Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zainstaluj program INPA do diagnostyki w pakiecie jest program NCS Expert do kodowania -wszystko o co pytasz jest opisane na forum tylko Poszukać.

Powodzenia w diagnostyce

Tylko nie klikaj czego nie jesteś pewien .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Co jeszcze mozna fajnego odpalic w NCS?

W e38 kiedys wlaczylem dzienne i to tyle

W e53 sa chyba nowsze moduly

Mam juz dzienne i podswietlane kierunki :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

viewtopic.php?f=48&t=210591

Temat dotyczy e60 ,ale w innych modelach wpisy są te same tylko nazwy modułów mogą być inne .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Mam juz dzienne i podswietlane kierunki :D

Jeśli mówisz o jarzących się cały czas kierunkach jak w wersji US to lepiej wyłącz zanim ktoś weźmie je z włączony kierunkowskaz i wyjedzie Ci na skrzyżowaniu ;)

Opublikowano
Też byłem kiedyś ich wielbicielem, problem w tym że jakiś pajac może pomylić je łatwo z włączonym kierunkowskazem i wjechać na skrzyżowanie, przekonałem się o tym dość boleśnie (nie x na szczęście), dlatego od tego czasu wszystkim je odradzam.
Opublikowano
e53 pod względem ciekawych funkcji to dno :/ probowalismy ze scarabem wlaczyc przeciwmieglne z burty jako pozycyjne tak jak jest to np. w e46 niestety nie ma tej opcji , bieda u nas bieda
Opublikowano

dzis tak sprawdziłem i mam thermo top z webasto a ponoc tego modelu nie da sie odblokować tzn da sie ale i tak grzeje tylko silnik nie wnętrze gdyż nie ma dodatkowej pompki hmm ktoś sie orientuje jak to jest ? no i jak mozna samemu odlokować to w INPA ? i te swiatła drl gdzie wejść może ktoś napisac , to moje pierwsze bmw i nie chce namieszac wczesniej same vweje :) tam juz trochę miałem obcykane w bmw człowiek uczy się na nowo :) dzięki za pomoc

edit: jednak chyba mam Thermo top z/c bo z jednej strony jest naklejka thermo z a boku thermo c , czyli jednak mogę odblokować proszę napiszcie tylko jak najprosciej to zrobic :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NCS Expert

1 Zczytaj moduł IHKA skopiuj do MAN

2 Znajdz standheizung

3 zmień na aktiv

4 kodowanie

Opublikowano
a skąd pobrac NCS Expert ? kupiłem kabelek z INPA może tam będzie ? ja jeszcze tak powoli poznaje co to INPA NCS i takie tam :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
NCS Expert jest w pakiecie z INPĄ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ktos jeszcze w 2017 uzywa ncs? :shock:

NCS - to petarda do aut przed 2010 .

Opublikowano
To ktos jeszcze w 2017 uzywa ncs? :shock:

jak jest cos lepszego chętnie się przesiądziemy :D znam jeszcze carly for bmw jeśli chodzi np. o telefony ale nie wszystko idzie zrobić :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiscie: Autologic, Bmw explorer, Autohex II.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja to ujme tak: e53/e46/e39/e38 to sa auta juz tak stare z tak ograniczona iloscia modyfikacji, ze nie warto sie tym zajmowac. Co tam mozesz zmienic, drl? kierunki podswietlane (de facto nie legalne w pl)? To juz pa soft 1.4.0 robi to samo 5 razy latwiej i 10 razy szybciej. W nowszej generacji ncsem mozna sobie niezle namieszac i dlugie godziny siedziec aby skumac co? gdzie? jak? W serii F to juz nic nie mozna ncs zrobic albo jest to mega ryzykowne. Przeciez ncs to technologia sprzed 20 lat:) Sa programy o ktorych napisalem, ktore, sa przede wszystkim bezpieczne i nie namieszasz w aucie. Minus taki ze kosztuja dosc duzo.