Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kosztowna naprawa ? U mnie byl silnik robiony 6tys km temu bo bral olej obawiam się że to słychać panewki na poczatku słychać tak głośno bo korek oleju otworzyłem

Rozrząd to jakieś 400zł +wymiana(zaleźy od mehanika)-nie każdy ma blokady

Uszczelniacze to 90zł +wymiana waha się od 400-800zł za robocizne

never again N46
  • Członkowie klubu
Opublikowano

To stuka pompa podciśnienia

Wymieniałem swoją bo miałem takie pukanie

Tak było przed:

a tak po:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wystarczy otworzyć korek wlewu oleju, nie trzeba nic więcej kombinować.
Opublikowano
Mechanik powiedział że to są normalne odgłosy a jak by vacum siadało to by hamulec był twardy ale nie chce mi się w to wierzyć takich stuków raczej nie powinno być
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przekonywał Cie nie będę. U mnie stukało, poszukałem info na forum i ludzie pisali, że to pompa. Wymieniłem i jest spokój. Hamulec był ok i nadal jest taki sam. Tyle ode mnie.
Opublikowano

Panowie myślę, że obaj macie rację. U mnie stuka tak odkąd go kupiłem (prawie rok) i z hamulcem jest wszystko w porządku, wyjęliśmy z mechanikiem pompę wymieniliśmy uszczelki i ogólnie wygląda, że działa idealnie.

Według mojego mechanika po prostu z czasem zaczyna tak hałasować ale nie wpływa to na jej działanie, pada kiedy pojawiają się problemy z twardym hamulcem.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dokładnie tak. Napisałem że stuka pompa i że wymiana daje tyle że stuki cichną. Nie wpływa to na pracę hamulca. Ja wymieniłem ale nie musiałem. Nie lubię po prostu jak coś stuka. Mam tą starą pompę i nie wygląda na uszkodzoną, po prostu sobie stukała i ciekła, ale to już sprawa uszczelnień.
Opublikowano
Panowie tak sie zastanawiam.Przecież budowa pompy jest prosta jak wiadomo co.Czy stuki powoduje ten element co rotuje i przemieszcza się trąc o ścianki wnętrza pompy.Czy nie można tego jakoś naprawić?Zlikwidować luzy
never again N46