Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem z moją e90. Kupiłem auto w tym roku w maju, jakoś w sierpniu niefortunnie żona przytarła zderzak, jednak tylko z prawej strony i to nieznacznie, ale i tak poszedł do lakiernika. Teraz niedawno zauważyłem że spryskiwacze się nie wysuwają. Jak kupiłem auto to wszystko działało bez zarzutu. Czy jest możliwe by lakiernicy czegoś nie podłączyli i dlatego nie działa? Jakie są sposoby na sprawdzenie czy wszystko jest podłączone?
Opublikowano
. Czy jest możliwe by lakiernicy czegoś nie podłączyli i dlatego nie działa? Jakie są sposoby na sprawdzenie czy wszystko jest podłączone?

ze nie podlaczyli to pewnie ze mozliwe.

zalac do pelna zbiornik do spryskow a potem dlugo trzymac wajche zeby napryskalo tak duzo na szybe bo jak wiadomo spryski nie dzialaja jesli sie raz krotko nacisnie.

dobrze zeby ktos stal i patrzyl czy sie wysuna bo np moga sie wysunac a nie pryskac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz pierw bezpiecznik do spryskiwaczy, u mnie w 318d 2006 był to numer 43. Ja osobiscie sam wyjalem bezpiecznik, bo nie dosuwa mi sie klapka do konca i jak spryskam to odstaje a nie mam czasu tego zrobic.

http://i.imgur.com/gap5CiO.jpg

Opublikowano

Sprawdzę bezpiecznik, jeżeli to nie to, to gdzie ewentualnie lakiernicy mogli mi to rozłączyć,abym wiedział gdzie szukać.

Edit//

Bezpiecznik zobaczyłem i to on musi być winny bo przepalony jest.

Opublikowano
Spryski mogą być też wyłączone programowo, ja na przykład tak mam.

Hmmm tak przeczytałem ten wątek i przyszło mi do głowy czy wyjęcie bezpiecznika "43" da ten sam efekt?

Żeby nie było, spryskiwacze lamp u mnie działają, mają się dobrze, dbam o czystość lamp (gdy przemywam szybę przemywam też lampy) ale jednak ilości płynu idą zastraszające :roll:

Opublikowano

Po tym jak swego czasy podpiąłem BMWhat na komórkę do OBD2 i silnik kręcił ale nie odpalał - nie koduję bez wyraźniej potrzeby.

Nic się wtedy nie stało ale to przyśpieszone tętno i myśl "co ja narobiłem" pamiętam jak dziś. :D

Mam skonfigurowaną INPĘ do diagnozy w razie "W" i to mi wystarczy :)

Opcja "bezpiecznik out" wydaję się być szybsza, sprawniejsza i....no właśnie. Czy bezpieczna? Na rozum wydaje mi się, że tak.

Muszę sprawdzić na schematach WDS :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo np moga sie wysunac a nie pryskac.

A jak ta jest możliwe, skoro dysza jest wysuwana ciśnieniem płynu?