Skocz do zawartości

BMW e39 540iA VIN: WBADE61020BU86879

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Jutro chcialbym jechac obejrzec oto cudo https://www.olx.pl/oferta/bmw-540-rezerwacja-do-niedzieli-CID5-IDhvZBP.html cena moze nie powala, ale moze ktos samochod zna badz byl juz ogladac. Reszta jest w linku i sa nawet jakies filmiki doslal mi sprzedajacy kilka zdjec samochodu. Poradzilby ktos cokolwiek? Zaznaczam, ze jestem tutaj nowy i prosilbym o nie usuniecie mojego postu. Dzieki wielkie za pomoc, pozdawiam Patryk.
Opublikowano
Auto wygląda ok,miałem kiedyś taki egzemplarz.Musisz pojechać i zobaczyć.W tej cenie na pewno coś tam będzie do zrobienia i miej świadomośc ,że v8 to nie jest tanie auto w utrzymaniu,ale przyjemnośc z jazdy wynagradza wszystko :P
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

540i za 10.000 i coś tam do zrobienia :mrgreen:

To będzie wrak.

Opublikowano
  • Autor

To będzie wrak.

Za 10 to ona nie jest, silnik i skrzynia chodza dobrze z tego co mi wiadomo po filmikach i opowiesci sprzedajacego. Nie oczekuje igly bo to nie ten przedzial cenowy rzecz jasna, ale z wygladem rowniez nie jest tragicznie. Chodzi mi o obiektywna ocene, a nie mowiac odrazu ze to bedzie wrak.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie obraź się, ale jeśli szukasz e39 540i za 10 tys to cię po prostu nie stać na utrzymanie tego samochodu.

Oglądałem dla klienta kilka sztuk za 11-15 tys i drugi raz tego błędu nie popełnię.

A Ci którzy mówią że kupili zdrowy samochód w takiej cenie po prostu okłamują sami siebie.

Opublikowano
przebieg 407217 km może dla silnika i skrzyni to nic ale zawieszka,uszkodzony czujnik temperatury pokazuje -40 stopni będą do roboty na pewno,trzeba mieć kolejne 10tysi w rezerwie żeby porwać sie na to auto
Opublikowano
Przy tej cenie to dobrze , że światła świecą. Tutaj nie będzie coś do zrobienia tylko kompleksowa robota i nie zdziwię sie jak i 10 tyś na doprowadzenie do stanu dobrego to będzie mało , cudów nie ma owszem auto rocznikowo leciwe ale serwis tego modelu jest nie adekwatny do tego co można uzyskać więc w tej cenie to praktycznie tylko z nazwy jest 540i.

Edytowane przez Bartek1982Sce

Opublikowano

To będzie wrak.

Oj tam oj tam,może akuratnie nie będzie tak żle :D A tak na serio to ciekawe czy ktoś juz robił w tym aucie rozrząd ,bo przy tym przebiegu powinien.W tym aucie jak się posypie pare rzeczy ,to musisz przygotowane drugie tyle co na zakup.

Opublikowano
Auto śmietnik.
Opublikowano
... A tak na serio to ciekawe czy ktoś juz robił w tym aucie rozrząd ,bo przy tym przebiegu powinien.

M62 to pancerny silnik i żadnych rozrządów wymieniać w nim nie trzeba, jedynie wystarczy ściągnąć michę i sprawdzić dokręcenie pompy oleju. To była ,,Pięta Achillesa'' tego silnika, jak również M60 :mrgreen:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

M62 to pancerny silnik i żadnych rozrządów wymieniać w nim nie trzeba

Ty tak na serio czy jaja sobie robisz?

Opublikowano
Skąd ty masz taką wiedze,chyba,że żartujesz.W tych silnikach często ulegają uszkodzeniu ślizgi,które są plastikowe :cool2:

Edytowane przez szybki4450

Opublikowano

M62 to pancerny silnik i żadnych rozrządów wymieniać w nim nie trzeba

Ty tak na serio czy jaja sobie robisz?

Skąd ty masz taką wiedze,chyba,że żartujesz.W tych silnikach często ulegają uszkodzeniu ślizgi,które są plastikowe :cool2:

Tak, ja tak na serio, a Wy ?

To nie M62TU, który wymaga sporych kosztów przy eksploatacji.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Plastikowe ślizgi uszkadzają się zarówno w wersji bez vanosów jak i z vanosami.

W silnikach bez vanosa wytrzymuje po prostu dłużej.

Pogadaj z kims kto rozebrał tego dziesiątki sztuk a nie opierasz się na jednym egzemplarzu.

Opublikowano
zależy ile kilometrów masz do tego auta, jak rzut beretem to jechać i oglądać.
Opublikowano
co jeden to lepszy expert na tym forum :D

Chętnie przeczytam, co ty masz do powiedzenia. To co napisałeś to trochę za mało :)

Opublikowano
żaden rozrząd nie jest wieczny i to jest fakt. Koenigsegg podobno pracuje nad nowym typem rozrządu w którym tradycyjne rozwiązanie ma zostać zastąpione elektroniką.
Opublikowano
nie tylko moją opinia ale też słyszałem że nasze forum wyjątkowo obfituje w ekspertów :P