Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
FEM_BODY 3073 C_CLC_ENA F030enable F030disable Enables cornering lights - Part 1

FEM_BODY 3073 C_BLC_ENA aktiv nicht_aktiv Enables cornering lights - Part 2

FEM_BODY 3066 KL_ENABLE_LI KL_Ein KL_Aus Enables cornering lights - Part 3

FEM_BODY 3073 KL_ENABLE_RE KL_Ein KL_Aus Enables cornering lights - Part 4

FEM_BODY 3062 MAPPING_abbiegel_L_output nsw_l Off Enables cornering lights - Part 5

FEM_BODY 3062 MAPPING_abbiegel_R_output nsw_r Off Enables cornering lights - Part 6

Idę powalczyć jeszcze wieczorem z tym doświetlaniem.

Faktycznie jest jeszcze w tym podstawowym menu coś jak Cornering lights

No cena mega 18,6$ i darmowa wysyłka

https://www.aliexpress.com/item/Vgate-iCar-Pro-Bluetooth-3-0-4-0-WIFI-ELM327-V2-1-OBD2-Scanner-For-Android/32857118380.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2fa54c4d6Ab3O9

Czy któraś konkretna wersja jest szczególnie polecana ? BT3.0, BT4.0, WiFi ? Jeśli ma to jakieś znaczenie to będę używał Androida.

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

słuchając tych wszystkich jęków i stęków, postanowiłem wymienić rozrząd i klapy w kolektorze.

Auto będzie do odbioru po 25.02.2019, przy okazji wymienią w ASO przekładnie kierowniczą na którą jest akcja serwisowa.

464eb67f11bcc20fmed.jpg

3460e1c241c1af20med.jpg

Opublikowano
A jak oddasz do aso to przypadkiem nie wgraja standardowej mapy na 184 hp , tak cos kiedyś czytałem na forum
Opublikowano
A jak oddasz do aso to przypadkiem nie wgraja standardowej mapy na 184 hp , tak cos kiedyś czytałem na forum

Trzeba na wszelki wypadek powiedzieć że masz różne rzeczy pokodowane i żeby nic w sterownikach nie kombinowali.

Generalnie sami do sterowników bez potrzeby na 99,9% nie zajrzą, zresztą w tych ASO mają mgliste pojęcie o komputerach, widziałem jakim sprzętem oni się tam posługują :)

Jak doposażałem auto w tempomat to chłop nie mógł uwierzyć że wystarczy dodać multifuncje na kierownicy i kliknąć w jego komputerze przycisk "doposaż w tempomat" :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tak wyglada silnik po 170k km, mechanik z ASO powiedział że śmiało na tym rozrządzie mogłem śmigać.

Klapy w kolektorze luz minimalny, ale wymieniłem.

3ce658b5edd6cc8f.jpg

Przekładnia kierownicza też już na pokładzie.

URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/989ad3161c8b0c9a]989ad3161c8b0c9a.jpg[/url

Edytowane przez l.e.s.t.e.r
Opublikowano

Cześć.

Zdjęcie niedostępne.

U mnie również rozrząd jeszcze mógł zostać i śmiało mogłem jeszcze jeździć (zdjęcia zamieszczę w swoim wątku) ale te łańcuchy potrafiły pękać podczas jazdy wiadomo zależy to od wielu czynników, no ale cóż już wymieniony i spokój na dłuższy czas.

Opublikowano

Jakoś się udało, mechanik powiedział że silnik wygląda jak nówka, ma rozrządzie można było jeszcze długo jeździć.

Jak pisałem klapy w kolektorze miały minimalny luz, szkoda było to ruszać.

3ce658b5edd6cc8fmed.jpg[/url]

989ad3161c8b0c9amed.jpg[/url

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szkoda, nie szkoda.

Teraz masz raczej pewność, że w tym temacie będzie wszystko ok.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano (edytowane)

Auto odebrane z ASO

- wymieniona przekładnia kierownicza na nową

- wymieniony rozrząd

- nabita i odgrzybiona klimatyzacja

- wymienione klapy kolektora i wyczyszczony kolektor (chociaż okazały się w bardzo dobrym stanie )

d5cfd11b2ac85dcdmed.jpg

e5b35989ff8fa2f2med.jpg

po całej robocie silnik został wymyty

b31a81f3e68c2eddmed.jpg

dodatkowo przyjął się przeszczep panelu climatronica z lifta :mrgreen:

8ddee83637ce4583med.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dużo zabawy z panelem ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Czyli żadne kodowanie itp, plug&play ?
Opublikowano (edytowane)
Czyli żadne kodowanie itp, plug&play ?

Samochód musi być wyposażony w sterownik IHAK3, oznacza to że auto musi być wyprodukowane po 2014.03

Pasuje to p&p, jedyne kodowanie które można zrobić to takie które białe cyfry będzie po zmroku przełączać na pomarańczowe.

To proste kodowanie można zrobić BimmerCode z poziomu Expert

IHKA3 > 3006 > Display-Farbumschlag > AKTIV

Numer liftowego panelu powinien być (jeśli mamy grzane stołki z przodu ) 64119363546, na alledrogo kupiłem ten panel za 100zł :D , więc mod bardzo tani a fajny. ( chyba tańszego moda to nie ma :D )

Opublikowano
trzeba zakodować nowa rozdzielczość ekranu. Ale w sumie pytanie jaką masz jednostkę. Jak masz NBT to to jest możliwe.

Tutaj masz temat o tym, jak masz jednostkę NBT to jest to prosta przyjemna robota, u mnie skończyło się powodzeniem:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=303420

Niestety, ekran już miałem kupiony i nie udało się go zakodować u mnie. Auto musi być po 06.2014 a ja mam 05.2015.

Można wymienić head unit ale to są już spore koszty, a ta navi i tak według mojej opini googlemaps do pięt nie dorasta, więc ten temat chyba sobie daruję.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
O dziękuje bardzo za cenne info :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świetne kolejne zmiany i to za śmieszną kasę. Efekt jest.
Benzyna zamiast krwi...