Skocz do zawartości

e90 320i problem z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem polega na tym że co jakiś czas nie da się wrzucić 1 biegu czasem 2. ogolnie skrzynia dobrze pracuje. Co moze byc przyczyna.?
Opublikowano

Mam to samo. Czesto spod swiatel jedynka nie wchodzi. Czasem musze dwojke wrzucic lekko ruszyc i przelaczyc na jedynke i dopiero.

Czy to moze jakies synchronizatory w skrzyni?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Opublikowano
Dodam tylko, że mam tak samo z 1. Tyle, że ja wpinam ją na hama ;/
Opublikowano

Jak myslicie z czego to jest? Plyn hamulcowy czy skrzynia? Czy jeszcze cos?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Opublikowano

ten typ tak ma. sprobojcie wciskac spezeglo raz i potem za drugim razem wrzucac bieg.

byly tematy o tym. jak jezdzicie sobie to poprostu powoli zmieniajcie biegi . u mnie chaczyla 1 jak jezdzilen i szybko zmienialem biegi ,potem zaczalem jezdzic spokojnie wolno zmieniac biegi i od tego czasu nie chaczy. jezdzuilem 318 d nowka z salonu tez chaczyla 1 ,ale jak przestalem wrzucac biegi ekspresowo to ustalo. byly o rym tematy i chlopaki cos tam wymieniali ale z tego co pamietam bylo bez szalu.

Opublikowano
u mnie mocno poprawiło odpowietrzenie wysprzęglika, do ideału dalej trochę brakuje, ale nigdy nic nie musiałem wbijać na chama...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Najczesciej w takich przypadkach problem tkwi w poduszkach lub niewlasciwym ustawieniu skrzyni.
Opublikowano
U mnie też standardowo 1 haczyła, po wymianie oleju w skrzyni poprawiło się i rzadziej haczyła ale potem tez odkryłem sposób jak kolega mg123, jak 1 ciężko idzie to wrzucam 2 (ciągle trzymając sprzęgło) i potem 1 wchodzi pięknie.
Opublikowano
U mnie jest to samo niestety.. :( ew. popuscic delikatnie sprzeglo i jedynka sama wskoczy.. w porzednim aucie(nie bmw) mialem to samo ze wstecznym wtedy popuscilem troche sprzeglo i wskoczyl
Opublikowano
Według mnie ten typ tak ma i tyle, na prawdę nie widzę żeby ze skrzynią było coś nie tak, po prostu tak to zostało skonstruowane , trzeba się przyzwyczaić i tyle ;)
Opublikowano
ten typ tak ma bo mialem to samo w 318d ktora wyjechalem prosto z salonu ale jak pisalem wyzej dzialo sie to jak jezdzilem z ekspresowa zmiana biegow a kiedy zaczalem jezdzic i zmieniac biegi powoli tz po nacisnieciu sprzegla spokojnie wbijalem biegi to po pewnym czasie takiej jazdy ,tak ikili 2 miesiace jedynka przestala chaczyc i nie chaczy praktycznie do tej pory. A w tej co z salonu mialem to dodatkowo galka telepalo i chodzila gumowato,telepanie i mocna gumowatosc ustapila po okolo 40 tys przebiegu(oczywiscie lekkie drgania galki na jalowym zostaly) ten typ tak ma