Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam a jeśli mam e60 przed liftem przód xenon skrętny i chciałbym dołożyć tył od polifta i. Moduł lm2 to co trzeba jeszcze zrobić zeby chulało wszystko ok
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A potrzebujesz modul lm2?

Jeśli zmieniasz tylko lampy z tylu na polifta to wystarczy przekodować stary moduł. Żeby ładnie to wyglądało to dokupić tylko przejściówki z aso. Wpinasz jedną w starą wiązkę a drugie do lampy lci.

https://allegro.pl/oferta/bmw-e60-kostka-wtyczka-wiazka-lamp-lampy-oryginal-9172556335

W Ełku jest ogarnięty chłop co robił to dla mnie.

A jeśli chcesz się bawić w moduł lm2 to kodowanie + trzeba przerabiać kilka kabli.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie już wszystko chula tylko cos z poziomowaniem jest nie tak bo jak do ciąże tyl okolo80 kg yo lampy robią korektę a jeśli więcej czyli około 160 to juz jie zrobią cos trzeba w lm2 ahl zmienić samochód e60 przed liftem lampy tył przód dynamic przed lift i moduł lm2 ahl
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam koledzy.

Mam następujący problem. Jestem w trakcie wymieniania modułu z LM na LM2 w swojej E60 2004 wersja lamp z zwykłymi H7. Mianowicie. Zrobione wszystko zgodnie z instrukcjami. FA skopiowane, vin przypisany, ale nie mogę przekodować modułu pustym manem. Ncs wyrzuca błąd COAPI-2041: Falscher SG-Codierindex A_E60LM2: CODIERINDEX 34h LM2_E6X.C32: CODIERINDEX = 32 COAPI-2041: Falscher SG-Codierindex CODIERDATEN_LESEN COAPI-2041: Falscher SG-Codierindex A E60LM2 COAPI-1000: Fehler. Próbowałem z kombinacjami od LM2_E6X.C30 do LM2_E6X.C35 bez skutku.Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Edit: Udało się z czytać plik trc. Musiałem zmienić profil w ncs i udało się to zrobić pod LM2_E6X.C34, ale zakodować pustego mana już się nie da.

Opublikowano

Okey udało się przeprogramować moduł pustym plikiem man. Winne były pliki spdaten które nie były aktualne. Oczywiście zmieniłem tez rok w FA tak jak napisał wyżej kolega Mariusz. Z przednimi lampami dalem sobie po części radę ponieważ żarówki h7 mijania mrugały, ale z pomocą pliku man znalezionego w internecie udało mi się to opanować. Teraz mam problem z tylnymi lampami, ponieważ charakterystycznie się żarzą i po chwili gasną, podobna sytuacja jest z oświetleniem tablicy rejestracyjnej tylko ze nie gasną a cały czas się żarzą oraz z postojówkami które się świecą. Oczywiście piny 25 oraz 40 zostały przełożone odpowiednio do pinów 63 i 11, natomiast mam lampy które nie są wyposażone w markery a w zwykle postojowki w5w i muszę znaleść jeszcze dwa przewody przy kostce od modułu które odpowiadają za wewnętrzne postojowki. Wiec moje pytanie do was.

Jak wykonać kodowanie w pliku Man aby tylne lampy oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej miały odpowiednie napięcie, oraz które przewody przy kostce odpowiadają za postojowki. Tak jak wyżej napisałem 25 i 40 piny sa już przełożone ale zostały mi jeszcze dwa do znalezienia.

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam mam E60 Lci w samochodzie zostały wymienione lampy z bi xenon AHL na zwykły bi xenon, lampy normalnie świeca, został też zmieniony moduł na lm2. Został błąd 9CB6 czyli brak poziomowania, ktoś może podpowiedzieć czy trzeba zmienić jakieś przewody miejscami ?
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 1.03.2023 o 08:33, kyrpek napisał(a):

Witam mam E60 Lci w samochodzie zostały wymienione lampy z bi xenon AHL na zwykły bi xenon, lampy normalnie świeca, został też zmieniony moduł na lm2. Został błąd 9CB6 czyli brak poziomowania, ktoś może podpowiedzieć czy trzeba zmienić jakieś przewody miejscami ?

Zapewne brakuje u ciebie pinu nr8 na wtyczkach lamp. Trzeba bedzie pociagnac po 2 kable z modułu LM do każdej z lamp. Odcinasz kable pin 11 wtyczka reflektora i podpinasz jak na schemacie do LM, to samo z pinem 8 wtyczki lampy tylko ze tu musisz dorobic nowy pin i tez pociagnac nowy kabel do LM.

Screenshot_20230709-230612_Bimma EWD.jpg

• Dziękuję 1