Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w okolicach 10 min. ta półka z karoseriami... COSMODELE :D :D

a tak poważnie, zamarzyło mi się odebrać taką nóweczkę z salonu... ech, życie!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

To jest fabryka. Nasze FSO to jest trzeci świat przy tym. :jawdrop: W sumie to człowiek nie ma za wiele do roboty w takim miejscu. Ile lat i jakie doświadczenie trzeba posiadać żeby wybudować takiego giganta.

Super filmik. :cool2: Świetnie pokazuje jaką technologią produkcji dysponuje BMW.

Polecam też materiały o dziale technicznym BMW Sauber. Widziałem pare fotek w gazecie. Laboratorium wygląda jak przeniesione z "Gwiezdnych wojen". :mrgreen:

Opublikowano

Film pokazuje również jak daleko jesteśmy w tyle :(

Btw - film-super !

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Filmik jest rzeczywiście warty oglądnięcia i podczas jego oglądania aż jestem dumny, że posiadam własny samochód BMW.

Ale trzeba wziąść poprawkę, że to jest wielki skrót przez wielkie "S" całego cyklu produkcji E46 i pokazane jest tylko to co koncern BMW mógł pokazać i czym chcieli się pochwalić oraz to, co potencjalny użytkownik BMW chciałby zobaczyć, a szczególnie tych zadowolonych pracowników pod koniec filmiku - czysty "hit majketingowy" - CHOĆ ROBI WRAŻENIE.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym jeszcze chętnie zobaczył, jak składają silnik, który w tym filmiku biorą po prostu z półki :)
Kai
Opublikowano
Ja bym jeszcze chętnie zobaczył, jak składają silnik, który w tym filmiku biorą po prostu z półki :)

Ja widziałem film jak to robią bodajże w Brabusie - rozkręcają nówke silnik do ostatniej nakrętki a potem po odpowiednich modach składają heh w białych rękawiczkach (pewnie tylko do filmu :lol: )

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Przy przejsciu od E46 na E90 wiele systemow dodatkowo zautomatyzowali i wprowadzili nowe technologie.

Najwieksze wrazenie robia roboty o udzwigu 1600kg ktore po spawaniu poruszaja sie na trasie 40m z dokladnoscia 1mm wzdluz 7 osi razem z podniesiona na 5 m karoseria. To trzeba zobaczyc.

Zaklad w Monachium mozna codziennie zwiedzac, sa przygotowane trasy widokowe w halach poprzez wszystkie dzialy. Robi wrazenie chociaz jest najmniejszy i najstarszy.

Opublikowano
Zaklad w Monachium mozna codziennie zwiedzac, sa przygotowane trasy widokowe w halach poprzez wszystkie dzialy. Robi wrazenie chociaz jest najmniejszy i najstarszy.

Można codziennie zobaczyć?? tzn, że jak będę sobie przypadkiem na bawarii przejeżdzając blisko fabryki w Monahium to mogę sobie zobaczyc jak są montowane najnowsze BMW (oczywiście w normanych godzinach 8-14), nie trzeba żadnych wstępnych uzgodnień, rezerwacji??

A po drugie NON PLUS interesuje mnie czy sam to osobiście widziałeś fabrykę BMW czy tylko jesteś "pośrednikiem"??

Bo ja jestem ciekaw większej ilości szczegółów. Pozdrawiam

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano

Z tego co wiem to z rezerwacja terminu.

Grupa zwiedzajaca dostaje parking, przewodnika (niemiecki lub angielski), zestaw audio (z powodu halasu w niektorych dzialach) + materialy o koncernie. Jak trafi o odpowiedniej porze to takze obiad lub kolacja:) na stolowce

Aha - no i nie wolno robic zdjec:)

jak cie interesuje wiecej szczegolow to na priv

p.s. zwiedzajacym Monachium (lub Dingolfing albo Regensburg) polecalbym taki termin jako obowiazkowy punkt programu bo naprawde warto

poczatek 2007 - otwarcie BMW World w Monachium - to bedzie Highlife

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja niestety miałem okazję być "tylko" w AutoStadt w Wolfsburgu niedawno. Zrobiło to na mnie spore wrażenie. Ciekawostek i atrakcji od groma. Bardzo chciałbym się wybrać do BMW World... może przyszły rok :)
Kai
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Na filmiku dostrzegłem, że kobietka montuje do bejki światła wsteczne z białą wstawką... Czyżby te modele były produkowane po faceliftingu!? :roll:
Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)