Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://moto.onet.pl/1346973,2217,artykul.html

Z wysokim współczynnikiem 89,3% w tej grupie aut uplasowało się BMW Seria 7. Limuzyna bawarskiego koncernu zanotowała bardzo duży awans bowiem w ubiegłorocznym raporcie zajęła dopiero 66 miejsce. W przypadku BMW Serii 7 w 7,1% badanych aut stwierdzono niewielkie uchybienia, natomiast w 3,5% usterki były bardzo poważne. Co warte zanotowania jest to jedyny model BMW, który zdołał się zakwalifikować do pierwszej 10-tki w tej grupie samochodów.
Opublikowano
Może niektórzy zmienią zdanie na temat nowych BMW. Konstrukcja już dojrzała, dopracowali szczegóły. Do tego zmieniono trochę stylistykę przy okazji ostatniego faceliftingu. Auto stało się naprawdę atrakcyjne na tle konkurencji, do tego należy uwzględnić niewygórowaną cenę.
Opublikowano

Takie sprawy niestety przytrafiają się największym koncernom. Obciach i tyle.

owszem ale to sa czesto auta w miare tanie a nie wieloryb za 500k PLN - w tej klasie cenowej awarie i braki jakosciowe sa nie na miejscu...

bo teraz nawet najdroższe samochody przechodzą "choroby wieku dziecięcego". To jest przykre. Gdybym kupił w salonie samochód za 500k PLN i miał taką przygodę to następny zakup już by się odbył u konkurencji. Inna sprawa, że Audi i MB też miały takie wpadki.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
skoro takie wpadki maja byc normalne w tej klasie aut to chyba czs przestac nazywac BMW marka samochodow klasy premium a poprostu producentem zwyklych samochodow
Opublikowano
Patrząc na złożoność elektroniki to niezły winik. Nie wiem czy wiecie ale w 7-ce jest już wykorzystana technika światłowodowa.A ja widziałem, w którejść gazecie,że wg ADAC do 3 lat było pierwsze trójka cabrio.Jak się ma pecha to nawet auto za 500 tys będzie się psuło. I żadne statstyki tego nie zmienią.
Opublikowano
Nowe 7 E65 mają na pokładzie nawet 60 komputerów, do tego można dorzucić czujniki i na koniec to wszystko trzeba połączyć. Więc jak to ma się nie psuć, skoro jest to najnowszą technologią. Jak ktoś się boji takich samochodów, to niech kupi sobie zwykłą 3, najlepiej bez klimy, bo ona z czasem też potrafi napsocić w aucie. Kiedyś ludzie też się bali ABS, elektrycznych szyb itp. :mad2:
Opublikowano
Kiedyś ludzie też się bali ABS, elektrycznych szyb itp. :mad2:

ale to się nie psuło. Co mnie obchodzi ile ma komputerów itd. ? Samochód za 500k ma działać i tyle. Kiedyś się ludzie śmiali z Laguny która sypała się straszliwie. Teraz nawet klasa TOP przyzwoitych producentów (Audi/BMW/MB) to tylko psujące się zabawki.

Inna sprawa, że jak ktoś ma 500k-600k na samochód to pewnie tak naprawdę stać go na trochę droższy samochód. I tu się bardzo dziwię dlaczego w PL ludzie kupują M6 zamiast Astona czy 7 zamiast Bentleya. Dotyczy to też odpowiednich modeli Audi/MB.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
m6 to jest naprawde wielki woz w porownaniu do astona

te astony to sa prawie mikrusiki, to jest inna klasa aut

Nie przesadzaj. To ta sama klasa.

M6 - Length × Width × Height in: 190.0 × 72.3 × 53.7

DB9 - Length × Width × Height in: 183.2 × 73.1 × 51.4

Vanquish - Length × Width × Height in: 183.7 × 75.7 × 51.9

Prestiż Astona nie ma porównania z BMW. Ciekawe ile ich jeździ po Polsce?

Opublikowano
Za Astona Martina lub Bentley'a trzeba zapłacić ponad 300tys.Eur. A to daję sumy za którę można kupić kilka 7, albo i więcej. Koszty utrzymania tamtych samochodów to kosmos, w dodatku tamte auta też się psują. Przypominam, że Rolls Royca też produkuję BMW.
Opublikowano
Za Astona Martina lub Bentley'a trzeba zapłacić ponad 300tys.Eur. A to daję sumy za którę można kupić kilka 7, albo i więcej. Koszty utrzymania tamtych samochodów to kosmos, w dodatku tamte auta też się psują. Przypominam, że Rolls Royca też produkuję BMW.

Błąd.

M6 - 122,000 €

DB9 - 144,000 €

Continental GT - 166,000 €

M5 - 86,200 €

RS6 PLUS - 99,510 €

Nie ma tak wielkiej różnicy.

Dla porównania Maserati MC12 - 1,300,000 € ale to sportowy samochód...

Opublikowano

Maserati MC 12 to inna bajka, to jest auto z serii limitowanej. Zresztą zbudowane na bazie Ferarri Enzo. Do cen, które podałeś należy doliczyć podatek, itd. Może najtańszego Astona faktycznie można kupić "niewiele drożej" (osiągi ma gorsze od M6, a nawet od M5), ale Rolls Royc'a napewno nie kupisz za podobną kwotę.

Pomiędzy najtańszym M6 a Astonem jest ok. 25tys.Eur różnicy (nowe w Niemczech).

Pomiędzy M6 a Bentleyem Continental Flying Spur jest ok. 50tys.Eur. różnicy.

Pomiędzy najtańszym Rolls Roycem a M6 jest ponad 200tys.Eur. różnicy.

To są ceny tych samochodów w Niemczech. W Polsce prawdopodobnie różnica jest jeszcze większa, chociaż by z tego względu, że nikt nie oferuje takich aut w naszym kraju. Wystarczy porównać cenę z Maybachem. Jak dla mnie to nie są ceny zbliżone do siebie. Zresztą tamte samochody też się psują. Poza tym cena nie jest wyróżnikiem bezawaryjności, tylko luksusu jaki oferuję dany samochód.

Opublikowano
Inna sprawa, że jak ktoś ma 500k-600k na samochód to pewnie tak naprawdę stać go na trochę droższy samochód. I tu się bardzo dziwię dlaczego w PL ludzie kupują M6 zamiast Astona czy 7 zamiast Bentleya. Dotyczy to też odpowiednich modeli Audi/MB.

Proste, bo brak im wyobraźni.

W raporcie Dekry z 2005r taki np Jaguar XJ6 zajął w grupie aut 7 letnich 9(!) miejsce. Usterki w układzie elektrycznym -0. Jak pamiętam Jaguara kiedyś nazywano"ksiąciem ciemności" ponieważ nigdy nie było wiadomo kiedy padnie elektryka. Dla porównania BMW e38 dopiero na 39 miejscu.

Ma ktoś jeszcze problem z wyborem limuzyny? :)

Opublikowano
m6 to jest naprawde wielki woz w porownaniu do astona

te astony to sa prawie mikrusiki, to jest inna klasa aut

Nie przesadzaj. To ta sama klasa.

M6 - Length × Width × Height in: 190.0 × 72.3 × 53.7

DB9 - Length × Width × Height in: 183.2 × 73.1 × 51.4

Vanquish - Length × Width × Height in: 183.7 × 75.7 × 51.9

widzialem raz astona, db9, stal oobok mnnie na swiatlach i dlatego stwierdzilem ze to jest mikrusik, i w tv wygladal na wiekszego :)

widac bylo ze karoserie to ma tylko dla picu i ze jest z plastiku, w srodku miejsca jak dla karlow

w tv w topgear wygladal lepiej, zniechecilem sie :)

Proste, bo brak im wyobraźni.

W raporcie Dekry z 2005r taki np Jaguar XJ6 zajął w grupie aut 7 letnich 9(!) miejsce. Usterki w układzie elektrycznym -0. Jak pamiętam Jaguara kiedyś nazywano"ksiąciem ciemności" ponieważ nigdy nie było wiadomo kiedy padnie elektryka. Dla porównania BMW e38 dopiero na 39 miejscu.

Ma ktoś jeszcze problem z wyborem limuzyny? :)

no aluminiowy jag xjr to bedzie moje nastepne auto :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Ostatnio przez moja miescine przejezdzal DB7 na tablicach WK. Myslalem ze wyglad Astona DB7 zrobi na mnie wieksze wrazenie...

Opublikowano

Pamietajcie że ludzie są mendowaci jednak, nie wiem jak inaczej nazwać fakt,

jak ktoś przychodzi do dobrej hiszpańskiej knajpy i zamawia schabowego z kapustą....

Obejrzyjcie sobie zakup kontrolowany,

jak ludzie kupują Skody, argumentując przy tym powalająco -

eeee nie Skode wezme, bo kiedyś jeździłem, skory nie chce bo mi dzieci pobrudza (!) i za ladny ten samochod, i w ogole jestem chodzacym nieszczesciem i jak kupie te Skode to zaraz klade sie do lozka, bo nic mi sie nie chce.... hehehe

Zeby kupic ciekawy nieszablonowy wozek, trza miec fantazje. Kase pomijam bo gadamy o ludzaich ktorzy wydaja >500 tys pln na auto.

Opublikowano
Pamietajcie że ludzie są mendowaci jednak,

:clap: :clap: :clap: :cool2:

Dokładnie. Ludzie sukcesu w octaviach i astrach . :duh: