Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Musiałem wymienić tuleje przedniego górnego wahacza. Mój problem polega na tym, że wszędzie odnośnie wymiany piszą o wprasowywaniu tulei i dość ciężko wychodzacej starej tulei. Mi wysuneła się w rekach, a nowa weszła dosłownie lekko pchnieta. I pojawia sie pytanie, czy tak ma być czy coś jest nie teges bo jak się uprzeć, to ręką jestem w stanie przesunąć oko wahacza po tulei.

Myślałem, że kupiłem złą cześć ale z tego co widzę jest tylko jeden rozmiar/rodzaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z pewnością to nie jest normalne, żeby móc przesuwać tuleję w wahaczu używając ręki.

Rzuć okiem na wahacze i zobacz oznaczenia/producenta.

Może u Ciebie są niewłaściwe.

pzdr

yaz

Opublikowano

Brak jakichkolwiek oznaczeń, w sensie nic nie widać ;/

Przejechałem się na próbę i jest ok, w sensie czuć, że wymieniona tuleja, nic nie stuka, nie szarpie, ale martwi mnie ten luz.

Mam takie wrażenie jakby tuleja była ciut węższa niż powinna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz zużyte wahacze.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

O cholera... To te oko wahacza się tak może wyrobić?

Zresztą nie ma co zamulac. Założę z rana starą tuleje i jak wrócę z wyjazdu o będę miał narzedzia własne i sklep w pobliżu to będę ogarniać temat. Pozdro

Zweryfikowałem, ten wahacz który miałem to nie mam pojęcia co to było, tuleja z niego wieksza o około 1mm i krotsza o kilka mm w porownaniu z tuleją meyle , brak oznaczeń producenta, albo z innego auta albo jakis wynalazek-zamienneik.

Dzięki za pomoc.