Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

Problem jest nastepujący : Światła postojowe przód i tył delikatnie migają (przygasają) pulsacyjnie.Gdzie leży problem.Na światłach mijania i drogowych oraz w środku nie zauważyłem tego problemu.Sąsiad mierzył miernikiem napięcie w gnieździe żarówki i jest zmienne (wacha się).Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Ps.Słyszałem że mogą być zimne luty na module od świateł czy coś w tym guście.Gdzie u mnie jest ten moduł Bety E39 - 520i

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

muza nie ma nic do tego (dzieje się tak nawet jak jest bardzo cicho)

zwiększanie obrotów raczej nie ma wpływu na to - tak samo jest na postoju,tak samo jak jest włączony silnik i tak samo jak zwiększa się obroty.

pomoże ktoś :modlitwa:

Opublikowano

prawdopodobnie regulator napiecia umiera, albo wiazka elektryczna, brak masy... itp, ale najbardziej prawdopodobny regulator napiecia,

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
a gdzie w razie czego jest ten moduł od świateł ?
Opublikowano
może się mylę więc proszę mnie poprawić - ale co mają do tego szczotki jeżeli na postoju przy włączonym silniku jest tak samo,na postoju bez włączonego silnika jest tak samo ....................................................
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a gdzie w razie czego jest ten moduł od świateł ?

Z tego co wiem to po stronie pasażera w nogach za wykładziną

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

Na 100 proc cos w alternatorze ja tak mialem w e36 i zmienilem caly alternator na uzywany i problem znikl.

naa swiatlach mijania nic nie widzisz bo mocniej swieca,

spojrz sobie np. na swiatla w kabinie,

po jakims czasie wszystko zacznie migac, a jeszcze za jakis czas jak juz porzadnie sie zepsuje to nierowne napiecie bedzie dochodzic do pompy paliwowej i w rytm tego migania ci auto bedzie przyspieszc :P (szrpac)

Pozdrawiam

p.s. swiatla mijania za jakis czas tez beda migac :D

Opublikowano
Jeżeli na odpalonym i na zgaszonym to samo - to alternator ? :roll2:
Opublikowano

Mialem dokladnie taka sama sytuacje. Swiatla mrugaly nawet w kabinie bylo widac oraz podswietlenie deski tez mrugalo.

Pomigla wymiana szczotek alternatora oraz regulatora napiecia. Pomogla ale tylko na rok. Teraz zaczy sie znowy powtorka. Prawdopodobnie alternator bede musial wymienic.

Pozdr

GO NAVY...
Opublikowano
Przemek - mrugało ci i przy włączonym i przy zgaszonym motorze ?
Opublikowano

Mówicie o regulatorze napięcia u mnie np. napięcie nie skacze więc poinien być ok. Ostatnio zrobiło mi się ze 2 razy że światła drogwe przygasły lekko po wrzuceniu na luz z większej prędkości choć ten drugi raz zrobiło się przy normalnej jeździe. Nie mam pojęcia co może się dziać.

Doradźcie.

Pozdrawiam.

http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
witam wina modułu sterującego świattłami znajduje się pod schowkiem trzeba zsunąć plasyikową płyte i mamy go na wierzchu. :D
Opublikowano

I co dalej trzeba usunąć zimne luty ? Ale tam jest chyba na smd ?

Samemu da się to zrobić ?

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Mam podobny problem. Miga mi całe oświetlenie na włączonym silniku. Zastanawiam sie czy wymieniać regulator napiecia i szczotki samemu czy to raczej coś innego i oddać alternator do naprawy? Doradzcie bo już wyjolem alternator i potrzebna jest szybka decyzja :) dzięki
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...