Skocz do zawartości

moge kupic 320i lub omega 2.0 B co wybrac???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie , mam do wyboru BMW320i 1994rok z przebiegiem ok 170tys. i omege 2.0 1996 z przebiegiem ok 140tys. i tu zachodzi wlasnie pytanie co kupic (auta sa w niemczech)

Ceny i wyposazenie wlasciwie takie same ... ja zdecydowanie wybrał bym BMW ale ... duzo osob przekonuje do omegi bo stoji w salonie( :duh: )

Co wy byście zrobili na mojim miejscu ???

Z gory thx

:twisted:

Opublikowano

I co Ci tutaj mają napisać ? Że Omega :duh:

Wszystko zależy od stanu auta, jeżeli jest porównywalny to dla mnie wybór jest oczywisty...

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano
Jeśli oba auta są zadbane, bardzo ładne to dla mnie odpowiedź była by oczywista - tylko BMW, a dla Ciebie? Omega jest większa i wygodniejsza ale Opel to Opel, daleko mu do BMW. W 320 napewno dostarczy Ci nieporównywalnej radości z jazdy, motor jest mocniejszy i ten wyjątkowy dźwięk r6-ki, a w oplu tylko 4 gary. Poza tym 3-ka 100 razy lepiej będzie się prowadzić (b. dobre właściwości jezdne), a w zakrętach to już w ogóle Omega zostaje daleko w tyle. BM-ka napewno jest dużo solidniejsza więc zakładając że obydwa samochody są zadbane a szukasz auta na dłuższy czas to prawdopodobnie gdy Opel zacznie się już sypać to BM-ka będzie jeszcze śmigać bez zająknięcia. :cool2:.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

Mialem oba te samochody. Omega byla lepsza pod jednym wzgledem: ilosci miejsca. Moim zdaniem poza tym 320i bije Omege na glowe we wszystkim.

Tak naprawde, to Omega byla fajnym samochodem, ale:

- miala problemy z korozja

- prowadzila sie jak tapczan

- pomimo wymienionego filtra przeciwpylkowego w czasie deszczu nie dawalo sie odparowac szyb inaczej, niz przy uzyciu klimatyzacji.

Krotko mowiac: Omege bralbym tylko wtedy, jezeli bylaby w duzo lepszym stanie i jezeli zalezaloby mi bardzo na przestrzeni w kabinie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor

wielkie thx za pomoc

Opublikowano

BmW i Opel ? :twisted:

Dla mnie sprawa jest prosta - Bavareczka :P

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
też stałem przed takim wyborem (omega czy E34), ale jak poogladalem sobie w komisach i ogloszeniach omegi to zmiękłem - wszystkie mialy ogniska - niekiedy liczne - korozji!!! Ponoc te po 1997 mialy lepsze blachy, ale te co ogladalem byly do 1996. A E34 trzymaly sie znacznie lepiej!!
nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
Odpowiedz na to pytanie jest prosta tylko BMW mówiąc chodzby tylko o blacharce opel dawno zgnije :lol: a bmw będzie jeżdzić i jeżdzic :cool2:
Opublikowano

rowniez mialem omege i jako krazownik szos bardzo dobry i wygodny- ale niestety wszystkie gnija i to bardzo mocno , bardzo ogromne klopoty z elektryka !! - to juz wrecz plaga no i silniki rowniez niezbyt udane .. 2.08V za slaby ale za to nie do zajechania - 2.016v mocniejszy ale sporo z nim problemow - wiec sam widzisz ze sie przesiadlem z omegi na BAVARKE..

tobie tez to radze :modlitwa:

Opublikowano

Kolega ma vectre 2.5 V6, niby 170 koni ale co z tego jak napęd na niewłaściwe koła :norty:

Poza tym V6 nie ma w ogóle porównania do R6 BMW, strasznie mułowato wchodzi na obroty jak na 24 zawory, dźwięku nie ma nawet co porównywać.

Kupuj BeeMWe - na pewno nie pożałujesz :cool2:

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano

Dzisiaj miałem okazje przejechać się omegą 2.0 z 2002 roku - pełny wypas.Miała klimę, skórę, elektryczne szyby, lusterka i fotele, kompuer, czujniki cofania..... itd. Przejechałem nią 350 km a później wsiadłem i przejechałem 320 z 91r. Spostrzeżenia:

na początku w oplu fajnie, cicho, hmm... mówię sobie co ja się na tą bmk-ę tak uparłem.. Po pewnym czasie odczuwam ból pleców (myślę - źle wyregulowałem fotel - jednak zmiana ustawień nie pomaga - za miękkie, aha i nie trzymają w zakrętach)... Jadę coraz szybciej i z niepokojem stwierdzam że to samochód mówi gdzie chce jechać... Próbuję wyprzedzać jak bmk-ą - i dobrze że omega lepiej hamuje niż przyspiesza... kolejny zawód....

Przesiadam się do bmki. Fotele robione jakby na miarę (tu myślę sobie że otyli się chyba nie mieszczą w fotelu !!! ) twardsze, plecy wręcz odpoczywają (może się przyzwyczaiłem ;)), silnik żwawo reaguje na gaz - samochód naprawdę przyspiesza. A prowadzenie w zakrętach - bajka. Już wiem dlaczego uparłem się na BMW ;)

P.S. są to zupełnie subiektywne wrażenia. Omega tak jak pisano wcześniej to po prostu wygodny krążownik z dużą ilością miejsca. BMK-a - jak pisze w instrukcji - radość z jazdy :)

Sama radość :)
Opublikowano
Nie sluchaj ich, wybierz Opla. Nauczysz sie walczyc z korozja i naprawiac autko w domku :)
Opublikowano
Próbuję wyprzedzać jak bmk-ą - i dobrze że omega lepiej hamuje niż przyspiesza... kolejny zawód....

Przesiadam się do bmki. Fotele robione jakby na miarę (tu myślę sobie że otyli się chyba nie mieszczą w fotelu !!! ) twardsze, plecy wręcz odpoczywają (może się przyzwyczaiłem ;)), silnik żwawo reaguje na gaz - samochód naprawdę przyspiesza. A prowadzenie w zakrętach - bajka. Już wiem dlaczego uparłem się na BMW ;)

P.S. są to zupełnie subiektywne wrażenia. Omega tak jak pisano wcześniej to po prostu wygodny krążownik z dużą ilością miejsca. BMK-a - jak pisze w instrukcji - radość z jazdy :)

No to chyba wszystko jasne :mrgreen:

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
Ja proponuję kupić Omegę... ale zegarek, żeby do BMW pasował.
Opublikowano

no chyba to prawda co pisze bmw 320. Jeżdżę ostatnio nową vectrą - omegi już nie produkują - więc najwyższym? z półki opla. Wprawdzie to diesel, więc silników nie ma co porównywać, ale... jeśli tak ma być spasowane auto za ponad 100.000 pln to jest to lekkie... robienie wała z klienta. Wrażenia estetyczne - na drzwiach i wokół lewarka aluminium, a listwa z drzwi na desce przechodzi w drewno :shock: Oczywiście tylko przez moment, bo pukam palcem i... wakacyjną mydelniczkę mam z lepszej jakości plastiku. Ale ok, odpalamy i jazda - diesel, więc bez rewelacji. Ale kurde, fura za grubą kasę, ja wchodzę w zakręt w prawo w miarę spokojnie, a tu starcza lekka poprzeczna nierówność i przód mam na lewym pasie - ucieka na każdej prawie dziurze. Pomijam fakt, że po 60 tys km w środku słyszę prawie każde miejsce łączenia plastików z tapicerki - ale może to akurat ten egzemplarz taki pechowy. Może również jego g..a jazda po nierównościach na zakrętach jest wynikiem ciężkiego silnika z przodu - tylko co mnie to!?

Podsumowując - autka do spokojnej jazdy, bez tej ikry jaką ma BMW, i dla osób które nie są wybredne jeśli idzie o jakość wykończenia (no cóż, w końcu to GM :norty: ). Jeśli Ci to nie przeszkadza, to owszem, fajny, duży samochód - tym bardziej że u Ciebie mowa o Omedze, ale jeśli już to po 97r. - znacznie poprawili przy liftingu jakość. <- tylko skoro teraz robią takie vectry to jak ta jakość wyglądała przed :diabel_smiech:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Kup Opla i daj namiar na BMW :lol:

Hehehehehehhe - i już mam dobry humor :mrgreen: :D :mrgreen:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
  • Autor

no i jednak nie 320 ani nie omega

kupilem 325i coupe :8) ah...to jest to mysle ze to byl dobry wybor.

Pytalem wlasciciela o spalanie mowil ze nie bedzie paplic duzo wiecej niz moja 316i compact

jak porobie fotki to wrzuce

Opublikowano
to gratuluje dobrego wyboru :cool2:
moje modele
Opublikowano

W takim wypadku wybor jak najbardziej sluszny :mrgreen:

Od kiedy 1,6 pali 14-15 litrow w miescie ? :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Co do spalania 316i to napewno bedzie roznica spora ale malutka jesli chodzi o 320i