Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mimo że bawiłem się ta opcje tylko przez chwilę to działała bez zarzutu. Trochę przesadzasz.
Opublikowano

mam podobne doswiadaczenie z tymi przyciszaniem i poglaszaniem. Sprawniej i szybciej zrobisz to przyciskiem w kierownicy.

Machanie łapą to tylko taki bajer zeby zrobic wrazenie na pasazerach, tylko czasem to nie wychodzi i trzeba tradycyjnie sciszyc

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Podczas jazdy próbnej przypadkowo kilka razy aktywowałem ściszanie i podgłaszanie. Może trzeba spokojniej siedzieć podczas rozmowy z pasażerem i unikać nawet najmniejszej gestykulacji ;)
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem gesty w aucie to gadżet pokroju głosowego sterowania telewizorem. Niby jest, a nikt nie używa.

Ale rozumiem ze te gesty można wyłączyć? I sterować pokrętłem lub przyciskami na kierownicy?

Opublikowano

FYI, Auto na filmie to 520d. Miejsca pod maska pomiędzy silnikiem a chłodnica tyle, ze jakiegoś imigranta można by schować.

http://i67.tinypic.com/11sia83.jpg

http://i65.tinypic.com/2ibz1g7.jpg

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
podglaszam sciszam i wykorzestuje gest do wlaczanie navi do domu super ulatwienia
  • Moderatorzy
Opublikowano
Podczas jazdy próbnej przypadkowo kilka razy aktywowałem ściszanie i podgłaszanie. Może trzeba spokojniej siedzieć podczas rozmowy z pasażerem i unikać nawet najmniejszej gestykulacji ;)

Mylisz się, sporo osób używa gestów, w tym ja. Niestety, od czasów E60 z kierownicy nie ma np. możliwości zmiany utworu na następny (u mnie losowy). Niby jest rolka i wybierasz sobie utwór na headupie, ale to nie to samo co "next". A tu sobie przypisujesz gest do tej funkcji i masz. Do tego regulacja głośności, choć to akurat można zrobić również z kierownicy. Fajna sprawa, nie widzę wad. A jak jadę i rozmawiam to nie gestykuluję, bo i po co.

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, jak ta opcja się nazywa w vin?

Można jakoś sprawdzić w idrive czy jest na pokładzie?

• Moderatorzy
Opublikowano
Panowie, jak ta opcja się nazywa w vin?

Można jakoś sprawdzić w idrive czy jest na pokładzie?

S6U8 BMW Gesture Control

Można też sprawdzić w iDrive. A chyba najprościej pokręcić dłonią i zobaczyć czy robi się głośniej/ciszej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie nie reaguje, a pytam, bo u mnie w idrive powyłączane było chyba wszystko co tylko się dało - stąd też odkrywam jeszcze różne ciekawostki.