Skocz do zawartości

[E61] Problem z skasowaniem oleju i klocków po wymianie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. E61 530xd 2006 z dużą navi. Mam problem ze skasowaniem serwisów po wymianie oleju i klocków hamulcowych. Daty przeglądów kasuje z idrive. Świecą mi się obie na żółto. Nie jest jeszcze przekroczony przebieg. Z deski rozdzielczej przytrzymanie przycisku kasowania przebiegu po prawda pokazuje się wykrzyknik, po czym znika i po paru sekundach wchodzi w ukryte menu - pożycia 19 - oczywiście on. Próbowałem już parokrotnie - nie ukrywam.ze korzystałem również z wiedzy YouTube :lol: Nie wiem czy nie należy czekać aż "przeleci" przebieg i dobiero wtedy będę mógł kasować. Lecz ja olej zmieniam co 15 tkm a nie 30 tkm. Ktoś może pomóc? I grzebałem po nie jednym forum....

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy górnym przyciskiem na lewej manetce ustawiasz, żeby na wyświetlaczu wyświetlała się data, a nie godzina + temperatura?

To najczęstszy błąd, jak jest ustawiona godzina+temperatura, to wchodzisz w ukryte menu (test licznika, poziom paliwa itp), a żeby wejść w kasowanie inspekcji, to musi być ustawiona właśnie data.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Taj. To też próbowałem. Zastanawiam się czy serwis jakoś nie mógł zablokować tej funkcji. Bo do tej pory serwisy były pokazywane. Poprzedni właściciel wszystko robił w autoryzowanym serwisie

Zastanawiam się czy w inpa można serwisy kasować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy górnym przyciskiem na lewej manetce ustawiasz, żeby na wyświetlaczu wyświetlała się data, a nie godzina + temperatura?

To najczęstszy błąd, jak jest ustawiona godzina+temperatura, to wchodzisz w ukryte menu (test licznika, poziom paliwa itp), a żeby wejść w kasowanie inspekcji, to musi być ustawiona właśnie data.

I "odpalone" auto na luzie bez sprzęgła, tzn. wciskamy start/stop, wyskakuje wykrzyknik ale silnik nie startuje, teraz ustawiamy date i dusimy guzik w liczniku. Też się z tym długo męczyłem ale w końcu zaskoczyło.

Opublikowano

Tak. Wszystko robię poprawnie, tak mi się wydaje. Poniżej link z YT z filmem.

Opublikowano

Mnichu dobrze radzi. Musi być włączony zapłon. Wciśnij przycisk start 2x. Po pierwszym zapala się góra (data, zegar), po drugim zapala się dół ( przebieg, inne kontrolki, włączają się światła). Nie wciskaj hamulca czy sprzęgła w zależności co masz. Wcześniej nawet nie pomyślałem że robisz to bez zapłonu. Z resztą na wszystkich Youtubowych poradnikach to przecież widać.

Próbuj. Musi się udać. Pozdrawiam

Opublikowano
Faktycznie. Udało sie. Ja tylko kluczyk wkładałem. A nie wciskałem Start. Próbowałem również teraz z godzina a nie data na wyświetlaczu. U mnie nie ma to znaczenia. Tak samo to funkcjonuje w obu przypadkach. Ja trzeba wrzucę na YT film. Jeśli jest ktoś ciekawy. Wielkie dzieki. Pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie. Udało sie. Ja tylko kluczyk wkładałem. A nie wciskałem Start. Próbowałem również teraz z godzina a nie data na wyświetlaczu. U mnie nie ma to znaczenia. Tak samo to funkcjonuje w obu przypadkach. Ja trzeba wrzucę na YT film. Jeśli jest ktoś ciekawy. Wielkie dzieki. Pozdro

A co napisałem wcześniej: I "odpalone" auto na luzie bez sprzęgła, tzn. wciskamy start/stop :duh:

Opublikowano
Ale nie ma być odpalone. Wkłada się kluczyk, ja mam akurat bez grota i wciskam start/stop bez hamulca bo z odpali :lol: bo mam automata. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OMG :shock: - "odpalone" auto na luzie bez sprzęgła, tzn. wciskamy start/stop, wyskakuje wykrzyknik ale silnik nie startuje.

Czego w tym zdaniu nie zrozumiałeś i nie było dla ciebie jednoznacznie jasne? /pytam bo może napisałem coś niezrozumiale, a mnie to wydaje się jasne/

• 2 tygodnie później...