Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, znowu mi padła maglownica w BMW aktywna..... Mam już powoli dosyć wymieniana co chwile maglownicy. Już 3 padła. A jak każdy wie aktywnej nie ma możliwości regeneracji i trzeba kupować używki którą na dzień dzisiejszy jest na allegro jedna sztuka za 2000zł i jeszcze nie wiesz co kupujesz, a nowa w serwisie kosztuje lekko ponad 14tyś :mad2: Czy nie orientuje się ktoś czy można przerobić instalacje na zwykłą przekładnie? Bo ile razy można robić w aucie jedno i to samo :duh: Tyle kasy za używki które non stop padają, nie wiem z czego ZF zrobił przekładnie do BMW :duh: Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Objawy to stuki na listwie jak zawsze. Tak chodzi o activ steering 5 czujników czyli przed lift bo po lifcie były na 4. Znalazłem jeszcze jedną firmę co zajmuje się tylko przekładniami to zaśpiewał mi 2500zł :duh: W pierwszej padły jakieś tam łożyska i poszła wymiana w drugiej padła listwa i znowu wymiana i teraz 3 też padła :mad2: W kółko jedno i to samo.....
Opublikowano
Hmmm to musi być coś grubszego chyba bo w takim tempie to ty allegro oskubiesz ze wszystkich maglownic ;) Żeby tak raz po razie padały to chyba mało prawdopodobne...
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
No raczej nic nie jest odpowiedzialne za uszkodzenie maglownicy, oprócz naszych pięknych dziurawych dróg :duh:
Opublikowano
Ja to bym na twoim miejscu to zrobił i sprzedał jak najszybciej jako ideał nic nie stuka nic nie puka :D a tak na poważnie to osoba która Ci to wymieniała zna się na tym i ogrania temat? Być może ktoś to nieumiejętnie zrobił i stąd te problemy? Sam mam u siebie Active Steering i wiem że ten system jest mega skomplikowany. Mało prawdopodobne żeby 3 razy poszła ta maglownica musi być coś tam nie tak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chcesz wymienić na normalną to nie skończy się tylko na maglownicy. Jest inny pojemnik wyrównawczy, pompa Servo i rurki

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ja to bym na twoim miejscu to zrobił i sprzedał jak najszybciej jako ideał nic nie stuka nic nie puka :D a tak na poważnie to osoba która Ci to wymieniała zna się na tym i ogrania temat? Być może ktoś to nieumiejętnie zrobił i stąd te problemy? Sam mam u siebie Active Steering i wiem że ten system jest mega skomplikowany. Mało prawdopodobne żeby 3 razy poszła ta maglownica musi być coś tam nie tak.

Może faktycznie coś źle robi, że one padają co chwilę? Albo po prostu trafiłem znowu na padające już przekładnie? 2 jak mi wymieniał to skończyła, się po roku. Ta co teraz pada ma nie cały rok czasu i znowu problem.... Może ktoś zna kogoś typowo ogarnięte w przekładniach? Mieszkam między Zieloną Górą (50km) a Poznaniem (90km).

Opublikowano
Jeśli chcesz wymienić na normalną to nie skończy się tylko na maglownicy. Jest inny pojemnik wyrównawczy, pompa Servo i rurki

No to chyba ostatni raz trzeba zaryzykować i wymienić znowu na aktywną, ale u kogoś co ogarnia przekładnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie dokręcając drążki kierownicze uszkadza listwę w maglownicy. Poczytaj to częsty problem są specjalne klucze do blokowania listwy bo inaczej dokręcając drążek (nie mylić z końcówką) powodujemy bardzo duże naprężenie listwy. Wielu mechaników ma ten problem,że po wymianie drążków w krótkim okresie stuka maglownica.
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

WITAM REGENERUJA SA JUZ NOWE LISTWY NA ALLEGRO DOSTĘPNE KOSZT 800 ZŁ

JA WALCZYLEM U SIEBIE ZE STUKAMI W ZAWIESZENIU

ZROBIŁEM CAŁY PRZÓD I NADAL COS STUKAŁO

ZAGLEBILEM SIE W TEMACIE MAGLOWNICY JUZ MIALEM DAWAC DO REGENERACJI..

POSTANOWIŁEM SCIĄGNAC OSŁONY I ZOBACZYC Z JAKIM STANIE SA ZĘBY NA MAGLOWNICY

FAKT SA LEKKO PODROBIONE I LUZ BYŁ DUŻY ALE UDAŁO MI SIE SKASOWAC LUZ NA TYLE ZE NIC JUZ NIE PUKA :)