Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Jakie polecacie świece do BMW 1 E87 1.6 / 2005 r?
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
NGK

Tylko który model, bo jest kilka: zwykła, platynowa, irydowa ? I czy to ma jakieś odczuwalne dla silnika i jego mocy znaczenie ?

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Te, które są napisane w katalogu.
- bezcenna pomoc na forum...

NGK IZFR6H11 albo BOSCH FR7KPP332 - powinny być irydowe. Miałem i jedne i drugie - żadnej różnicy w pracy silnika.

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sobon rozumiem kolege temsky ponieważ takie rzeczy są na stronie każdego producenta. Wlazłem na stronę NGK i do silnika:

N45 B16 świece BKR6EQU

N43 B16 świece ZKBR7A-HTU

N43 B20A świece ZKBR7A-HTU

Kolega ma auto z 2005 więc według NGK ma silnik N45 więc pierwsze świece.

Według NGK typ świecy którą ty podałeś montuje się w silniku N46 B20. Kolega Ernet nie ma takiego silnika. Dlatego lepiej sprawdzić na stronie producenta, niż pytać się na forum o takie rzeczy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oto i ja o tym samym. Szkoda, że wiele osób mnie tu nie rozumieją lub nie chcą rozumieć )))

Z takimi pytaniami trzeba VIN pisać

Opublikowano
Panowie. Dziękuję za odpowiedzi. A o "Vinie" też będę pamiętał :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko podalem marke godna zaufania.

Jesli masz zaufanie do innej firmy i jest w katalogu swieca przewidziana do twojego auta to wybor nalezy do Ciebie

W obecnych czasach wszystkie czesci musimy dobierac z nr vin a czasem nawet musimy przyjsc ze stara czescia...

Opublikowano
Jak wymieniałem pierwszy raz, to zamontowałem Denso K20TXR. Gdy nastał czas kolejnej wymiany, to nie moglem ich dostać; kupiłem więc Champion RC89C. Nie narzekałem na te pierwsze, nie narzekam i na drugie.