Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś miał/ma podobny problem (albo może ten typ tak ma?).

Za każdym razem, jak umyje auto i opuszczę szybę boczną kierowcy (pasażera z przodu też) zostają na niej ślady, coś ala smugi, ale nie do końca, bo są dodatkowo troche brudne. Przez to cały efekt na szybie jest popsuty. Wygląda to tak, jakby w tej uszczelce (czy pod nia), która przylega do szyby, zbierał się brud bądź stała woda i potem podczas podnoszenia szyby osadzała się na niej. Tylko z zewnętrznej strony.

Może trzeba tamto miejsce jakoś przeczyścić? Albo wymienić tę uszczelkę? Dodam, że na szyby "położyłem" niewidzalną wycieraczkę i oczywiście troche to pomaga, ale bez pędu mocnego wiatru, całość nie zejdzie. A pod tą uszczelką ta woda zostaje przez jakiś czas i np na drugi dzien dalej jest to samo. Strasznie wkurza, bo lubie mieć świecące auto a tu po każdym opuszczeniu szyby muszę przecierać ją szmatą...

Opublikowano
Niestety opuszczając brudną szybę na uszczelce zostawiamy syf... Spróbuj dobrej piany aktywnej po umyciu szyby, spryskać i opuścić trochę. Tak żeby płyn wszedł pod uszczelkę. Najlepiej oczywiście wyjąć i wymyć, ale to sporo zabawy.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma na to żadnej metody poza nie opuszczaniem szyby dopóki auto nie wyschnie. Też mnie to wkurza :evil:
Opublikowano
Ehh, straszna lipa. Myślałem, że ktoś może coś zaradził. Niby pierdoła, ale denerwuje bardzo. I tak jak już mówiłem, nie pomaga nawet niewidoczna wycieraczka. Troche mniej tego się osadza, ale jednak nadal jest...
Opublikowano
Mam podobny problem, w GT jest jeszcze gorzej przy bezramkowych szybach. U mnie pomaga opuszczenie szyby i przetarcie uszczelek mokra szmatka. Jest to dosyc uciazliwe ze wzgledu na dosyc waska szczeline miedzy uszczelkami, ale zbiera sie tam mnostwo zabrudzen.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
a juz mialem zalozyc temat a ktos mnie wyprzedził

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odkąd tylko pamiętam, a więc od czasów 126p, taka sytuacja miała miejsce.

Szyba brudzi się przy podnoszeniu.

Uszczelka szybciej wyschnie na opuszczonym oknie.

Opublikowano
Odkąd tylko pamiętam, a więc od czasów 126p, taka sytuacja miała miejsce.

Szyba brudzi się przy podnoszeniu.

Uszczelka szybciej wyschnie na opuszczonym oknie.

Zgodzę się z Tobą, ale tylko częściowo. Tak zawsze i w każdym samochodzie szyba się pobrudzi czy zmoczy, ale w F30 jest to zdecydowanie większy problem. Woda/brud zostaje pod uszczelką dużo dłużej niż w jakimkolwiek innym samochodzie, który posiadałem (czy też innych osób z obserwacji).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przestroga dla innych. Czyście szyby najlepiej z demontażem tapicerek "porażka"

Dzisiaj zauważyłem, że są rysy na szybie od wewnętrznej strony..

Tylna szyba prawa: (rzadko kiedy mam pasażerów w aucie) zauważyłem, że mam rysę pionowa na szybie od wewnętrznej strony.

Mam przyciemnione szyby i folia została przecięta w pionie przez jakiś kamyk/brud?.. Myślałem, że to folia jest źle założona, ale nie. Rysa jest świeża, bo szyby przyciemnione

były tydzień temu, a szyba uchylana może z 2-3 raz. Niektóre rysy nie są wyczuwalne bo są pod folią.. a ta rysa pinowa jest świeża po wyczuwam ją pod paluchem..

Uwaga przebieg samochodu: 30-40 tys km xD To jest porażka. W E46 szyby lepiej pracują, serio.

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Brud gromadzi sie ciagle na uszczelkach, dlatego warto je regularnie przeczyscic. Byc moze folia jeszcze pogarsza sprawe

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3