Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje kupno samochodziku ... chcialem zasięgnąć rady urzytkownikow, otuż planuje kupic

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1334441

ten samochodzik ... i tu rodzi sie masa pytan ... czy warto ?

co z silnikiem autko ma spory przebieg ?

czy pobawie sie nim splace ? :P

jak sprawdzic przed zakupem i co sprawdzic ?

i wszystkie rady jakie mozna dac osobie kupujacej dosc wiekowe BMW

w razie co prosil bym o kontakt specenow na gg 4938012 gdyz ... chce dosc szybko nabyc autko ... i chce by mi dobrze slużylo ?

niepokoji mnie przebiega autka ... niewiem czy nie trzeba by zrobic w nim na dziendobry jakis napraw np: rozzadu, wymiana paskow, etc ....

czekam na szybka podpowiec ... i wybaczcie haos z jakim pisze :) pozdrawiam.

Opublikowano

Witam!!

Autko z ogłoszenia to albo 325td, albo miało przekładany silnik.

Wynika to z faktu, że w 1991 r. nie było jeszcze tds, ten silnik wszedł dopiero w marcu 93.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
Witam!!

Wynika to z faktu, że w 1991 r. nie było jeszcze tds, ten silnik wszedł dopiero w marcu 93.

Nie jestem pewien w przypadku "3"-ek, ale do "5"-tek TDSa wrzucono już na początku 92 roku. No i na pewno nie 325td, ten silnik pojawił się w ofercie pod koniec 93 roku. TDS wcześniej.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

dobra ... dopytam co i jak ... ale pozatym ... warto niewarto jak autko oceniacie ... co z tym sporym przebiegiem ... co jak posprawdzac ?

powiem tak chcialem je wziasc na 4 latka ... i chcialbym te 4 latka mozliwie nie inwestowac w auto ... stąd pytanie czy BMW ? i co z nim ?

Opublikowano

tu historia: http://bmw-orr.org/historia/Historia_bmw_dane1.html

a tu wycinek z innej:

- 325td: 2,5 l 6-cyl. (Diesel/M51), 115 KM (85 kW), 198 km/h (1991-1998, 56.006 szt.)

- 325tds: 2,5 l 6-cyl. (Diesel/M51), 143 KM (105 kW), 214 (Kombi 206) km/h (1993-1999, 67.006 szt.)

http://bmw-orr.org/historia/Historia_bmw1.html#E36

wiec cyganstwo az sie kurzy ;-)

mam silnik 2.5tds - albo trafisz na super albo cie pociagnie w dol tyle ile kosztuje auto - ciezko wyczuc

zh
Opublikowano

Jutro pogadam z gosciem ciekawe co powie :>

tak czy inaczej wyglada na to ze bede musial poszukac innego autka ... no i chcialem wziasc przez bank na raty :) wienc pokrąże po komisach ... jak byscie cos widzieli dajcie znac co do tego autka to sie jeszcze zastanowie ...

moze wezme jakis 1,6 benzyne z 96 roku ...

naprawde nieiwem ... planuje wydac 10k ... i pojezdzic spokojnie 4 lata ... tylko co tu kupic ... na co zwracac uwage ? pytań sie mnoży duzo :) ?

Opublikowano

Raczej nie liczył bym na to, że unikniesz jakiegokolwiek wkładu. Ten przebieg nie jest przerażający znając historę auta i właściciela. Sądząc po dodatkach miał je raczej młody człowiek (lusterka, ciemne szyby, gałka biegów).

Czystością w środku też nie grzeszy. Obejrzał bym kilka aut raczej niż kupował na szybko "bo to TDS w okazyjnej cenie".

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano

no mam zamiar objezdzic komisy w kolo ... tego tds raczej odpuszcze ... kupie cos z 96r z malym przebiegiem ... a autko pilnie mi trzeba ... dlatego mam z 2 tygodnie zeby cos kupic ...

a niestety kokosow nie zarabiam ....

Opublikowano
Witam!!

Nie jestem pewien w przypadku "3"-ek, ale do "5"-tek TDSa wrzucono już na początku 92 roku. No i na pewno nie 325td, ten silnik pojawił się w ofercie pod koniec 93 roku. TDS wcześniej.

Nie mam zamiaru sie spierac ale uwazam tak jak BartekCh w '91roku to bylo wlasnie td a nie tds.

A wracajac do tej aukcji to raczej bym sie zastanawial nad tym autem czy brac czy nie , a mianowicie chodzi o to ze autko ma duzy przebieg(ogulnie na 2.5l to by bylo ok i by jeszcze dlugo chodzil)a te BMW jest wizualnie podrasowane ze tak powiem i zeby nie bylo ze jakis młody chlopaszek ostro dawal jej w sandal , a jak kazy wie diesle tego nie lubia.

Jak pojedziesz je ogladac to przylookaj dobrze turbo .

( Boxi jaki ten swiat maly )

:twisted:

Opublikowano
A wracajac do tej aukcji to raczej bym sie zastanawial nad tym autem czy brac czy nie , a mianowicie chodzi o to ze autko ma duzy przebieg

Rozumiem, że żartujesz.... 19,3 tyś km rocznie to dużo???

Tak naprawdę to te samochody mają po 500k przebiegu. Rozumiem, że są tacy co się lepiej czują jak w ogłoszeniu jest 120k przebiegu przy 15 letnim samochodzie :P

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
niewiem czy nie trzeba by zrobic w nim na dziendobry jakis napraw np: rozzadu, wymiana paskow, etc ....

stary bądź realistą :mad2:

uważasz że kupisz używane auto które ma sporo lat i nic w nie nie włożysz - nie ma tak.jeśli chcesz takie to nówke z salonu bo w używanym zawsze coś bedziesz musiał wymienić

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

taaa najlepiej "7" i 120 tyś przebiegu. To normalne, każdy kupuje samochód za 400k PLN (na dzisiejsze), żeby nim robić 30km dziennie :P .

Na szczęście naiwnych nie brakuje...

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano (edytowane)

Wiec dzwonilem do goscia od TDSa to on ma tylko pompe ... (wtrysk) bo mial wymieniany czyli to jest poprostu TD z pompa od TDS-a , bez intercullera i innych ... pewnie tam tez slabsza turbina byla niewiem dokladnie, reszta jak na zdjeciu ... ponoc serwisowany i w super stanie ale jak na TD to troche drogi. gosc polecal mi jescze 407 ... z roczna instalacja gazowa ... zreszta macie linka: http://danio.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1124684

wiec ta bmke odpuszcze ... popatrze dzisiaiaj po komisach moze cos jeszcze mi sie spodoba ....

Edytowane przez boxi
Opublikowano

Ja się przesiadłem właśnie z Peugeota.

Już nigdy ni kupię francuskiego auta. :duh:

A miałem nówkę z salonu...

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano

dzisiaj znalazlem w komisie jescz to ...... 250 tysiecy ....

w srodku tapicerka fotele ruina,

cala elektryka sprawda

autko sprowadzone z niemiec podobno mialo robione drzewi ....

boczne listwy poobrywane .... lakier ladny ....

z tylu nad swiatlem zacieki trzeasniety klosz ....

silnik .... hmmm

ladnie chodzi nie trzesie nie stuka nie puka .... nic nie grzechocze....

olej .... zajechany.... pasek rozzadu podobno robiony przy 225 tysiacach ... tak pisze pod maska ..... cosik po szkopsku .... facet chce 8.300 z radiem Soniaka CD ....

ogólnie auto w środku syfiaste lakier tak jak mowie ladny rdza nie wychodzi nigdzie ... zacieki nad swaitlem dzwi od kierowcy nowe .... polakierowane .... uszczelki w kolo szyb zjechane ...

przód nadkola wyglada na nie robione piekne maska ladnie odskakuje ....

na silniku mozna polozyc na wolnych obrotach szklanke pelna wody ...

wkreca sie ladnie .... bez strzalow i stokow ....

troszke zatrzesie jak spadna obroty ....

tyle zdazylem obadac

trzasniete lusterko

elektryczne lusterka i tylko to :p

:> nieiwem co o autku myslec;) bo sie nieznam 250 zł miesiecznie na 4 lata by mnie wyniosło ...

Opublikowano

co do aut spod znaku lwa to zdania są podzielone.ja nie uważam żeby "peżoty" aż tak "się sypały" - były 2 w moim bliskim otoczeniu (406) i raczej było że tak powiem średnio czyli padały pierdoły ale większe rzeczy (skrzynie itp) raczej nie były awaryjne.ja również nie przepadam za "francuzami" ale jeżeli juz francuz to moim zdaniem peugeot

a najlepiej Bavareczke :norty:

Opublikowano

Głównie fotel kierowcy ..... pozaciagany .... oraz na slupku kierowcy ....

gosc twierdzi ze przebieg ma duzy bo " nie cofaja licznikow " :>

ale tak czy inaczej nieiwem czy warto ...

wiecej w okolicy samochodzikow niema ....

to ostatni :> silnik naprawde wydaje sie GooD

Opublikowano

Koniec przygody z BMW w trakcie dzisiejszych odweidzin komisu zauważylem Fiata Punto II 2003 rocznik silnik 1,2 w środku az pachnialo nowoscia

elektryczne szyby , immobilajzer, alarm foxa, 48 tys przebiegu, po 1 wlascicielu kupione w salonie w polsce, serwisowane, przeglad do 2008 roku :p poprostu nowe :)

więc kupiłem :P

pewnie mnie wyśmiejecie :P bo dalem 18 tysięcy ... ale autko naprawde sliczne

Opublikowano
Koniec przygody z BMW w trakcie dzisiejszych odweidzin komisu zauważylem Fiata Punto II 2003 rocznik silnik 1,2 w środku az pachnialo nowoscia

elektryczne szyby , immobilajzer, alarm foxa, 48 tys przebiegu, po 1 wlascicielu kupione w salonie w polsce, serwisowane, przeglad do 2008 roku :p poprostu nowe :)

więc kupiłem :P

pewnie mnie wyśmiejecie :P bo dalem 18 tysięcy ... ale autko naprawde sliczne

zrobiłeś jak zrobiłeś - czy dobrze - czas pokaże.Pozbawiłes się przyjemności jazdy Bavarką - ja bym tak nie zrobił :naughty: