Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
może paliwo marne zostało zatankowane

Tankuje na shellu, zimą nie schodzę by w baku było poniżej 20 litrów. Od końca grudnia do każdego tankowania dolewam zgodnie z zaleceniem 1 ml na litr depresatora Black Arrow Skydd

Opublikowano
Jak świece niedogrzane to będzie telepać - test DDE i odnotowanie błędów występuje jak świeca nie ma przejścia, jak jej właściwości są marne ale prąd przepływa błędu nie odnotuje a grzeje kiepsko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem tego samego zdania, pisałem o tym na poprzedniej stronie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wymieniłeś może wspominane świece? Zmieniło się coś?

Nie zmieniałem, auto jeszcze jednego dnia przy -2 ledwo co odpalało a na drugi dzień przy -1 odpaliło od strzała. Teraz przy temperaturach w okolicy zera pali bez zająknięcia czy zabujania autem. Dziwne to trochę. Sprawdzałem czujnik temperatury w dolocie, był zalepiony olejem i jak pisałem w innym poście na samym zapłonie pod inpą pokazywał temp -50 stopni, po uruchomieniu pokazywał rzeczywistą temperaturę. Nie wiem czy to on nie powoduje jakichś problemów, ale póki co pali wzorowo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie inpa też oszukiwała na czujniku temp. zaniżało znacznie -50 itp. DIS już pokazywał poprawnie, ale najlepiej sprawdzić na liczniku z menu serwisowego tam pokazuje dokładnie to co wici DDE
Opublikowano

A ja niestety dalej po zimnej nocy przy uruchomieniu mam obroty na poziomie 1000. Dopiero po pewnym czasie spadają do 750 ;)

Sterownik miałem wymieniony, świece żadnego błędu nie pokazują, ale może w tym problem?

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky
  • 4 lata później...
Opublikowano
U mnie w 325d 2008 wymienione i świece i czujnik. Niestety rano trzęsie przez kilka sekund i puszcza niebieski dymek. Im zimniej tym bardzie rzuca. Wtryski były sprawdzane i niby jest dobrze. Chyba ,że mechanik wziął kasę tylko za otarcie maski.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozumiem ze to nie ty diagnozą się zajmujesz?

Czy masz błędy na kompie. Znaczy podłączając go pod program do BMW ista lub inpa lub na relefon bimmer-tool?

Druga sprawa. jak wygląda pobór pradu przez świece. Najłatwiej to sprawdzić w bimmer-tool EXPERT. W darmowej wersji chyba tego nie ma.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Zmagam się z telepaniem silnika po nocny. Niekoniecznie musi być 0. Przy +5 czy +10 też potrafi telepać.

Świecie wymienione, sterownik ok - INPA żadych błędow nie pokazuje.

Dodatkową usterką jest znikający olej w ilościach 1l na 2000-2500km. Podejrzewam uszczelniacze zaworowe, ewentualnie pierścienie.

Olej ścieka na tłoki co powoduje jego przepalanie (niebieski dymek 2-3s po odpaleniu, później cisza) i telepanie silnikiem.

Nie wiem czy moja teoria się potwierdzi, ale jestem umowiony pod koniec miesiąca na diagnozę do chłopaków, którzy zajmują się tylko BMW. (Niezależny serwis BMW Auto Centrum Smardzewski w Gliwicach)

Sprawdzą kompresję i zapewne do czegoś dojdą.

Turbo zregenerowane - hybryda(txperformanceturbo pod Wrocławiem)w świetnym stanie. Odma OE nowa, wtryski regenrwoane w Stalowej Woli w Boschu - mają już co prawda 4 lata (Auto kupione przeze mnie w 2017r.)

Na hamowni wyszło 163KM 340Nm - fabryka (M47n2). DPF OFF (poprzedni właściciel) EGR OFF, kolektor zmieniony od wersji 318D - fabrycznie bez klapek - za mojej kadencji. Teraz 200KM, 430Nm = A TU TAKIE HOCKI KLOCKI

Paliwo zawsze BP Ultimate. Kontrolka od grzania świec czasem się pojawi czasem nie... Przeczytałem cały temat i może faktycznie to ten przewód plusowy od sterownika ?

Olej to pewnie osobna usterka