Skocz do zawartości

[M57] Montaż wtryskiwaczy. Jak podejść.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Ja Ci powiem, że zerkałem na te wskazania też w trakcie jazdy tyle ile mogłem sobie na to pozwolić i jadąc po drodze nie da się idealnie utrzymać pedału gazu w jednej pozycji oraz ukształtowanie terenu też ma wpływ na obciążenie silnika i wydaje mi się, że wskazania na kompie zawsze delikatnie odbiegają od oczekiwanych i się zmieniają. Np. jak sprawdzasz doładowanie to te wskazania też nie zawsze idą jakoś specjalnie równomiernie. Zawór odrzuciłem bo jego mogłem łatwo w DISie sprawdzić. Odpinałem czujnik ciśnienia CR i miał awaryjny nastaw, a zawór wciąż pracował, a silnik nie szarpał.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie chodzi o skoki jako takie tylko różnice rzeczywistego ciśnienia w stosunku do oczekiwanego, czyli raz za dużo a za chwilę za mało, oczekiwane w tym czasie na podobnym poziomie, czyli małe zmiany, natomiast w rzeczywistym duże skoki. Dla porównania nagraj teraz podobny test.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor
Dobry pomysł. W wolnej chwili zrobie takie nagranie ;) Ogólnie to w ogóle nie spotkałem się w internecie z usterką tego czujnika, a wszystkie tematy zwykle kończyły się uszkodzeniami wiązki przy wtyczce bądź okazywał się winny właśnie regulator ciśnienia.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy można odpalić silnik bez kolektora?chodzi o to,że jak gdzieś bedzie słabo dokrecone tzn.bedzie ciekla ropa lub bedzie dmuchało z pod wtryskiwacza to znowu trzeba ściągać kolektor?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Można śmiało odpalać bez,póżniej tylko bedą błędy w pamięci z teego co nie podłaczone które wypadało by później wykasować
  • 1 rok później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

LIQUI MOLY SMAR DO MONTAŻU WTRYSKIWACZY 3381

Czy ktoś stosował takie specyfiki? Działa to? Co stosujecie przy montażu wtryskiwaczy?

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie było na miejscu LM, kupiłem z febiego smar ceramiczny do montażu wtryskiwaczy i świec żarowych
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
te z tymi wypustkami są fajne bo nie spadają przy montażu :wink:
  • 2 lata później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Możesz chwycić ją małymi kombinerkami, tylko trochę nabiegasz się :P i zdąży ostygnąć..pomyśl może o mocnej zapalniczce, czy czymś w tym stylu.

Blisko 40 lat temu miałem okazję przyglądać się jak mechanicy takie podkładki podgrzewali np. na druciku i zaraz wkładali je do zimnej wody. Miało to na celu ich rozhartowanie.

Na YT ktoś to nazwał hartowaniem.

Być może prawa fizyki się teraz zmieniły. :shock:

Zajrzałem tutaj, bo w w mojej 120d robi się mokro pod wtryskami i przygotowuję

się do usunięcia tego wycieku.

Zastanawia mnie jeden szczegół, którego nie widzę w ETK. Przejrzałem kilka tematów o wtryskach i nikt o nim nie wspomina. Co to jest i czy ważne?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.