Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sytuacja wyglada tak: im bardziej nagrzeje się radio tym więcej gubi pixeli (swięcą słabo lub wcale). Zimą po dłuższej jeździe pojawiały się pionowe przyblakłe pasy (jakieś 10% powierzchni), dzisiaj jak wsiadłem do samochodu który stał kilka godzin na słońcu conajmniej połowa pixeli nie swieciła.

Miał ktoś podobne problemy? Da się to naprawić czy lepiej poszukać nowego radia?

Opublikowano

professional

u Winiara patrząc na picasse to samo

Opublikowano
sytuacja wyglada tak: im bardziej nagrzeje się radio tym więcej gubi pixeli (swięcą słabo lub wcale). Zimą po dłuższej jeździe pojawiały się pionowe przyblakłe pasy (jakieś 10% powierzchni), dzisiaj jak wsiadłem do samochodu który stał kilka godzin na słońcu conajmniej połowa pixeli nie swieciła.

Miał ktoś podobne problemy? Da się to naprawić czy lepiej poszukać nowego radia?

to wada fabryczna brat ma 130 i to samo sie dzieje wiec bez obaw:)

Opublikowano
To, że wada fabryczna nie oznacza, ze trzeba nią tolerować. Osobiście również doświadczyłem ww. mankamentu... Po raz pierwszy zdarzyło mi się to w Czechach nad wodą... Auto stało pół dnia na słońcu w 35* upale. Wtedy zauważyłem lekko przygaszony górny pasek długości kilku pixeli. Niestety z biegiem czasu defekt zaczął się rozszerzać o kolejne pixele. U mnie na szczęście dotyczy to tylko tego górnego paseczka, także mogę z tym żyć, ale nie powiem, jest to wkurzające. Dziś ślicznotka unika słońca ;)
Opublikowano

Jakich znowu obaw? Pytam jak to naprawić.

Opublikowano

Jakich znowu obaw? Pytam jak to naprawić.

Raczej tego nie naprawisz, możesz najwyżej kupić nowe radio, ale wcale nie jest powiedziane, że będzie ono bez tej wady.

Opublikowano

Gdzieś na forum (nie na e9x) był temat o naprawie pixeli chodziło o wyświetlacz koło zegarów, także usterka jest do naprawienia, ale dokładnie nie pamiętam co i jak :search:

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślałem że pixele lecą tylko w oplach .... Jest to do naprawy ale na pewno nie domowymi sposobami. Poszukaj kogoś kto naprawia wyświetlacze i po problemie a jak nie przeszkadza to daj sobie spokój
Krzysztof
Opublikowano
ale naprawa wyświetlaczy to nie była akcja z E39 i E38?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 lata później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Gdy samochód sie nagrzeje na wyswietlaczu radia znikaja litery,gdy jest w srotku chlodno wszystko Ok poza znikajacymi cyframi radio normalnie gra co moze byc przyczyna
Opublikowano

Padający wyświetlacz ("umierające" pixele).

Albo wymiana radia na nowsze (na poliftowe)

albo wymiana wyświetlacza

- choć nie wiem gdzie taki wyświetlacz można kupić.

EDIT:

Już wiem - OPTREX 3231867

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie kupiłem. Mam nadzieję, że wystarczy przylutowanie taśmy obecnego. Podobnie miałem w wyświetlaczu CLK W208 i pomogło.

Dzieki, bede musial sprobowac.