Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponawiam prośbę (dotyczy e90 z n47)

Witam,

Proszę o sprawdzenie czy mój egzemplarz podlega akcji serwisowej EGR. VIN: A748873

Z góry dziękuję.

Jest akcja na programowanie Euro 5

Dzięki wielkie!

Opublikowano
Ja własnie wrociłem z aso. Niestety u mnie widoczne slady działania wysokiej temperatury na kolektorze i wygłuszeniu. Czyli już zaczałem się grilować. Servis zadziałał profesjonalnie i nie wypuszczono mnie moim samochodem. Dostałem auto zastepcze. Bede informowal jak sprawa bedzie sie rozwijala. Wedlug servisanta sprawa jest priorytetowa i w takich sytuacjach czesci zostana dostarczone bardzo szybko. U mnie wymiana bedzie na pewno nieco szersza bo oprocz egr rowniez kolektor i wygluszenie. To na pewno. Ktos miał juz taki przypadek ? Co Waszym zdaniem powinni wymienic ?

U mnie jest kwalifikacja chłodnicy do wymiany. Zastępczym pojeździłem kilka dni, wkurzyłem się i odebrałem swoje. Dzisiaj jade podstawić do serwisu i następne zastepcze. Rozmawiałem wczoraj z infolinią BMW - chłodniczek brakuje wszędzie. W Bawarii mają zapotrzebowanie na 5 na tydzień a dostają 3 na miesiąc.

Ogólnie na razie czekam od początku lutego.

Jakie masz auto zastepcze? Bo na początku dostałem X4, a teraz coś o Mazdzie jakiejś mówią, bo limit cenowy podobno jest na 50 euro dziennie netto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na jeden dzien od wczoraj mam x1 a dzisiaj maja mi podstawic x4 i mam je na 5 dni w tym czasie cos ma sie niby wyjasnic. Bo lekko nadpalonego na 100% nikt mi juz nie wyda.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam

Prośba o sprawdzenie VIN D029015

Dzięki

Jest akcja na chłodnicę EGR.

Opublikowano
Ja dziś zostałem zaproszony na wymianę w poniedziałek w BM Gdańsk. Czas oczekiwania 4 tygodnie, więc nie tragicznie.
Opublikowano
Ja dziś zostałem zaproszony na wymianę w poniedziałek w BM Gdańsk. Czas oczekiwania 4 tygodnie, więc nie tragicznie.

Czy serwis po stwierdzeniu konieczności wymiany tak poprostu wypuścił Cię?

Powiem szczerze że przypadek spalenia BMW z Rzeszowa zaczyna mi działać na podświadmość, ja dopiero 6 marca jade na kontrolę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja widziałem na własne oczy spalone dwa bmw ale dopiero widok własnego nadpalonego minimalnie auta ( a w zasadzie stopionego kolektora ) dał mi do myslenia. Najbardziej irytuje mnie to ze od dawna zglaszalem ubytki plynu. Nikt sie nie zainteresował. A najgorsze jest to ze tylko dzieki swojej upierdliwosci zarzadalem dokladnego sprawdzenia samochodu. Nikt mnie nie zapraszał i nikt nie powiadamiał. Czyli teoretycznie majac takie nadpalenia wczoraj już dzisiaj mogłbym płonąć. Ciekaw tylko jestem czy zdażyłbym wyjsc z samochodu i wypiąć dwoje dzieci z fotelików. To już naprawde nie jest ani smieszne.
Opublikowano

Czy serwis po stwierdzeniu konieczności wymiany tak poprostu wypuścił Cię?

Powiem szczerze że przypadek spalenia BMW z Rzeszowa zaczyna mi działać na podświadmość, ja dopiero 6 marca jade na kontrolę.

Wypuścili, ale przez sprawdzeniem, niemal ostrzegli że auto może być niezdatne do jazdy i że sprawdzą na moje ryzyko, po czym zakwalifikowali do wymiany i bez problemu wypuścili.

Opublikowano

Cześć,

To i ja poprosiłbym o sprawdzenie czy moje auta kwalifikują się na akcje serwisowa:

F049341

P347124

Pozdrawiam

Tomek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Prosze o sprawdzenie

VIN D674383

pozdrawiam

Brak akcji

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witajcie.

Mogę prosić o sprawdzenie czy F205713 jest objęte akcją serwisową?

Dzięki z góry!

Jest programowanie dla Euro5

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć,

To i ja poprosiłbym o sprawdzenie czy moje auta kwalifikują się na akcje serwisowa:

F049341

P347124

Pozdrawiam

Tomek

Brak dla obu.

Opublikowano
Witam, prosiłbym bardzo o sprawdzenie również mojego vinu C585373. Z góry dziękuję.
Opublikowano

Witam,

dzisiaj kolega mi napisał, że jego auto właśnie spłonęło i miał do wymiany EGR, tylko dowiedział się o tym po fakcie.

F11 525d.

Opublikowano

Co tu więcej pisać, może nie spłonęła doszczętnie jak ta biała, co jest o niej artykuł, ale i tak złom.

Teraz czeka na raport od biegłego z pożarnictwa i pójdzie z tym do sądu, tyle w temacie.

Opublikowano

no może jakieś zdjęcia? gdzie to było (PL)? czy w trakcie jazdy na autostradzie czy w korku? więcej danych

dajesz zajawkę, a potem "tyle w temacie" :nienie:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Proszę o sprawdzenie: G076404

Z góry dziękuję.

Brak akcji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Czy ja również mogę poprosić o sprawdzenie

K562078. Z góry dziękuję za odpowiedź

Jest akcja na chłodnicę EGR.