Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Informacyjnie. Torrent z 1 posta. Śmiga bez problemów. niestety nad aktualnością tej mapy się nie rozwodziłem.
  • Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co do zmian, to co mnie interesowało najbardziej czyli obwodnica Gniezna nie jest niestety dodane.
Opublikowano

Tak, dla aktualizujących z jednego pendrive...pierwszy USB może być 7Gb, drugi już powyżej 8Gb, trzeci do 8Gb,przerabiałem dziś aktualizację.

Podczas aktualizacji z jednego pendrive wyładował się aku,"niskie napięcie"cały zabieg trwał z 3 godziny. Kopiowanie danych, kasowanie, kolejne wgrywanie itd...nie polecam. lepiej mieć 3 pendrive.Szybko i bezboleśnie.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Lub jeden większy i tylko na penie przerzucać dane dane, wtedy trwa to tylko 2-3 minuty więcej....
Opublikowano

Próbowałem 5 razy z różnymi pendrivami można to tak jak na usb, nagrać na 3 dvd?

Taka sama struktura?

Auto to BMW X6

Czy jeśli oprogramowanie jest:

Multimedia: MX-003.004.031

Telefon: TX-003.004.031

Aktualnie mapy z 2011 to czy potrzeba wczesniej aktualizowac soft czy wystarczy "poprawnie" nagrać pendirve lub DVD

Sprzedam/zamienię listwy czarne mat e90

Kupię listwy e90 chromowane

Opublikowano

tak ale pisze tam:

" w starszych wersjach nawigacji konieczna aktualizacja softu aby moc aktualizowac mapy przez USB, dzieki temu aktualizacja trwa tylko 45min."

Jak przeprowadzić tą aktualizacje? I skąd pobrać?

Nie ma tam opisane

Sprzedam/zamienię listwy czarne mat e90

Kupię listwy e90 chromowane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, dla aktualizujących z jednego pendrive...pierwszy USB może być 7Gb, drugi już powyżej 8Gb, trzeci do 8Gb,przerabiałem dziś aktualizację.

Podczas aktualizacji z jednego pendrive wyładował się aku,"niskie napięcie"cały zabieg trwał z 3 godziny. Kopiowanie danych, kasowanie, kolejne wgrywanie itd...nie polecam. lepiej mieć 3 pendrive.Szybko i bezboleśnie.

A nie prościej jest mieć jeden 32GB, wrzucić na niego wszystkie trzy części i potem jak samochód zawoła następny "dysk", to tylko przerzucić zawartość folderu do głównego? Wyjmujesz, przerzucasz, wkładasz. Trwa to minutę.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pisałem to już, ale kto czyta wcześniejsze posty... ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja żeby mieć możliwość upgrade przez usb musiałem zaktualizować CIC, bo miałem z 2009. Nie zaczytywał wcale z usb map. Pojechałem do kolesia, który miał sprzęt i podtrzymanie zasilania i zrobił mi update. Zwykłym kablem k+d can tego nie zrobisz, bo ci się wysypie w trakcie. Teraz wszystko śmiga bez problemu.
Opublikowano
Z ciekawości ile kosztowała i trwała taka aktualizacja? Softu oczywiście nie map.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ulig u mnie szło nie z automatu, ze względu że soft silnika jest po chipie i miał zostać stary, a ista chciała go robić. Trzeba było ręcznie cica akyualizować winkpf i szło to około 3-4 godzin.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanko

Jeśli teraz mam w jednostce WEST i zainstaluje EAST co się stanie ? będę miał obie do wyboru ? czy zostanie ta ostatnia ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będziesz miał tą którą zainstalujesz. Stara jest kasowana i wchodzi nowa.
Opublikowano
Ulig u mnie szło nie z automatu, ze względu że soft silnika jest po chipie i miał zostać stary, a ista chciała go robić. Trzeba było ręcznie cica akyualizować winkpf i szło to około 3-4 godzin.

Przerabiałem aktualizację softu przez ISTĘ. Niestety podczas programowania wszystkie sterowniki przeszły, poza CIC, który kompletnie się wysypał. Czarny ekran i po zawodach. Wymontowałem go i zawiozłem do magika z Katowic, który przez weekend wskrzesił device, niestety nie chciał się pochwalić o szczegółach, jak to ogarnął.

Opublikowano

Witam. Jestem po aktualizacji. Wszystko niby jest ok. Nawigacja działa (głos i prowadzi itd) ale nie mam nic na mapie :mad2: wie ktoś dla czego? (Dodam, że strzałki w liczniku normalnie pokazują gdzie i kiedy skręcić)

60d16e56bc401663med.jpg

b72b536e244610f0med.jpg
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak po resecie nic się nie pojawi, wrzuć mapę jeszcze raz.
Opublikowano
Kolego Kruk ile GB powinny zajmować mapy West z Twojego linka po ściągnięciu a następnie po rozpakowaniu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam w sumie na trzech pendrive 22,2 GB , i aktualizacja poszła gładko .