Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam jeden kluczyk do swojej buni i postanowiłem dorobić drugi więc kupiłem nowy z nowym grotem do nacięcia i stary z elektroniką do centralnego , niestety nie było w nim transpondera i teraz moje pytanie czy można włożyć od E36 (bo mam kilka) i da się zakodować czy nie ??? ...pozdro...
Opublikowano

Musisz kupić i zakodować nowy transponder, koszt nowej pestki z chin 10zł, koszt urządzenia do kodowania pestek ~80zł.

Czas oczekiwania na przesyłkę ok. 3-4 tygodni, zawsze możesz dać do zakodowania za 400-500zł ;p

Inna opcja to moduł wyłączający ews koszt ok. 15zł z chin, oczekiwanie podobne.

To samo możesz kupić w Polsce z tymże, ceny x5 .

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Da się.

CZytaj co powyżej

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Jest jeszcze taka opcja,że swój transponder umieszczasz(przyklejasz) w okolicy stacyjki,może być pod osłoną kolumny kierowniczej a wtedy będzie Ci puszczał EWS'a nawet na tym "dorabianym" kluczyku,ewentualnie ktoś kompem programowo wyłączy Ci EWS na stałe i załatwione,nic nie będziesz musiał zamawiać z Chin :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to tak prosto nie jest, zależy w jakim aucie, robiłem taki eksperyment w E46, i niby wszystko ok, problem był z zamknięciem auta z pilota, jak pętla czyta transporder, nie działa pilot, nie można zamknąć auta, ale np. w starej E36 już tak
Opublikowano
No to będzie musiał transponder nosić powieszony na szyi w połączeniu z jakimś gustownym,grubym łańcuchem na karku :mrgreen: żeby nie zakłócać działania pętli :P
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Witam posiadam jeden kluczyk do swojej buni i postanowiłem dorobić drugi więc kupiłem nowy z nowym grotem do nacięcia i stary z elektroniką do centralnego , niestety nie było w nim transpondera i teraz moje pytanie czy można włożyć od E36 (bo mam kilka) i da się zakodować czy nie ??? ...pozdro...

Przyślesz mi ews to zaprogramuje transporter. Napisz PW.