Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie co to za bajki opowiadacie;p

Ja mam przedliftową bez Idrive i jak otwieram auto to zapalają mi się ringi i świecą tak z 15 sekund albo jak otworze drzwi, a ustawiałem wszystko przez OBC manetką Poszperaj w opcjach gdzie jest kluczyk z ptaszkiem i kluczyk z jakims tam innym znaczkiem i w podopcjach będzie ikonka otwartej kłódeczki klikasz i wybierasz znak swiatyel postojowych ,. czy jakos tak bo piszę z pamięci

Dokładnie też tak mam (przed liftem) ale aby światła „powitalne” się zapalały przy otwieraniu z pilota to muszę pozostawić przekręcone pokrętło świateł - muszą być „włączone” . Szczerze mówić pozostawiam cały czas pokrętło na „włączonych” światłach. Co do oświetlania drogi do domu to wystarczy po wyjęciu kluczyka mignąć długimi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja mam auto z 06 roku bez idriva i w ustawieniach z manetki mam opcje ile sekund maja sie swiecic follow me home , mam tez ikonke wygladajaca jak slonce , myslalem ze to wlasnie to od ringow ale jak to aktywuje to i tak nie dziala , probowalem tez na przekreconym pokretle na auto...
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
Zgadza sie. Nie mam wersji LCI ale wiem zebyl lift miedzy rocznikami 2005 i 2008 tylko nie pamietam kiedy. Dodano wtedy kilka poprawek. Rozmawialem kiedys z kims z tego forum na ten temat i mowil ze mu brakuje tych swiatel powitalnych ale podobno nie jest to taka prosta sprawa aby to dolozyc. A mial chlopak pojecie bo pracowal wtedy na codzien w Bawarii i mial doposazona swoja 330d prawie we wszystko.

elektronika w bmw nigdy nie przestaje zadziwiac - to co sie wydaje najprostsze do dolozenia okazuje sie najtrudniejsze i na odwrot :mrgreen:

mini-lift musial byc na poczatku 2007 bo u mne z maja juz jest to co '08 przedLCI maja

Opublikowano

Panowie, chodzi o lift w środku, czyli aluminiowe obwódki wokół pokręteł klimy i radia i takie tam.

Wtedy pojawił się Welcome Lights. Nie chodzi o LCI

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Panowie, chodzi o lift w środku, czyli aluminiowe obwódki wokół pokręteł klimy i radia i takie tam.

Wtedy pojawił się Welcome Lights. Nie chodzi o LCI

Dokładnie.

U mnie przed liftem w iDrive mogę sobie tylko ustawić czas świecenia świateł, ale włączyć je mogę tylko 'długimi'.

Pzdr.

Opublikowano

P.S. pisze teraz z telefonu. Jak siade pozniej przed komputer to znajde jego nick z forum. pozdr.

znalazłem to Tom75

• 4 lata później...
Opublikowano
W wersji przed liftem po wyłączeniu samochodu mrugamy dlugimi i świeci ile ustawimy czasu.
Opublikowano
W wersji przed liftem po wyłączeniu samochodu mrugamy dlugimi i świeci ile ustawimy czasu.

Próbował ktoś to zakodować zeby z pilota sie właczały ?

Opublikowano
Ale jak jest przełącznik z pozycją auto to chyba jest to już bez mrugania długimi? I z tego co się orientuje to powinno też być przy otwieraniu auta?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coming home to wracanie do domu i z automatu się nie zapali, bez względu na ustawienie włącznika świateł...
Opublikowano
Ogólnie mówię co wiem bo też byłem ciekaw i znalazłem ten temat tu na forum jest obszernie napisany wiec wystarczy poszukać .
Opublikowano
Coming home to wracanie do domu i z automatu się nie zapali, bez względu na ustawienie włącznika świateł...

Ciekawe... Mam e92 2009 (buda przed lift ale już z N57, CIC) i moje bmw posiada funkcję coming home i jej działanie jest zależne od ustawienia włącznika świateł. Na pozycji "auto" działa przy otwieraniu drzwi z pilota, na pozycjo "0" nie działa.

Opublikowano

e90 2005 (nie mam pczycisku auto) trzeba dwa razy długi do siebie.

Chciał bym jednak funkcjeprzywitania otwarcia z kluczyka drzwi i ze świecą światła ale wiem ze to podobno trzeba programować.

Opublikowano
e90 2005 (nie mam pczycisku auto) trzeba dwa razy długi do siebie.

Chciał bym jednak funkcjeprzywitania otwarcia z kluczyka drzwi i ze świecą światła ale wiem ze to podobno trzeba programować.

tzw. funkcja welcome lights, na pewno trzeba kodować, ale czy wymagany jest czujnik zmierzchu i przełącznik z opcją auto to nie wiem, też mnie to interesuje... wie ktoś?

Opublikowano

Wlaczona funkcja "welcome lights" dziala niezaleznie od ustawienia wlacznika swiatel i niezaleznie od czujnika zmierzchu - jesli jest zaprogramowana/wlaczona to dziala za kazdym razem kiedy otwieramy auto z pilota.

W wersji poliftowej z idrive opcja jest dostepna w ustawieniach, mozna tez okreslic jak dlugo maja "witac" ;)

Opcja odprowadzania do domu dziala tylko po "mrugnieciu" dlugimi. Jedno "mrugniecie" to 30 sekund o ile dobrze pamietam :cool2:

Opublikowano
Wlaczona funkcja "welcome lights" dziala niezaleznie od ustawienia wlacznika swiatel i niezaleznie od czujnika zmierzchu - jesli jest zaprogramowana/wlaczona to dziala za kazdym razem kiedy otwieramy auto z pilota.

W wersji poliftowej z idrive opcja jest dostepna w ustawieniach, mozna tez okreslic jak dlugo maja "witac" ;)

Opcja odprowadzania do domu dziala tylko po "mrugnieciu" dlugimi. Jedno "mrugniecie" to 30 sekund o ile dobrze pamietam :cool2:

Jest zatem opcja zrobienia tego w preLCI ??

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odswieze temat.

Mam w iDrive te całe swiatla do domu i mam np. standardowo ustawione na 5 sekund, lecz gdy przestawiam ten czas np. na 30 to potem to sie z powrotem przestawi na 5. Ogolnie w tej sekcji nic nie moge przestawic, bo wraca od razu do ustawien fabrycznych.

Ktos sie z tym spotkal?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wszystkich. Mam w navi w ustawieniach opcje home lights ustawiam np. Na 20 s. Zostawiam na włączonych światłach, lecz automatycznie po wyjęciu kluczyka światła gasną. Ma ktoś pojęcie co zrobić by światła te po wyjściu i zamknięciu auta świeciły się jeszcze przez te 20s?. Pozdrawiam