdzie? W konfiguratorze od zeszłego tygodnia nadal nie ma 530i, w salonie Inchcape Poznań przynajmniej pod koniec zeszłego tygodnia nie mieli żadnej informacji o braku możliwości zamawiania. U Smorawińskiego również pytając o tą wersję silnikową nic nie wspominali o jakimkolwiek wstrzymaniu zamówień. Więc trochę taki bałagan, w jednych salonach można, w innych nie, na stronie też nie widnieje, części film

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wyczytałem, na jakimś niemieckim forum to jest bałagan w konfiguratorach na www związany z wdrażaniem filtrów. Podobno każda konfiguracja musi być przetestowana pod katem spalania łącznie z różnymi felgami itd.. 530i nie ma także w niemieckim konfiguratorze, ale miektorzy ludzie piszą ze normalnie zamawiaja. Zreszta konfigurator na stronach www jest tylko pogladowy i nie jest wiążący. Dilerzy maja swoje.
Opublikowano
W konfihuratorze dealera auto jest, w lipcu pojawi się nowy cennik i wtedy pewnie silnik wróci też do zaktualizowanego konfiguratora