Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

dopiero od paru dni jestem posiadaczka e30 325E.

Mam pytanie (nie zlinczujcie mnie uzylam opcji SZUKAJ ale... ) :D

Gaz...czy to dobre rozwiazanie ??? w tym silniku ??? opinie byly rozne :| nie wiem co robic ???

szczerze mowiac pierwszy raz mam do czynienia z takim silnikiem do tej pory tylko m10 w rekinie :D wiem ze w rekinach z m20 na gazie tez byly problemy...jak chodzil dobrze na benzynie to nie chcial na gazie i na odwrotnie :?

moja Eta ma 186 500 tys przebiegu dopiero co sprowadzona z Niemiec :) :D

silnik naprawde dobrze sie sprawuje..chociaz ma jedna bolaczke...przy gwaltowniejszym dodawaniu gazu ciagnie do 2 tys potem ma chwilowa przerwe a potem znowu fajnie ciagnie :D

musicie mi wybaczyc ale baba jestem nie bede tego fachowo nazywac bo jeszcze takiej wiedzy nie mam :wink:

z niecierpliwoscia czekam na opnie w sprawie gazu

pozdrawiam

NIUNIA

:D

Opublikowano

Mialem ten sam model, na gazie zrobilem 60tys.km i auto nawet nie "pierdlo" nie mialem zadnych strzalow itp. , silnik ladnie znosil gaz, raz wymienilem kable i chyba max 2 razy swiece :D

Ale najwazniejsza sprawa to oczywiscie odpowiedni montaz !!!

Natomiast spadek mocy byl i to spory zwlaszcza jak ETA dochodzila do okolo 4tys. obr/min....

PZDR

Opublikowano
hmm przeciez ETA nie jest paliwozernym silnikiem wiec po co wstawiac gaz? lepiej smigac na benzynce a np. przestac palic papierosy (jesli sie pali oczywiscie) :mrgreen:
moje modele
Opublikowano

Gratuluję zakupu. Co do gazu, to w dobrym warsztacie zakładany 2 generacji będzie chodził bardzo dobrze.

Najpierw jednak skup się na wyeliminowaniu tego przypierdu przy około 2tys. To bardzo ważne, aby było wszystko ok. na benie zanim założysz gaz.

Nie chcę cię straszyć, ale ja miałem 2 przypadki takiego "przerywania" przy troszkę ponad 2tys. obrotów i był to w obydwu przypadkach przepływomierz. Chociaż może być jeszcze kika innych rzeczy.

Powodzenia

Opublikowano

W zasadzie to nie wiem co zrobic :(

gaz to moim zdaniem PROFANACJA :evil: ale ja na tydzien bede robila jakies 600-700km...nie wiem jak dlugo dam rade na benzynie...tym bardziej ze planuje kupienie szpery i skrzyni z zawijana jedynka :twisted:

a tak poza tym to chcialabym jeszcze zrobic sobie jakies porzadne AUDIO i to mi wystarczy bo chce miec klasyka :D

Opublikowano
zakladaj gaz - eta chodzila mi na nim bardzo dobrze. - Podobnie jak kazde inne m20 z madrze zalozona instalacja :) Fakt ze osiagi sie pogorsza :) ale mi srednio Pb obecna 325i bierze 12,5 litra a LPG 14.4 wiec rachunek jest prosty...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
mi srednio Pb obecna 325i bierze 12,5 litra a LPG 14.4 wiec rachunek jest prosty...

:shock: To 320 mojego brata wciąga 14 L LPG po mieście (instalka na śrubę). Teraz już jestem pewien jaki silnik będzie w mojej następnej e30 :mrgreen:

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano

m20b27 stara eta wyniki z hamowania :

- ze zwezka i przelacznikiem na lpg : 120KM przy 4900rpm, 200Nm przy 3360rpm

- bez zwezki czyli jak wiadomo sama benzynka : 134KM przy 4900rpm, 216Nm przy 3650rpm

przebieg obu krzywych jest taki sam jednak na odpowiednio nizszym poziomie

wszelkie watpliwosci powinne zostac rozwiane :P

pzdr

mucha

PS jesli wlasciciel wyrazi zgode wrzuce wykres

Opublikowano

co to znaczy z madrze zalazona instalacja???

jakos inaczej??? czy moze "skladniki" jakies konkretnej firmy??

napiszcie o co chodzi albo dajcie mi link do poczytania :)

Opublikowano
niestety na lpg sie nie znam wiec mam do Was pytanko- o co chodzi z tą zwężką? po co się ją wstawia? rozumiem ze nawet jak nie jade na lpg a na bp to Ona też mi dławi osiągi na bp? czy we wszystkich typach instalki ona występuje? po co się Ją stosuje? zawsze myslalem ze jak auto słabo jedzie na lpg to sie przełącza na benzyne i juz mamy seryjne osiągi
Radość z jazdy!!