Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zrobiłem się wygodny i używam odmrażacza w sprayu :wink:

Z odmrazaczem jest wszystko ok pod warunkiem, ze nosisz go do domu i jest cieply. Do tego wada w postaci zaciekow na szybie bocznej jak wyschnie, na przedniej pol biedy bo sa wycieraczki ;)

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co się dzieje z odmrażaczem w aucie? Mój zawsze tam spoczywa w okresie zimowym :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zauważyłem jakiegoś jego osłabionego działania w duże mrozy, ale z ciekawości sprawdzę i zabiorę kiedyś do domu :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Panowie kupiłem wycieraczki z Biedronki (były ostatnio w ofercie) po 10zł 550mm i 500mm

jak narazie sprawują się lepiej niż te z Bosha po 50zł za sztuke.

-->BMW E46 320d 196km 432nm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Założyłem dzisiaj te ALCI i dziwna sprawa - wycieraczka kierowcy jest trochę za nisko i w najniższym położeniu trochę haczy o ramię drugiej wycieraczki. Da się regulować ramiona i podnieść jedno z nich trochę wyżej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jednak polecam BOSCHALCA :wink:

IzzQslg.jpg

Przez powyższy problemik zrobiłem małego swapika - ramiona BOSCHA zostały i przełożyłem tylko gumy ALCA, 5min. roboty i pasują idealnie. Co jak co ale ramiona BOSCHA są jednak porządniejsze już na pierwszy rzut oka.

A obcieranie jak się okazało musiałem mieć już przy BOSCHACH, bo spojlerek delikatnie wytarty, chociaż w mniejszym stopniu, bo nie słychać tego ze środka wcale. Ponawiam pytanie: Da się regulować ramiona i podnieść jedno z nich trochę wyżej?

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ALCA to śmieci, nie polecam nawet za te kilkanaście złotych. Pierwszy deszcz i skrzypi toto, piszczy i niedokładnie zbiera deszcz. Kupiłem dwa komplety ale chyba nawet do jesieni nie dotrwają. Kupuje bosche aerotwin bo szkoda nerwów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwykłe kupiłeś czy płaskie? U mnie w turasie już długo siedzą zwykłe i dają radę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwykłe przegubowe. Pierwszy komplet ALCA założyłem na jesieni i jakoś dawał radę do wiosny ale te co mam teraz to są dramatycznie słabe.
Opublikowano

Nie wiem jak Wy, ale ja wole wydać trochę więcej i mieć ciche i dobrze zgarniające wycieraczki.

Do szału doprowadzają mnie głośne i mażące pióra... :mad2: Szyba musi być czysta. ;)

Opublikowano

Miałem valeo... Tyle na ich temat.

Kupiłem najtańsze jakie znalazłem za chyba 13 czy 14zł na przednią szybę i są rewelacyjne. Koniec z przepłacaniem. Nie ważne jaka marka, ważny efekt :)

civic VI 1.4+>clk200k>a4b6 1.8t>x3 3.0d>e46 2.0d touring>e46 2.2 touring
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, valeo czy bosch to dramat, płacisz tylko za markę i trzeba by było wymieniać co pół roku albo i częściej. Ja kupuję alca i jestem zadowolony, tylko trzeba pamiętać, że każdemu może się trafić gorsza partia :lol: w sedanie już były bosch i po zimie mazały, więc potraktowałem je przycinarką i na razie jest dobrze :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Polecam polskie Motgum'y.

We wszystkich swoich autach stosuję od lat, wytrzymują nawet kilka sezonów, oprócz samej gumy konstrukcja również solidna.

Do tego cena porównywalna do wspominanych wyżej z Auchan- kilkanaście złotych.

Można kupić w sklepie online albo sobie wyszukać dystrybutora na stronie.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A więc tak wycieraczki Auchan za 14 zł kompet robią robotę od lutego do tej pory idealnie zbierają minus że ta guma ozdobna trochę schodzi od słońca.zaszalalem i kupiłem kolejny komplet za 14 zł 600 i 530. Motogumy też są w Auchan za 20 zł! Także Panowie Bosch Valeo dla mnie już przeszłośćia są!
  • 4 tygodnie później...