Skocz do zawartości

BMW X3 E83 3.0 204 KM - Pali się kontrolka otwartych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mieliście przypadek, w którym pali się kontrolka otwartych drzwi mimo, że wszystkie drzwi są zamknięte. Jakiś obieg się nie dopina?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Witam,

mieliście przypadek, w którym pali się kontrolka otwartych drzwi mimo, że wszystkie drzwi są zamknięte. Jakiś obieg się nie dopina?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Robert

Sprawdzałeś, czy tylna klapa dobrze zamknięta? Już parę razy właśnie na tym się złapałem...

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Witam,

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Robert

Sprawdzałeś, czy tylna klapa dobrze zamknięta? Już parę razy właśnie na tym się złapałem...

Oczywiście że sprawdziłem. Rzeczywiście, nie raz klapa się nie domykała i świeciła kontrolka, teraz mimo że jest dobrze domknięta, dalej pali się kontrolka. Napisz proszę, czy po zamknięciu auta następuje blokada klapki wlewu paliwa? u mnie, mimo, że zamykam auto, klapkę można otworzyć. Może to jest powodem, a może to nie ma związku?

Opublikowano
Witam,

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Robert

Oczywiście że sprawdziłem. Rzeczywiście, nie raz klapa się nie domykała i świeciła kontrolka, teraz mimo że jest dobrze domknięta, dalej pali się kontrolka. Napisz proszę, czy po zamknięciu auta następuje blokada klapki wlewu paliwa? u mnie, mimo, że zamykam auto, klapkę można otworzyć. Może to jest powodem, a może to nie ma związku?

U mnie centralny zamek blokuje klapkę wlewu paliwa. Spróbuję jutro zostawić ją otwartą i sprawdzę, czy aktywuje to kontrolkę otwartych drzwi.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

Hejka,

Dopiero dziś mogłem sprawdzić - u mnie pozostawienie otwartej klapki wlewu paliwa nie aktywuje kontrolki otwartych drzwi na desce rozdzielczej.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Ameryke odkryles należą Ci się gratulacje- bystrzak z Ciebie chlopie

Kolego poczytaj całość wątku, a potem się popisuj - spełniłem prośbę zainteresowanego tematem, w przeciwieństwie do Ciebie...

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Hejka,

Dopiero dziś mogłem sprawdzić - u mnie pozostawienie otwartej klapki wlewu paliwa nie aktywuje kontrolki otwartych drzwi na desce rozdzielczej.

Cześć,

wielkie dzięki kolego za pomoc w tej sprawie, a koledze MARHIW proponuje przypomnieć sobie do czego służy forum tym bardziej, że bez trudu byłem w sobie w stanie wyobrazić, że nie domknięta klapka może generować zapalanie się kontrolki.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w kazdym x3 jest taka kontrolka 9(tzn dzialajaca) ? u mnie nic sie nie pali przy otwartych drzwiach...

Tak, w każdym X3.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
w kazdym x3 jest taka kontrolka 9(tzn dzialajaca) ? u mnie nic sie nie pali przy otwartych drzwiach...

Tak, w każdym X3.

w kazdym poliftowym...jest pomaranczowa kontrolka w zegarach

A co głownego problemu w wątku - sprawdziłbym switch w zamku tylnej klapy.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie ( 2004 ) nie mam świecącej kontroli - czy ktoś potwierdzi że w tym roczniku nie ma takiego komunikatu ?