Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAM PYTANKO CZY MOŻNA REGENEROWAĆ WACHACZE KÓŁ (BO FABRYCZNIE SĄ CAŁOŚCIOWE) A CHODZI MI O TO CZY DA SIĘ WYMIENIĆ W WACHACZACH SAME TULEJE, TO ZNACZNIE BY OBNIŻYŁO KOSZTY. MOŻE KTOŚ WIE GDZIE TO ROBIĄ W WOJEWÓDZTWIE LUBELSKIM. CHODZI MI O BMW E34 M20.POZDRAWIAM PIO!!!
Opublikowano

witam

na pewno sie da to zregenerowac, choc nie kazdy sie tego podejmuje. ja mam troche nietypowe zawieszenie (mam E34 wersje iX 4x4) i jest w Szczecinie gosc ktory nie dosc ze robi takie nietypowe rzeczy w zawieszeniach prawie wszystkich typow, to jeszcze daje 1rok gwarancji na swoja robote. no ale Szczecin to troche daleko od ciebie, wiec musisz szukac blizej. ale choc jak pisalem-nie kazdy chce to robic, to jest to mozliwe

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Gdzie w Szczecinie jest taki many? Regeneruje moze amortyzatory? Bo wlasnie musze wymienic, a niechce mi sie jechac do Poznania, zeby regenerowac. Co to za wersja tej twojej Bejki?
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano

CZe. Ja ostatnio wymieniałem dolne wahacze i moim zdaniem regeneracja to nie jest najlepszy pomysł.

Jest tak:tulejka to kosz ok + - 60 do 80 PLN+ wyciśniecie na prasie :?: , cały wahacz ok 180PLN , masz w nowym wahaczu nowy sworzeń, a w starym nie.Zregenerować go się da ale to też ok 60PLN.

Czyli koszt starego regenerowanego wahacza to ok 140-150PLN jeżeli z gwarancją na rok to powiedzmy ,że OK :?: a jeśli nie to lipa.Pozatym sporo kombinacji i jeżdżenia chyba że ten sam gość zregeneruje Ci wahacz(sworzeń+tuleja),wymieni i jeszcze zbiezniość ustawi to też jakieś 50PLN. A kupując nowe części w sklepie bierzesz paragon jedziesz na kanał do mechaniora i z czapy ja tak zrobiłem i za całą operację 2X wymiana wahaczy dolnych (lewy i prawy) + drążek środkowy + ustawienie zbieżności zabuliłem 80PLN.Myślę że to jest rozsądna cena za taka usługę :) Ale decyzja należy do Ciebie :!: :!: :!:

Pozdro.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

jeżeli chcesz sobie wymienić tuleję w górnym wachaczu to jest to mozliwe ponieważ górnych wahaczy nie kupisz w całości tylko osobno wahacz + tuleja. Ale musiesz sprawdzić czy sworznie masz dobre bo jak są już na wykończeniu to kup cały wahacz i nową tuleje. Jeżeli chdzi o dolne to nie regeneruje się ich i nie radzę nawet próbować. Trzeba kupić nowe i tyle. Górny wahacz każdy warsztat mechaniczny złoży ci w całośc bo na bank ma prasę, i nie jest to jakaś wielka filozofia.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
WLublinie regeneruje na ul 1 maja,,przy zabiej,, koszt ok 120zl za sztuke prawdopodobnie ma gotowe na wymiane jedynie przeklada tuleje . DRazek srodkowy 150 .
Opublikowano

"zaklad mechaniki pojazdowej i diagnostyki komputerowej z certyfikatem"

tak to sie ladnie nazywa. reklamuja sie jako "kompleksowa naprawa zawieszen-wszystkie typy"

nazwa zakladu: "GAGARIN"

Jerzy Baranowski

tel 3118892

501773949

Lubieszyn 5B

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Wlasnie mialem dzwonic jutro do Gagarina.

Pozdrowka dla wszystkich ze Szczecina, Gryfina i okolic :)

W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
Bardzo dobry i sprawdzony zakład w Lublinie na ulicy Jodłowej /-nr nie pamiętam/ lub większy w Cicierzynie -zajmuje sie naprawą zawieszeń.Koszt regeneracji końcówki 120 zł