Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy po założeniu tego emulatora wystarczy odłączyć na jakiś czas akumulator, żeby zgasła kontrolka, czy trzeba to zrobić Inpą?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Nic nie musisz odlaczac wpinasz emulator i kontrolka sama zniknie po chwili zostanie tylko błąd w komputerze airbag który będzie kiedyś przy okazji usunąć.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Nic nie musisz odlaczac wpinasz emulator i kontrolka sama zniknie po chwili zostanie tylko błąd w komputerze airbag który będzie kiedyś przy okazji usunąć.

No właśnie Kolego nie gaśnie :(

Opublikowano
Hej i jak udało Ci sie rozwiazac problem? Ja w moim 316 kiedys przelozylem na chwile emulator od kumpla ale kontrolka nie gasla wiec zlalem temat. Ale mozliwe ze trzeba bylo jeszcze cos zrobic
Opublikowano
Hej i jak udało Ci sie rozwiazac problem? Ja w moim 316 kiedys przelozylem na chwile emulator od kumpla ale kontrolka nie gasla wiec zlalem temat. Ale mozliwe ze trzeba bylo jeszcze cos zrobic
nie . Chyba będę musiał podłączyć inpe.
Opublikowano
Być może masz uwaloną poduszkę a nie matę, po podłączeniu komputer widzi że ktoś siedzi na miejscu pasażera i błąd powinien zniknąć podłącz impe i sprawdź błędy airbag wykasuj jak są.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
U mnie się czasem zapali błąd poduszek wlasnie maty pasażera ale po chwili znika (zależy jak kto dupe posadzi :norty: ) myślałem ze gdy się podłaczy emulator to błędu nie bedzie :roll: no nic dziękuję ze wyprowadziłes mnie z tej teorii :cool2:

721015571

Opublikowano
U mnie się czasem zapali błąd poduszek wlasnie maty pasażera ale po chwili znika (zależy jak kto dupe posadzi :norty: ) myślałem ze gdy się podłaczy emulator to błędu nie bedzie :roll: no nic dziękuję ze wyprowadziłes mnie z tej teorii :cool2:
No właśnie po to jest ten emulator, także jak go podłączysz, to błąd nie powinien się świecić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo jak wyłączy ją przy pomocy ncs :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No właśnie po to jest ten emulator, także jak go podłączysz, to błąd nie powinien się świecić.

Tez tak myślę no ale skoro koledzy piszą ze trzeba wykasować błąd to może coś w tym jest :roll:

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cześć, zakładałem u siebie też emulator maty, kontrolka poduszki powinna zgasnąć po wpięciu emulatora

W pamięci zostanie błąd, można ale nie trzeba go usuwać kompem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie podłączyłem u siebie ten emulator ale nawet po kasowaniu błędu kompem , kontrolka zapala się ponownie.

2a6c94df73911.jpg

Czy ktoś mi powie czy to jest błąd maty czy napinacza pirotechnicznego. A jak tak to czy można stwierdzić którego? Obejrzałem dzisiaj optycznie oby dwa i wyglądają dla mnie dobrze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napinacz pasa kierowcy, sprawdź wtyczkę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, ale podobno w przedliftach zdarza się, że przy tym upali się sterownik airbag, nie próbowałem jeszcze w przedlifcie, ale to niby jest powszechne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Dzisiaj psiknąłem cleanerem do styków, we wtyczkę, skasowałem błąd i jest ok. Wcześniej wracał po 2 sek po kasowaniu. Pojeżdżę, zobaczę, jak wróci to wymieniam cały napinacz. Przynajmniej wiem gdzie szukać