Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej,

20 kwietnia byłem w BMW na wymianie chłodniczki spalin. Kilka dni temu zauważyłem wydobycie się płynu chłodniczego na łaczeniu chłodniczki z EGR. Odstawiłem auto do serwisu. Dostałem od nich wiadomość, że zdiagnozowali problem i chłodniczka jest ok a za wyciek odpowiedzialny jest zawór EGR, który nie podlegał akcji. Nie uważacie, że to trochę dziwne, że akurat po akcji serwisowej przepuszcza zawór EGR a wcześniej nie było z nim problemów... W serwisie za cześć z wymianą zażyczyli sobie 1100 zł.

Zdjęcie poniżej.

https://ibb.co/0qFyyMc

Pytanie czy w moim aucie serwis powinien wymienic na akcji serwisowej chłodniczkę razem z zaworem EGR czy samą chłodniczkę? chłodniczka sprzedawana jest razem z zaworem EGR.

VIN WBA5C71000D820427

Witam

Mam ten sam problem ,minął miesiąc od wymiany chłodnicy i mam wyciek w tym samym miejscu co kolega dodał zdjęcie.Zawór wcześniej był szczelny nic nie ciekło.Zgłosiłem to do serwisu,mówią że oni tylko chłodnice wymienili a zaworu nie ruszali,no ciekawe... przecież musieli go odkręcić od chłodnicy,ciekawi mnie czy w ogóle osoba zajmująca się wymianą,przed założeniem chłodnicy EGR wyczyściła.Podejrzana sprawa..

zdjęcie:

https://ibb.co/GpKg56W

Jaki masz silnik, N47n czy b47 ?

Krzysztof
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie ?

5D26474

Masz trzy akcje, wszystkie związane z EGR.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam . Również poproszę o sprawdzenie

WBAFW11000DU26760

WBASN61050C455580

WBAFW11000DU26760 akcja na chłodnicę EGR

WBASN61050C455580 brak akcji

Opublikowano
Hej,

20 kwietnia byłem w BMW na wymianie chłodniczki spalin. Kilka dni temu zauważyłem wydobycie się płynu chłodniczego na łaczeniu chłodniczki z EGR. Odstawiłem auto do serwisu. Dostałem od nich wiadomość, że zdiagnozowali problem i chłodniczka jest ok a za wyciek odpowiedzialny jest zawór EGR, który nie podlegał akcji. Nie uważacie, że to trochę dziwne, że akurat po akcji serwisowej przepuszcza zawór EGR a wcześniej nie było z nim problemów... W serwisie za cześć z wymianą zażyczyli sobie 1100 zł.

Zdjęcie poniżej.

https://ibb.co/0qFyyMc

Pytanie czy w moim aucie serwis powinien wymienic na akcji serwisowej chłodniczkę razem z zaworem EGR czy samą chłodniczkę? chłodniczka sprzedawana jest razem z zaworem EGR.

VIN WBA5C71000D820427

Witam

Mam ten sam problem ,minął miesiąc od wymiany chłodnicy i mam wyciek w tym samym miejscu co kolega dodał zdjęcie.Zawór wcześniej był szczelny nic nie ciekło.Zgłosiłem to do serwisu,mówią że oni tylko chłodnice wymienili a zaworu nie ruszali,no ciekawe... przecież musieli go odkręcić od chłodnicy,ciekawi mnie czy w ogóle osoba zajmująca się wymianą,przed założeniem chłodnicy EGR wyczyściła.Podejrzana sprawa..

zdjęcie:

https://ibb.co/GpKg56W

Jaki masz silnik, N47n czy b47 ?

silnik to N47T

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Hej,

Proszę o informację czy są jakieś akcje na nr: WBA5B91060D029575

Pozdrawiam

Brak akcji.

Opublikowano
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie ?

5D26474

Masz trzy akcje, wszystkie związane z EGR.

Wielkie dzięki za odpowiedź . Domyślam się , że skoro mam aż trzy akcje serwisowe to :

1. chłodniczka

2. zawór egr

3. ????????? co może być trzecie ?

Czy też tak macie ( przy wadliwym EGR ) że jak mocniej wciśniecie gaz wyskakuje pomarańczowy trójkącik - błąd napędu , każe jechać wolniej i jest napisane że auto ma niepełną moc co wyraźnie czuć ? zauważyłem też że spod maski wydostają się spaliny .... jestem umówiony na środę do ASO , mam nadzieję że to jest właśnie powodem

Opublikowano

Witam wszystkich.

Nr VIN: WBAMX110X0C881626 proszę o sprawdzenie czy są jakieś akcje. Z góry dzięki za info

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam wszystkich.

Nr VIN: WBAMX110X0C881626 proszę o sprawdzenie czy są jakieś akcje. Z góry dzięki za info

Jest tylko akcja na programowanie Euro 5

Opublikowano (edytowane)

Witam, auto mam ze Szwajcarii i wg. historii auta miał robioną akcję serwisowa na EGR, chłodnicę i Isofix co jest w historii ze Szwajcarii wpisane, ale w PL z tego co się dowiedziałem to tylko ma wbite serwisy "olejowe" i nic więcej, być może kontaktują się z fabryka, ale historii nie uzupełniają.

Wymieniali następujące części:

"Zadanie: F1x F2x F3x F4x B47 Replacing the exhaust-gas recirculation valve

Opis F1x F2x F3x F4x B47 Replacing the exhaust-gas recirculation valve

Wymienić zawór AGR

Stawka godzinowa | 00 64 011

Śruba z łbem soczewkowym

Część | 35 21 7 685 343

2.0

Opaska na węże

Część | 07 12 9 952 104

2.0

Zawór AGR

Część | 11 71 8 594 492

1.0

Uszczelka metalowa

Część | 11 71 8 579 364"

"Zadanie: F10 F11 F25 F26 F36 B47 replacing the exhaust-gas recirculation cooler

Opis F10 F11 F25 F26 F36 B47 replacing the exhaust-gas recirculation

cooler

Wymienić chłodnicę recyrkulacji spalin

Stawka godzinowa | 00 64 199

Kpl. drobnych elementów

Część | 11 71 8 597 652

1.0

Rurka łącząca

Część | 11 71 7 799 853

1.0

Chłodnica spalin

Część | 11 71 8 596 445"

"Zadanie: F25 F26 Reworking the ISOFIX bracket

Opis F25 F26 Reworking the ISOFIX bracket

Poprawienie uchwytu Isofix

Stawka godzinowa | 00 64 560

Zestaw pasek filcu samoprzylepne

Część | 52 20 2 697 913

4.0

Wzmocnienie uchwytów Isofix

Część | 41 00 2 697 433"

Tak dla informacji co tam robili jaki zakres części obejmował akcję w CH.

Edytowane przez marcin62
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji.
Opublikowano
Witajcie, proponuję wysłać zapytanie poprzez stronę connected drive, 02 lipca kolega Kruk sprawdzał moją Bunie i nie było akcji, natomiast 17 lipca wysłałem zapytanie przez stronę i po dwóch dniach dostałem maila, że akcja jest na wymianę chłodnicy recylkulacji spalin Bx7 i mam się umówić z serwisem. Co ciekawe po dostaniu wiadomości o akcji zadzwoniłem do serwisu i oni twierdzą, że akcji dla mnie nie ma. Co z tym zrobić, czy żądać wymiany na podstawie przysłanego maila z centrali BMW, jak dopiąć swego?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Bo nie masz typowej akcji tylko pojawiła się na dniach akcja sprawdzenia po reklamacji przez klienta. Zgłoś,że ubywa płyn chłodniczy to może sprawdzą.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest akcja: Działanie serwisowe w przypadku reklamacji przez klienta (SACC): Temat „Chłodnica recyrkulacji spalin" czyli możesz reklamować złe działanie , to nie jest akcja przywoławcza.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak, również pojawiła się ta akcja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też poproszę o sprawdzenie G108005
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest akcja na chłodnicę EGR. Umów się w ASO.